Gündem

Demirtaş ve Kavala salınsın dışında argüman üretmediği için olabilir. %150 enflasyon varken ekonomi konuşmadığı için olabilir. Sınırımızdan her gün binlerce kaçak geçip içerideki milyonlara katılıp insanları rahatsız etmesinden bahsetmediği için olabilir. Tweet attığı için yargılanan masum gençlerle ilgili tek kelime konuşmadığı için olabilir. Atatürk düşmanı ve terör örgütüne övgüler yağdıran kişileri teşkilatlarına alıp yetkiler verdiği için olabilir. Muhalefetteki gençleri fişleyip tehdit eden insanları barındırdığı için olabilir. Daha uzar bu liste hala o oy oranını alabilmesi bile mucize şu anda.

8 Beğeni

Sen hangi medyayı takip ediyorsun? AKP tarafından ele geçirilmiş medyayı takip ediyorsan (ki medyanın büyük kısmı olur), CHP hiçbir şeyden bahsetmiyormuş gibi gelir!

Bizzat kendilerini sosyal medyadan takip ediyorum özellikle 3 senedir. Grup toplantılarını da dinledim çok. Geçen sene ağustos civarından beri düz vatandaşın yararına tek kelime etmediklerini de gördüm. AKP artıklarıyla ittifak kurup batıdan gelecek fonlar için aptal aptal konuşmak dışında bir şey yapmadılar.

7 Beğeni

CHP tonla argüman üretiyor. 3-4 sene önceki söylemlerini bugün Zafer Partisi kullanıyor hatta bunu sanki kendileri gündeme getirmiş gibi lanse ediyor Ümit Hoca. Zafer’in argümanları destek görüyor ne hikmetse. Oysa ki zaten konuşulmuş bir konuydu.

3 Beğeni

Sıkıntı olan kısım 3-4 sene önceki söylemlerinin şu ankinden 100 kat iyi olması. Son 1 senedir o söylemlerin hepsini bıraktılar.

2 Beğeni

Yılda 2 kere verilen emekli ikramiyesi,
asgari ücretten gelir vergisini kaldırılması,
kamuda taşeron işçiliğin kaldırılması,
askerliğin kısaltılması,
bedelli askerlik,

gibi akpnin uyguladığı/uygulamak zorunda kaldığı bir çok proje Chp’nin vaadi olan Chp’den çalınan projelerdir.

3600 Ek gösterge, öğrenci kredilerinin silinmesi, mültecilerin gönderilmesi, EYT’ye çözüm gibi seçime kadar akpnin mutlaka yapacağı hamleler yine Chp’den çalıntı olacaktır. Bunları da ilk defa dile getiren söz veren Chp’dir. EYT konusunda İyi parti de söz verdi, hangisi daha önce emin değilim.

Ümit Özdağ’ın da net bir şekilde Akp ile danışıklı dövüş içerisinde olduğunu söyleyebilirim. Mülteci konusu bilinçli olarak büyütülüyor ve akp 1 milyon kişi gönderdiğinde büyük bir iş başarmış gibi lanse edilecek. Mülteci haberleri, taciz görüntüleri vs. istendiği an gündem getiriliyor hype yaratılıyor, istendiği an da unutturuluyor, bunlar oldukça bilinçli ve kontrollü yapılıyor bence.

7 Beğeni

CHP’nin grup toplantılarını izliyorsun ve ekonomiden falan hiç bahsedilmediğini görüyorsun öyle mi?? Yeme şimdi bizi…

Waxillium’un dediği gibi, CHP yapılması mümkün her türlü eleştiriyi iktidara yöneltiyor. Özellikle sosyal medyayı iyi takip eden birisi bunu gayet iyi bilir…

İttifak meselesine gelince… Yeni geçilen Başkanlık sisteminde, ittifaklar mecburidir. Yeni sistem, partileri buna mecbur bırakmıştır.

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için, % 50+1 oy almak ŞARTTIR. (ya ilk turda ya da ikinci turda)

% 49.9 oy bile alsanız sonuçta seçilemiyorsunuz… Önce bu gerçeğin bir farkında olmak gerekir…

1 Beğeni

Neden bu kadar tepkilisiniz. Arkadaşı tanımıyorum ama normal vatandaş olarak sorguluyor ki bu da vatandaşlık hakkı.

8 Beğeni

Yoo tepkili falan değilim… Sohbet ediyoruz.

