Yıllardır denk geliyordum, baştan sona izlemek ailecek kısmet oldu. Kızımın “üçgenli bölümleri aç” demesi sonrası ben de dikkat kesilip bu sefer bitirdim ve bayıldım. FMAB sonrası o kıvamda bulduğum ilk yapım oldu ki, her ikisi de zengin bir materyal havuzunu ustaca işlemiş, kendinden öncekilerden ödünç aldığı esinleri kendisinden sonrakilere vermiş üst düzey yapımlar.
Tarantino’nun “yapılmış her şeyden çalarım” demesi misali, izlerken kendini hissettiren ve hatırlatan kaynaklar ile “aa, onlar da buradan almış” diyeceğiniz yapımları, az evvel bölüm özetlerine bakıp hatırladığım kadarıyla aldığım notlardan aktarayım:
Twin Peaks
Northern Exposure
Wayward Pines
Buffy the Vampire Slayer
Spongebob Squarepants
Waxworks
Three O’Clock High
İskandinav, Mısır, Yunan Mitolojileri, Illuminati, Big Brother, They Live, The Thing, LOTR
Street Fighter
Indiana Jones
Aliens
Obama sloganı
Manchurian Candidate
Lars and the Real Girl
Tales from the Crypt
Twilight Zone
Legend
The Simpsons
Scooby-Doo
The X-Files
Men in Black
Jason and the Argonauts, Ray Harryhausen, The Lost World, Attack of the Killer Tomatoes, Mars Attacks.
Loki, Lost, Alice in Borderland, Back to the Future, Shazam, Stranger Things, Tolkien, Boy bandler, Harry Potter, Romero zombileri, LOTR dizi. FMAB ile GOT kendi aralarında.
Alex Hirsch’in kendi ikiz kardeşi de varmış ve ikizler esinlerini buradan alıyorlarmış ayrıca, domuzları ile beraber.
Aşağıya dizinin introsu ile final bölümlerinin introsunu bırakıyorum; henüz “bitirmeyenler” için iştah açıcı olsun.
Ray için ekleme: 7th Voyage of Sinbad.
Unutkan edit: The Prestige, ABBA, Shin Godzilla, Idiocracy, Don’t Look Up.
Dublajın şahaneliğini de yazmayı unutmuşum.
Edit: Alien, Psycho, Breaking Bad, The Sopranos, The Muppet Show, Alice in Wonderland, The Incredibles.