Geçenlerde bu başlığı forumdaşlara öneri mahiyetinde kullanmaya karar verdim değerli forumdaşlar, pek bilinmediğini izleyeni olmadığını düşündüğüm dizileri öneriyorum buradan. Bugün de henüz tam keşfedilmemiş ve ileride popülaritesinin çok daha artıp alt kültür tarihinde farklı bir yere kavuşabileceğini düşündüğüm bir diziyle geldim;
Scavengers Reign
Uzayda başına bir iş gelen bir kargo gemisi, üzerinde kendi canlıları ve ekosistemi gelişmiş bilinmeyen bir gezegenin etrafında rotasından çıkmak zorunda kalır. Geminin mürettebatının bir kısmının hayatta kalma ve kendini kurtarma çabasını izliyoruz Scavengers Reign da ama diziyi güzel yapan çoğu yerde karşılaşabileceğimiz bu hikayesi değil, hikayesini nasıl işlediği ve kurguladığı.
Gezegen mükemmel bir şekilde dizayn edilmiş. Canlıları, ekosistemi, iklimi, doğasının kendi içerisinde dengesi vs vs sağlam bir bilimkurgucu kitap olarak yazayım dese 1000 sayfalık seri çıkar öyle diyim. İnanılmaz detaylı ve orjinal bir yaratım sunmuşlar. Animasyon olduğu için tasarımda limitleri de kaldırmışlar ve kafalardakini ekrana akıtmışlar resmen. Müzikler, grafikler derken karakterlere de alışınca ortalama 25 dakikalık 12 bölüm anında akmak istiyor. Kendimi dizginleyerek günlere yaya yaya bitirdim, hala tadı damağımda.
Forumdaki bu kadar bilimkurgucudan izleyip beğenecek epey kişi çıkacağını düşünüyorum, şimdiden iyi seyirler .