1 Beğeni

Evet, adamakıllı ekonomiden bahsettikleri kısımları atar mısınız? 128 milyar doları bile sorgulamaktan vazgeçen bir partiden bahsediyoruz. İttifak yapacaksanız 20 yıllık yönetimin 16 yılında var olan adamlarla mı yapılacak ittifak. Bir parti kurucu parti karşı olduğunuz partinin. Ne kendi dönemleriyle ilgili bir açıklama var ne bir özür. Yaşanan yolsuzluklar hukuksuzlukların hiçbirini açıklamadılar kendilerinin var olmadıklarını bile. Kendi seçmenine saygısı olmayıp %1’lik kesimlerin peşinden koşmak kadar saçma bir şey yok. Muhalif kesimle bildiğin dalga geçen bir partiye niye oy versin insanlar? Kesin kazandık bize zorla oy vereceksiniz mentalitesindeki bir parti benim oyumu beklemesin.

2 Beğeni

Bir genç olarak eyt’nin geçmesine karşıyım. Eyt demek benim üstüme yük demek.
Yılda 2 kere verilen emekli ikramiyesi saçma ki bunu da o getirdi sizin dediğiniz gibi.
Bu asgari ücreti arttıralım diyen de yine Kılıçdaroğlu ah#ağıydı. Onun yüzünden seçilemeyince, Davutoğlu da aynı şerefsizliği yaptı. Sonra asgari ücret aldı başını gitti.
Şimdi de muhtarların yanına çalışan vereceğim falan diyor. Vaade bak vaade.
6 ildeki çiftçilere bedava elektrik, su falan vereceğim diye vaatte bulunuyor. Hadi ona veriyorsun diğerlerine niye vermiyorsun? Kaldı ki çiftçiye böyle destek mi olur? Bedava elektrikmiş. Ahırı ufoyla ısıtır herif. Bilmiyoruz sanki yurdum insanını.
Bu adam gerçekten SGK’yı batırmış olabilir artık bunun şüphesiz doğru olduğunu biliyorum. Çünkü gerçekten akla sahip değil.
Demirtaş ve Kavala mevzusu ise gerçekten saçma oldu artık. İkisini de sevmem ve sırf bu yaptıkları yüzünden halk kahramanı olacak şu iki şerefsiz. Bunu da iktidar ve Kılıçdar el ele yapmış olacak.
Milletin hakkına giren fetullahçı şerefsizlerle geçmişte kolkola yürümüş olan mevcut şahıslarla(Ahmet Altan) sarılarak poz vermesi beni rahatsız ediyor. Eskiden yapmış olanları nasıl sevmiyor ve onlardan nefret ediyorsak, bugünde fetullahçılarla kolkola girenleri de lanetliyor ve sevmiyoruz. Evet ben Kılıçdaroğlu’nu sevmiyorum. Çünkü biliyorum ki oy ve siyasi amaç için fetullahçılarla kolkola giren bu herif yarın kendisi için ülkeyi de satar. Dün bunlarla beraber olanların ülkeyi nasıl sattığını, soğana çevirdiğini biliyoruz.
Geçen günkü Eren Erdem olayı bile Y-Chp’nin ne olduğunun bir kanıtı.
Hem ekonomik hem de siyasi olarak çöplükten başka bir şey değil bu parti.
Ben 2010 a#p’si de istemiyorum 2022 a#s’si de. O yüzden oyumu başka partilere vereceğim. Zafer olur, Memleket olur. Ha ikisinin de falsoları var(mesela eyt savunmaları) ama o kadar kusur kadı kızında da olur.
Not: Bazı yerleri bilerek sansürledim. Hem forumun selameti hem de kendi selametim için.

4 Beğeni

Arkadaşım şimdi 1 tane atsam bu sefer “az oldu” diyeceksin… Google’a “kılıçdaroğlu ekonomi” “chp ekonomi” yazdım. Sürüsüyle sonuç çıktı… Hepsini bu sayfaya mı doldurayım? Daha 4 gün önce Show haber vermiş, “Kılıçdaroğlu’nun bugün 1 numaralı gündemi ekonomiydi” diye söze giriyor.

Kılıçdaroğlu’nun ekonomiden bahsetmediği konuşma yok ki!.. Mülteciler konusunu da defalarca dile getirdiğini ben kulaklarımla duydum…

İktidardaki AKP’nin medya gücü, parasal gücü çok yüksek. Ve gerçekten de çok iyi algı operasyonu yapıyorlar. Muhalefet, bu anlamda zayıf. AKP’nin ve medyasının propagandalarına, karalamalarına, ayak oyunlarına kanmamak konusunda muhalifler çok dikkatli olmalı… Muhalefeti parçalamak, çok sinsi bir AKP planı ve stratejisidir. Muhalefet, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimini kaybederse Türkiye gider, ben size söyleyeyim…

1 Beğeni

Hepsine katılıyorum. Çok doğru yazmışsınız.

2 Beğeni

Ümit Özdağ’ın Akp ile danışıklı dövüş içerisinde olduğunu düşünmüyorum. 1 milyon kişi göndermeye Ümit Özdağ da karşı çıkıyor.

