Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Forumdaş,senin rumuzu görünce hep aklıma o dizi geliyordu,fakat bu başlık hiç aklımda yoktu :slight_smile: Gerçekten pek değeri bilinmemiş bir dizi.Ayrıca büyük üstada biraz haksızlık etmişsin.

1 Beğeni

Hannibal konusunda kesinlikle katılıyorum. Ama bence Mads Mikkelsen şu anda Anthony Hopkins kadar iyi bir oyuncu değil. Belki gelecekte Anthony Hopkins’in yaşına gelince yani daha fazla tecrübeyle onun kadar iyi oyuncu olabilir.

Ben sadece Hannibal rolü olarak söylemiştim yoksa tabiki Anthony gibi oyuncu bir elin parmağı kadardır ama bence Mads Hannibalı daha iyi yansıtıyo ve görünüş olarakta daha çok oturuyo mesela kitabı okurken aklımda hep Mads canlandı

Oyunculuk eleştirisi değil de ben de Hannibal dizisinin filmlerinden daha iyi olduğunu düşünüyorum. Diziyi favori ilk beşime bile koyabilirim rahatlıkla. Dediğiniz gibi sırf yemek sahneleri için bile izlenir. Her şeyiyle enfes bir diziydi. Uzun zaman oldu izleyeli, tekrardan açıp izleme isteği geldi şu an. :joy:

1 Beğeni

Hannibal benim de en sevdiğim dizilerden biri. En sevdiğim bile diyebilirim.

Şu sıralar The Expanse izliyorum, ilk sezon yeni bitti. Çok yavaş bir hikayeyi başarılı bir şekilde topladılar sezon sonunda, ikinci sezona başlayacağım bugün umarım ilk sezonun başı gibi olmaz… Şu İthaki de kitapları basacaksa bassa da okusak. :confused:

1 Beğeni

Hani bazı diziler, filmler vardır; başta sabredersiniz ilerledikçe öyle bir noktaya gelir ki ‘Nasıl, ne ara geldik buraya’ diye şaşırırsınız, o kaçırdığınız detaylara dönüp bir daha bakmak istersiniz… İkinci sezonunun ortalarına geldiğim The Expanse tam da böyle hissettiriyor. İlk sezon çok yavaş ilerliyor ve dikkat istiyor ama ikinci sezonu tam bir şölen! Dizinin yayımlanan bölümlerini bitirdikten sonra başa bir daha döneceğim.

5 Beğeni

En son Muhafız 3.sezonu izledim. İlk sezondan itibaren kısa bir değerlendirme yapmam gerekirse,

1.sezon: Konusu dolayısıyla meraktan izledim ve tatmin olduğumu söyleyemem

2.sezon: Türk dizisi ha destek bir bak kafasında (sanki birşey yapılmak istenmiş çaba gösterilmiş ama yetmemiş gibi bir hisle) izledim.

3.sezon: İzlemeye niyetim yoktu ancak baskın milliyetçiliğim galip geldi ve izledim. Bence mevcut 3 sezonun en iyi sezonu bu sezondu. Kuşkusuz hemen her dizide sadece oranı değişerek var olan kopukluklar, boşluklar, saçmalıklar elbette bu sezonda da mevcuttu ancak dizinib ilerleme kaydetmesi güzel. 4.sezon için beklentim oluştu, umarım üstüne katarak devam ederler. Umarım çok daha fazla özen gösterirler. images (6)

The Wire’a başladım, keyifle izliyorum 3. bölümdeyim

https://yvrshoots.com/wp-content/uploads/2020/02/altered-carbon-s2-am.png

Altered Carbon 2. Sezon’u izledim. Bayağı hoşuma gitti. Yine heycanlı ve bilim-kurgu teması hikayenin içine çok güzel girmiş durumda. 1. ve 2. sezonu ya ard arda seyredin ya da 4-5 dakikalık sezon özetleri var Youtube’sa önce onu seyredin 2. sezona geçmeden.

2 Beğeni

Mr. robot

kesinlikle izlemeden ölmeyin. O kadar çok kez dumura uğramama rağmen oturup düşündüğünüzde her olayın hatırlayabiliyor ve taşları yerine oturtuyorsunuz. Taşlatı yerine oturttuköa daha çok haz alıyorsunuz, daha çok izlemek istiyorsunuz. 2. sezonu bitirdim ve can atıyorum ama hemen bitmesini istemediğim için araya bir dizi sıkıştırmauı da planlıyorum. 9.2/10

2 Beğeni

Prime Video yapımı olan The Boys’u bitirdim. Gayet keyifli.

