Halka Dünya Serisi (Panama Yayıncılık)

Larry%20Niven

BİYOGRAFİ

Laurence van Cott Niven (d. 30 Nisan 1938), Los Angeles doğumlu bilim kurgu yazarı. Matematik mezunudur. 1960’larda bilim kurgu hikâyeleri yazmaya başlamıştır. En ünlü eserlerinden biri 1970’lerin başında yazdığı Halka Dünya romanıdır. Romanları Hugo, Nebula ve Locus ödülleri almıştır. Halihazırda bilim kurgu dünyasının sayılı yazarları arasında yer edinmiştir.
Kaynak: Wikipedia

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Halka Dünya
  2. Halka Dünya Mühendisleri
  3. Halka Dünya Tahtı
  4. Halka Dünya Çocukları

1 2 3 4

18 Beğeni

Konu geldi madem, notu düşelim buraya. Üçüncü kitap için bandrol alındı.

4 Beğeni

Bu seri toplam kaç kitap bilen var mı?

5 kitap şeklinde görünüyor burada

2 Beğeni
  1. Kitap satışa çıktı

3

Halka Dünya Tahtı (D&R)

4 Beğeni

Kapak on numara olmuş yine :slight_smile:

2 Beğeni

Aynı tonda devam. Kapakları beğeniyorum bende.

Bu arada bugün ilk defa senden önce bir konuya yeni kitap ekledim rahatladım. Yoksa yatamazdım. :joy::joy::joy:

1 Beğeni

Ne gerek var yaa, PM atsaydın çözerdik işi kardeşim. :slight_smile:

1 Beğeni
2 Beğeni

Bu seriyi ilk üç kitabını vakti zamanında İthaki basmıştı. O zamanlar İthaki şimdiki kadar iddialı olmadığı gibi bilim kurgu ve fantezi edebiyatına şu anki gibi yoğun bir ilgi de yoktu. Umarım bu sefer seri nihayete erer.

Bendeki kopyalar okurken parçalanmaya yüz tutmuştu diye hatırlıyorum. Hem bu yüzden, hem de tamamlanmasını canı gönülden istediğim bir seri olduğu için, ilk üç kitabın bu edisyonlarını da almayı düşünüyorum. Uzun lafın kısası hard science fiction türünün okunmaya değer serilerinden biri ve yayınevinin bu çabasını elimden geldiğince desteklemek adına, hiç düşünmeden bu kitapların birer kopyasını daha alırım.

5 Beğeni

İlk kitabı okumayı yeni bitirdim. Kitabın bilim kısmı gayet tatmin edici ama asıl beni mest eden şey kurgu ve hikaye kısmı oldu. Karakterler ve uzaylı ırkları mükemmel yaratılmış hepsinin hikayede ki yeri karakter gelişimiyle paralel ilerliyor. Bilimkurgu okumayı seviyorsanız şiddetle bu kitabı tavsiye ederim.

2 Beğeni
  1. kitap hakkında ne zaman çıkacağına dair bilgi var mı?
4 Beğeni

Benim esas merak ettiğim Zamansız Dünya’yı da yayınlayacaklar mı?

Bu seriye ilgi beklenenin çok altında kaldı. Hala 2.baskı yapmaması ayrı konu. Acaba devam kitaplarını etkileyebilir mi bu durum ?

Ocak Şubat sorduğum da dördüncü kitabı basacaklarını söylemişlerdi ama biraz bekleyeceksiniz diye eklemişlerdi. O zaman Zamansız Dünya’yı sormak aklıma gelmemişti.

2 Beğeni

Seriyi yarım bırakmasınlar, bekleriz…

4 Beğeni

Katılıyorum. Seri yarım kalmasın lütfen. Tamamlanmasını bekliyorum okumak için. Zaman mesele değil, beklenir. Neleri bekledik…

2 Beğeni

İlk üç kitap ithaki’den çıkmıştı önceden, şimdi araştırdım da aynı çevirmen. İlk üç kitabın üzerinden geçip hızlı hızlı bastılar herhalde. Şimdi 4 ve 5 sıfırdan çevrilecek, aynı çevirmenle devam edeceklerse çevirmenin boşluk doluluk durumuna göre epey sürebilir tamamlanması.

5 Beğeni

Önemli olan 1-2 sene içerisinde tamamlanması bence. Çevirmenler yoğun olabiliyor. Yarım kalması üzer bu saatten sonra.

1 Beğeni

11 Beğeni