Gündem

Hocam yazdıklarınız Allah’ın emri yapılması gereken yapısal reformlar. Bunlar yapılmayınca malesef bari şuradan işi kurtarmaya çalışsınlar diye yazıyorum artık. Yoksa dediğiniz gibi eğitim, hukuk alanlarında reform yapılmadan ve güven tekrar tesis edilmeden çözüm yok. Benim üfe tüfe ile demek istediğim fiyat artışlarına çözüm kdv indirimi ile olamaz çünkü fiyata yansıtılamamış maliyetler var hala idi. Dolayısıyla haftası çıkmadan o ürünlere kdv indirimi kadar zam gelecektir.
Aslında yazdıklarınızı ben de aynı şekilde düşünüyorum tek farkla ben yazmaya üşeniyorum. Oblomov okuduğum günden beri ve birkaç sebeple daha yazmaya uğraşmıyorum uzun uzun.

Böyle güzel fikir alışverişi oluyor bu arada.

1 Beğeni

Ben ilk yazdığından bunu anlamamıştım. :raising_hand_man:

2 Beğeni

Bu vergi indirimleri malesef vatandaş daha ucuza ürün alsın falan diye yapılmıyor. Alenen her gün her ürünün fiyatının arttığı bir zeminde vergi indirimi yapmanın hiçbir işe yaramayacağını ortalama bir ilkokul çocuğu zekasına sahip herkes bir şekilde anlayabilir.

Bu “Ekmeği dolarla mı alıyoz, darpane para basıp dağıtsın ameriga para basmamıza izin vermiyor” diyen, kafası ortalama bir ilkokul çocuğundan daha az çalışan, cahil cühela tabanı gütmek için yapılan şeyler. Çok değil bir iki haftaya bile kalmadan çıkıp “Biz milletimiz için vergileri indirdik, bunlar fiyatları indirmedi. Bunlar stokçu, bunlar hain, bunlar terrörist” diyecekler. Göstermelik iki depo basacak, 1 tl gideri olmadığı halde 30.000 tl maaş + “ekstralar” alan valiler asgari ücretle çalışan bim kasiyerlerine çemkirecek. Bunu yapabilmek için ortaya konan şovlar bunlar. O arada benzine ve hammade fiyatları çoktan %20’den fazla zamlanmış olacak ama malum dıj güçler üzerimize oyunlar oynuyor, ondan.

7 Beğeni

Yazıp yazıp sildim…Umarım bir gün gerçekten
bir eğitimci olan milli eğitim bakanı olur.

3 Beğeni

Bakan Nebaticiğime konuşma yasağı getirildiğine dair bir iddaa var.
Artık gözleriyle konuşacak demektir.

4 Beğeni

resim

3 Beğeni

image

1 Beğeni

Euro mu o? 2020202020

1 Beğeni

Teeee leeee hocam tree leee

1 Beğeni

İnternette dolaşan pazar fiyatlarına inanmak istemiyordum, bu gün gittik pazara, patates 10 TL, fasülye 50 TL, lahana 12 TL. Bir de guya fiyatların ucuz olduğu bölgedeyiz. :flushed::flushed::flushed:

2 Beğeni
1 Beğeni
1 Beğeni

Konuşmanın tamamı.

Köprülere yollara bakın denildi…

2 Beğeni

Helal olsun çok çok çok güzel konuşmuşlar :clap:t2::clap:t2::clap:t2:

1 Beğeni

oie_oie_overlay (1)

2 Beğeni

Ben ekonomistim.(202020)

3 Beğeni

Veren el alan elden üstündür.
Hem oy verenden hem de oy alandan Allah razı olsun. :smile::tr::bulb::metal::sneezing_face:

Bonus Bilgi, Eko101; Bu ve benzeri durumlar karşısında yapılacak olan bir maaş, ücret artışı, bu ve benzeri artışları daha da arttıracaktır :slight_smile:
Sanırım 2023 gibi parada 6 sıfırı görürüz.

1 Beğeni
1 Beğeni

Kışa doğru birkaç kere daha zam gelir. Sobalı evlere bakayım bari hazır taşınırken. Günlük oduna filan çıkarız eşimle. Oynadığım survival oyunların bir gün gerçek olacağını biliyordum. Bundan sonraki aşama da ailece yaşamak filan. Eski düzen. Başka türlü hayatta kalamaz kimse.

1 Beğeni

Doğalgaz’a zam geldiğine göre ve elektrikte doğalgazdan üretildiğine göre bu durumda 1-2 güne elektriğe zam gelebilir mi :thinking:

İnternet zammı haziran ayına ertelenmiş.

2 Beğeni