1 Beğeni

Ümit Özdağ mülteci sorununu gündeme getirene kadar kimsenin konuştuğunu hatırlamıyorum bu konuyu. CHP hatta bu konuyla alakalı entegre edilmesi gerektiğini mültecileri geri gönderemeyeceğimizi söylüyordu AKP ile aynı şeyi savunuyordu yani. Ümit Özdağ bu konuyu gündeme getirdikten ve net bir tavır sergiledikten sonra hem CHP göndereceğini söylüyor hem de AKP 1 milyon mülteciyi geri göndermeye başlıyor burada aslında beceriksiz bir muhalefet olduğu ortaya çıkıyor. 10 yıldan fazla bir süredir mülteci var bu ülkede ve Ümit Özdağ gündeme getirince ancak bu konu tartışılmaya başlandı yani AKP ile işbirliği içinde olduğunu söylemek bence oldukça mantıksız bir argüman.

2 Beğeni

EYT’nin toplam yıllık maliyeti 50 milyar lira civarındaydı. Sadece dolar yükseldiği için KKM’ye aktarılacak miktar an itibariyle 100 milyar liranın üzerinde, 6 ay dahi dolmamışken.

Ülkeyi bu duruma KK’nın getirdiğini düşünüyorsanız ve RTE’ye oy vermek istiyorsanız elbette özgürsünüz. Muhalefetin ortak adayı ve ittifak dışında bir partiye oy vermek ile RTE’ye oy vermek arasında bir fark yok.

Bence öfkenizi yanlış tarafa yönlendiriyorsunuz.

Öyle düşünüyorsunuz çünkü Ümit Özdağ’ı her yerde görebiliyorsunuz, konuşmalarını her yerde dinleyebiliyorsunuz. Sizin şu an düşündükleriniz iktidarın tam olarak düşünmenizi istediği şey.

31 Mayıs 2018 ;

2018;

2019 yılı;

Ümit Özdağ’ın parti kurması: 24 Ağustos 2021

5 Beğeni

Yakınlardan bildiğim Suriyeli birçok kişiyi rastgele toplayıp sınırdışı etmeye başladılar. Üstelik bu rastgele güruha dahil benim bildiğim kişi gayet ekmeğinde kimseye zararı olmayan birçok şeye iyi kötü uyum sağlamış birisiydi.

1 Beğeni

Bence Kılıçdaroğlu ve Akşener nazar değmesin çok iyi gidiyorlar. Belediyeleri aldıktan sonra Kılıçdaroğluna bir güven geldi ki bu da bayağı olumlu bir şey. Akşener ilk partiyi kurduğu zamandan bu yana hem genel başkanlığa iyice ısındı hem de konuşmaları çok daha iyileşti.

Meral Akşener pandemi falan dinlemedi il il, ilçe ilçe dolaştı ve halen dolaşıyor. Kılıçdaroğlu yine aynı şekilde. Devamlı sorunları dile getiriyorlar, ediyorlar.

Muhalefet yok diye algı oluştu zaten. Muhalefet ne yapacak sorunları dile getirmekten başka, beklentiniz ne yani. Görmezseniz muhalefet yok evet.

SGK devlet kurumu değil mi? Bir bakanlığa vs bağlı değil mi? Devletin değil mi? Kılıçdaroğlu nasıl batırabilecek orayı? Bir devlet memurunun koca kurumu batırabilmesi mümkün mü?

3 Beğeni

CHP 'nin ekonomik açılımı yok diyenler için bir kaç hızlı özet:

