Gündem

Bu ülke sporu ve özellikle futbolu için kitaplarca yazı yazılabilir aslında ama özetlemek gerekirse bir şeyler karalamak isterim.

Öncelikle söylemeliyim ki GS nin şampiyonluğunu tebrik etmiyorum. Nedenini kendimce şöyle açıklayayım;

Ülke genelindeki en büyük problemimizin “işine gelene evet” deme yozlaşmasından aşırı etkilenmemiz olduğunu düşünüyorum. En büyük örneklerden biri de futbol. Yaşım gereği 90 lardan itibaren tüm hikayeyi, oradan gerisini de babamdan dedemden dinlediğim ve kendi araştırmalarımdan gördüğüm kadarıyla Türkiye deki futbol iklimine hakimim. Geçmişten günümüze objektif bir inceleme de yapabilirim. Ancak öyle bir enerjimde yok vaktim de yok.

Özetlersek beni en çok rahatsız eden şey “başarıya giden her yol mubahtır” zihniyeti ve “işine gelene evet” deme zihniyeti.

Bu iki zihniyeti kendi benliğimden söküp attığımda GS yi tebrik edemiyorum. Spor böyle bir şey değildi, olmamalıydı.

Atamın “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” cümlesindeki ahlakı artık göremiyorum. Arıyorum bulamıyorum.

Doğma büyüme Trabzonlu bir kardeşiniz olarak tuttuğum takımın filan hiçbir önemi yok Galatasaraylı olsam utancımdan söyleyemez hale gelirdim. Keza diğer takımlar içinde çok benzer durumlar geçerli. TS-BJK-FB çok farklı değil. İzlediğimiz şeyler adil spor müsabakaları değil.

Ben utanıyorum ülkemde ki futbol ikliminden, ciğeri 5 para etmez adamların alkışlanmasından, onurlandırılmasından.

Belki mutlu olmak için az görmek az düşünmek gereklidir. Ben bunu yapamıyorum şahsen…

2 Beğeni

Umarım Rasim Ozan müebbet yer gün yüzü göremez amin. İçeriden anlatır RTE’nin TR’yi nasıl secular yaptığını falan. :orangutan:

3 Beğeni

Ohhhhhhhh Ole hocamın kuyusunu kazıp takımdan kovdurdun aynısı başına geldi Ganyancı ohhhhhhhhhhhhh.

https://x.com/DeportesReports/status/2056341568416596325

1 Beğeni

Yazıklar olsın bu Beşiktaş yönetimine, ANÇ’nin başka versiyonu bunlar, kendi koltukları için Sergen hocayı yediler. Tıpkı ANÇ’nin Şenol hocaya yaptığının benzeri.

Sosyal medyanın yeni nesil seyircinin, (özellikle taraftar demniyorum çünkü bir aidityetleri yok,bir kimlikleri yok, bir duruşları yok. Skorcu tayfa bunlar ) 3-5 ergenin gazına gelip hocayı yediler. her geçen gün Beşiktaş’ı renklilere benzetme uğraşındalar. Şenol hocayı da bunlar yemişti.

Yazıklar olsun.

2 Beğeni

Adaş önceki sefer yaptığı gibi 10. hafta da istifa edip gitmesindense sezon sonu gitmesi daha iyi oldu. Hatırlasana şampiyonluk sonrası yeni sözleşme imzalamamak için aylarca diretti.

1 Beğeni

Nereden kim uyduruyor bunları ya, hocaya sözleşme vermemek için aylarca oyaladılar, en son taraftar büyük tepki gösterdi, protesto yaptı, stad önü, Sergen hocanın evi önünde gösteri yaptı da sözleşme imzalamak için hocaya gittiler.

1 Beğeni

Bildiğin birseyler olmalı mutlaka. Açık açık kanıtlarıyla söyle. Ben gururla Galatasaraylı olduğumu söylüyorum.

Dünyada futbol zaten anlatmaya çalıştığın gibi. Bunu biliyorsan futbol izlemeyeceksin. Yada gözünü kapatıp keyif alacaksın. Öyle belli bir zümreyi karalayamazsın.

3 Beğeni

Sosyal medyaya göre hareket ettikleri sürece BJK ve FB’ye hoca dayanmaz. Sosyal medyayı da taraftar bozuntuları+algı işinde uzman camianın trollerinin manipüle ettiğini tahmin etmek zor değil.

Yönetimler kadro mühendisliğini yanlış yapıp hocalardan başarı bekliyor.

1 Beğeni

Geçen sene trollerden 2-3 tanesini tespit edip kimlik bilgilerini yayınlamışlardı.

Bizim için daha bu sezonun sonunda yeni sene de gitti.

Tranferler ile, çok para harcama ile mesele çözülseydi. Yıldırım Demirören’in hazreti Gutuli, Simaolu, Q7’li, Aurelio, Fernandesli, Rüştülü, Almedia’lı takımı şampiyon olurdu. O kadro 27-28 puan fark yemişti. Hala aynı şeyleri deneyip farklı sonuç almayı bekliyorlar.

2 Beğeni

Öyle. Full yıldız transfer ederek doğru kadro oluşturulmaz. Doğru kadro “birbirini tamamlayan oyuncu grubu” ile oluşturulur. Elbette birkaç tane yıldız oyuncu olmalı. Ama bunları birbirine bağlayan, arada doğru bağı kuracak oyuncular şarttır.

2 Beğeni

Hiiiiiç onun içine çekemezsin beni. :slightly_smiling_face:

Belli bir zümreyi karalamak gibi bir amacım yok. Fikrimi söyledim sadece.

Her şey görünür ortada. Benim fikrim utanırdım. Ahlaklı bir toplumda da bu insanları alkışlamak ve desteklemek utanılacak bir şey olurdu. Yozlaşıyoruz. Bunlar ahlaklı sporcular yöneticiler değiller.

Bir gün uyanmanız ümidiyle…

Veya işinize gelene evet demeye devam edin…

1 Beğeni

Sen çektin beni cendereye şimdi de ben oralara girmem diyorsun. Keyfin bilir, benim keyfim yerinde. Uzatmaya gerek yok.

1 Beğeni

GS’mizin şampiyonluğu hayırlı olsun diyeyim o zaman. Arada yaz boyu hatırlatalım hatta :dddd

4 Beğeni

Onu söylememdeki maksat örnek istemen kanıt filan istemen. Orası dibi olmayan bir uçurum. Hiç oralarda debelenemem.

Keyfinizi bozmak gibi bir amacımda yok zaten. Dünyada futbol böyle gibi bir savunma da olamaz. Dünya yanlış yapıyorsa biz 10 misli yanlışla devam ederiz gibi bir mantık olamaz. Kaldı ki dünyadaki futbol bizimkinden 10 misli eğlenceli ve adil. Orada 1 çirkeflik varsa bizde 10 var yani.

Yanlışları “her yerde böyle” veya “işin oluru bu” gibi savunmak anlattığım “işine gelene evet” “başarıya giden her yol mübahtır” çukurunda debelendiğinizi gösterir.

Ömrüm boyunca böyle fanatik yaklaşımlardan uzak durdum. Tamamen şahsi görüşüm bunlar siz rahatsız olmayabilirsiniz, keyfiniz yerinde de olabilir. Doğrusunun bu olduğu demek değil ama…

1 Beğeni

Az biraz da gerçek gündem. :slight_smile:

9 Nisan’da ABD İklim Tahmin Merkezi, Mayıs ve Temmuz arasında El Nino’nun ortaya çıkma ve en az 2026 yılının sonuna kadar devam etme ihtimalinin %61 olduğunu söyledi.

Ayrıca “çok güçlü” bir olayın gelişme ihtimalinin de dörtte bir olduğunu duyurdu.

Avrupa Orta Vadeli Hava Tahminleri Merkezi’nden (ECMWF) Dr. Tim Stockdale, “Süper El Nino” teriminin kendisi için nispeten yeni olduğunu söylüyor.