1- Köprü ve benzerlerinin kamulaştırılması. Çok ciddi bir geleceğe dönük borç yükünü kırar atar.
2- 128 Milyar, 5 Müteahhit , Saray, kamu kaynaklarının vakıf ve şahıslar için harcanması meseleleri . Bunların peşine düşmek sadece siyasi değildir. Ekonomide ortaya çıkan gelir dağılımı adaletsizliğinin önünü keser.
3- Suriye politikası, kamuda ciddi tasarruffa yol açar.
4- Bağımsız merkez bankası başkanı. ( Atayacağım diyor ki böyle bir siyasi grup hareketinde atamak zorunda. 6 Bir birinden farklı partinin atayacağı bir adam tek adama kıyasla zaten daha çok gücen teşkil eder)
5- Mevcut iktidar sadece kendi söylemleri ve hamleleriyle Türkiye’nin dış borç risk primini yükseltmiştir. Chp yahut herhangi partinin ülkeyi devir alması bile bu primi bir kaç puan düşürür ve yatırım çeker.
6- Sayıştay yeniden düzenlenecek, Varlık Fonu Kaldırılacak. Bankalar sadece ilgili oldukları gruplara kredi verebilecek. Ziraat-tarım gibi, Demirören’e kredi verilmeyecek.
7- Planlama teşkilatı yeniden kurulacak. TÜİK ile uyumlu hale getirilecek. Bilindiği gibi AKP Devlet Planlamayı önce kapatıp sonra da saçma sapan bir kurum kurdu. Türkiye’nin reel bir 5, 10 ve üzeri kalkınma planı yok. TÜİK in mevcut haliyle plan yapmakta imkansız, mevcut iktidarın elinde gerçek bir veri yok. Hesap ayrı veri, açıklama ayrı veriden yapılıyor.
8- Sürdürülebilir büyüme ve Rekabet. Bunu da teşvik edeceklerini açıkladılar. Rekabet, konusu yukarıda yazdığım 2. v 3. madde ile de yakından alakalı. Sen milletin parasını tarım, turizm yerine çetelere basarsan, sonra da aracıyı, depocuyu, marketi polislerle basarsan rekabet ortamını bozarsın.
9- Aile sigortası, Tarımda mazot fiyatı sabitlenmesi ( ÖTV alınmaması gibi alt uygulamalar var), Eğitim kredi borçlarının yapılanması gibi seçime yönelik ekonomik vaatleri sitelerinde okuyabilirsiniz.
10- Politikacıları takip ederseniz muhalefet grup içerisinde ekonomik geçmişi olan ve ekonomiden anlayan isimlerin AKP ye kıyasla kat kat fazla olduğunu görebilirsiniz. Basında fazla yer bulmamakla birlikte AKP’ nin duayen dediği hiç bir ismi elinde kalmamıştır. Mehmet Şimşek dahi göreve gelmeyi reddetmiştir. Haliyle böyle bir kadroya sahip olmak bile bir programdır.

CHP bunları yapabilir mi?
(soru hep bu şekilde geldiği için bu şekilde yazdım.)
Herhangi bir parti bu yukarıdaki maddeleri ve daha fazlasını çok rahat bir şekilde yapar.
Dünyada iktidarı alan partiler, görüşten bağımsız olarak ilk 5- 10 yıl mutlak suretle halkın refahı için çalışırlar, çünkü iktidarlarının kalıcı hale gelmesini isterler. Bizim karşı karşıya olduğumuz yapı bundan çok daha güçlü ve teşvik edici bir yapı. Çünkü burada birbirinden farklı birkaç parti var.

Bu grubu bir arada tutan ilk neden hep medya tarafından atlanıyor. Parlamenter sisteme dönüş. Bu ekip mevcut düzen içerisinde zaten birlikteliğini sürdüremez. Haliyle yapacakları şey düzgün bir anayasa, güçlendirilmiş bir ekonomi için üst düzey çalışıp, parlamenter sisteme en çok biz çalıştık mottosuyla ikinci seçimi almak olacaktır. Dolayısıyla halkın refahını arttıracak olan tüm hamleler hızlı bir şekilde gerçekleştirilmeye çalışılacak.

Son bir söz ile fikirlerimi bitirmek isterim. Bu seçim E ile 6 lı masa seçimi değildir. E ile karşı partinin adayının seçimi filan da değildir. Bu seçim tamamen E ile bu zamana kadar E’ ye oy vermişlerin arasında olan bir seçimdir.
Tarihe bakın; Ecevit yahut Demirel veya Çiller, yaşadıkları ekonomik kriz sonrası hükümetten gitmişlerdir. Karşılarındaki partiye, o parti çok iyi muhalefet yaptı, nefis bir aday çıkardı diye kaybedip, iktidarlarını kaybetmemişlerdir.

4 Beğeni

Bunu beğendiğimi, onayladığımı söyledim mi? İkisi de yük. İkisini de istemiyorum. Bu kadar basit.

Ülkeyi bu duruma getiren herifin başadamlarıyla iş tutuyor şimdi. Ve Rte ile aynı politikaları izleyeceğini söylüyor. E niye aynı zihniyete oy vereyim ki? Başka zihniyette kim varsa ona oy vereceğim.

Öfkemin en büyük kısmı Rte’ye ancak ülkeyi bu düzlükten çıkartmamaya yemin etmiş kim varsa aynı öfkeyi ona da beslerim. Kılıçdaroğlu’nun söylemleri ise zırva. Hem ekonomik olarak zırva hem de siyaseten. Yazdım oraya 2010 a#p’si de istemiyorum diye ama anlamamakta ısrar ediyorsunuz.

Not: Vaktim olunca Chp’nin göç raporunu da yazayım buraya. Bakalım göndermek istiyorlar mı yoksa istemiyorlar mı hep beraber görelim.

4 Beğeni