Stockdale “Sanırım bununla 1997-98 veya 2015-16’da gördüğümüz gibi, Pasifik’in merkezinde anomalilerin 2°C’nin üzerine çıktığı çok büyük bir El Nino olayını kastediyorlar” diyor.

Stockdale’e göre, mevcut modeller orta şiddette bir El Nino’nun muhtemel olduğunu, bazıları ise güçlü bir olayın mümkün olduğunu gösteriyor.

Rüzgar gibi öngörülemeyen koşullara bağlı olarak çok çeşitli sonuçlar ortaya çıkabileceğini vurguluyor.

2 Beğeni
2 Beğeni

SHP’yi hazırda bekletiyorlardı şimdi herkes oraya geçecektir.

1 Beğeni

Gündemle ilgili çok siyasete girmeden biraz içini döküp birazda kendi perspektifimden birkaç şey söylemek istiyorum.Malumunuz muhalifet bir süreçten geçiyor konuya değinmeden önce yalancı çoban hikayesinin tersini doğrucu çoban hikayesininden bahsetmek isterim.Köyün birinde bir çoban varmış koyun postunda kurtdu görünce kurt diye bağırmış ahali ise bu koyundur yalancı çoban diyip köyden kovmuşlar çobanı.Aradan zaman geçmiş kurt koyunları yemiş ahali şaşırıp feryat figan etmiş ama nafile…Durum biraz bu benim açımdan,özellikle yirmilerin ortası ve otuzun başındaki yaşıtlarım içinde öyle olduğunu düşünüyorum.Bu kanıya öyle kendi kendime varmadım,sonbahara kadar boşta olduğum için kafelerde yada yürüş yaparken yaşıtlarımın veya arkadaşlarıma dayalı gözlemlemlerim bana işin şakasında olduğunu gösterdi bizim neslin .Makul diyebileceğimiz gazetecilerin halk şöyle böyle demesinin bu yaş grubundaki gençleri bağladığını düşünmüyorum.Bu gençleri çok üzdünüz sırt çevirdiniz.Her seçimde her süreçte bakın bu son seçim,ülke kalmıcak diyip korku atmosferi yaydınız seçimler yahut süreçler bitince hepiniz tatilinize yada konfor alanınıza gittiniz.Bizler ortada kaldık,bu nesil belirli bir konforu ve özgürlüğü gördü elinden alınmasınıda yaşadı ama bunlardan söz edilmedi,söz ettik dediğiniz konuşmanızda on saniye yervermekti sadece.Terör destekçisi partinin peşine takıldınız varsa yoksa ondan bahsettiniz ne oldu size sırt çevirdi.Şaşırdınız mı,şimdi kaç aydır Türk kelimesini geçirmeyenler geçirmeye başlıyor yok ya okadar kolay mıydı ?Özetle kırdığınız ve küstürdüğünüz gençlerin pek yardım edeceğini sürüye çoban olacağını sanmıyorum.Bu düşüne bir tekme demek değil,aksine sana güvenenleri yolda bırakmanla alakalı.Kendi düşen ağlamaz.

Son olarak iki şey daha eklemek istiyorum:
Birincisi,sanat sepet tayfanın bu gençlere üzülüyorum demesi,siz üzülmeyin bozuk saat bile bir kere doğruyu gösteriyor siz onu bile beceremediniz

İkincisi,liyakat dediniz skandallarınız patladı alıştık kardeşim artık liyakat kelimesini anmayın.(Şunlar bunu yapıyor gibi şeyler yazmayın onlarıda desteklemiyorum ve lanetliyorum)

1 Beğeni

Hazır chp kaostayken iktidar jet bir erken seçim kararı alır mı?

Gerek yok , pirom iktidar hazır hissedene kadar oyalayacak gibi…

Ekonomi en yukarı yönlü iken seçim olur. O zamana kadar geçen günlerde reisin karına. Ne diye şimdiden 1 seneden olsun.

3 Beğeni