2 Beğeni

İkinci sezonu yine büyük bir keyifle izliyorum. Klasik Kore yapımı gibi değil; vahşet, kan, hatta bol bol kan gösteriliyor. Özellikle kovalamaca sahneleri oldukça iyi. Klasik zombiler gibi değil yaratıklar gayet hızlılar, böylece insan daha da geriliyor. Günümüz salgınına da güzel bir zamanda denk geldi bu sezon. Vakti olana - ki bu ara oldukça çok - tavsiye ederim. Puanım 8/10

2 Beğeni

Good Omens

Kıyamet Gösterisi kitabından uyarlanmış bir dizi. Ben kitabı okumadım, malum karaborsa… Her ne kadar 6 bölümlük mini dizi diyecek olsam da tam bir şaheser olduğunu bilmenizi isterim.
Antichrist (Deccal’in) dünyadaki görevine başlamasıyla birlikte, planlanan Armageddon yani Kıyamet meydana gelmiş olacak. Ama Deccal daha bebek iken işler sarpa sarıyor ve olaylar silsilesi başlıyor. 6 bölüm olduğu için yazacağım her şey spoiler olacaktır.
Michael Sheen, Aziraphale rolüyle çok ponçik olmuş. David Tennant ise yani sular seller diyebilirim. Karizma kazanına düşmüş herif.

Puanım 9.7/10 grafikler üzerine biraz daha düşülebilirdi.

4 Beğeni

Altered Carbon izledim.

Daha önce görsem de izlemediğim sonrasında aa bak 2. sezon da geliyor hem de bilim kurgu diye başladım diziye. 3 romanlık bir seriden uyarlandığını biliyorum.

İlk bölüm bittiğinde diziye hayran kaldım diyebilirim. Görselliği ve hikaye kurgusunu çok sevdim ve ilk sezonu bitirdiğimde diğer sezona geçmek için sabırsızlandım açıkçası. Toplumsal açıdan dizideki gibi bir teknoloji olursa ne olacağını çok iyi tasvir etmişler ama bilimsel açıdan ya da en azından benim mantığıma uymayan bazı eksiklikler de yok değil.

En başında o enseye takılan insan USB belleği wifi ile yedeklenebiliyor ama neden sadece uyduya yedekliyorlar onu anlamadım mesela. Al bir usb daha ona yedekle her gün işte. Buun için uyduya ne gerek var.

Bir de bu adamların yaptığı şey ölümsüzlük değil ki kendi bilinçlerini kopyalıyorlar ve kendi klonlarını oluşturuyorlar. Bunu sadece yaşayan bir beden olacak şekilde yapıyorlar ama bu ölümsüzlük demek değil ki. Senin ilk bedenin ölünce senin yerine senin klonun geçiyor sadece. Dizinin bunu sorgulamaması bence bilimkurgu yönünü zayıflatmış. Onun yerine bir büyü var ölünce ruhunu başka bedene taşıyabiliyormuş ama yanında bu alaşımdan yapılan tılsım taşıman lazım o taşa geliyor ruhun dese aynı şey. Dizide bunun üzerine sadece 1 cümle geçiyor. başka bir açıklama yok ama bu teknoloji ölen insanların o anki bilinçlerine ulaşma imkanı verdiği için dizide bahsedildiği gibi cinayet vakalarında çok önemli bir rol oynardı. Dizi beni gerçekten bu USB’lerin insanı öldükten sonra gerçekten aktardığına inandıramadı ama dizinin ön kabulü olduğu için daha fazla uzatmayacağım. Zaten ikinci sezonda insanların bu teknolojiyi icat ettiklerini ama tam anlamadıklarını açıkça gösteriyorlar. Oradan yırtabilir belki dizi ama bunun felsefik tartışmasına keşke girseydi.

Detektiflik tarafına gelince ilk sezona bayıldım. Finali de yerli yerindeydi. 2. sezon için tek merak kaynağı Kovacs manitasını bulabilecek mi idi ve benim için ilk sezonun yanına bile yaklaşamadı 2. sezon. Oyuncudan mı yoksa hikayeden mi emin değilim beğenemedim. Bir de 2. sezon ikinci sezon ile aynı gezende geçmesine rağmen ilk sezondan 1 karakter bile görmüyoruz. En azından gerçek hallerini. Ne bileyim aaaa Kovacs gelmiş diye gider görünürsün hayvan 30 yıl geçse bile hepinizin başından tramvatik olaylar geçti. Bazı karakterlerin daha yaşlı halini, bazılarını yeni beden içinde görsek çok daha iyi olurdu gibi geldi bana. Hikayeyi de beğenmedim. İkinci sezon keşke bu dizi bana tek sezon kalsaymış dedirtti. Yeni ve beklenmeyen hiçbir şey vaadetmiyor 2. sezon. Bir tek gezegenlerin insanlardan önce yaşayanlarına değinecek gibi oluyor ama sonra üstün teknoloji ve zekaya sahip yaratık bir anda akılsız hareketler yapıyor ve ekran süresi de çok kısa kalıyor.

İlk sezon bence 8,5/10 ikinci sezon 5,5-6/10.

Kitabı okumuş olanlara sorum dizi ile kitaplar birebir mi gidiyor (ilk sezon 1.kitap, 2. sezo 2. kitap gibi.) ve Kitaplar bu işin bilimine ve felsefesine değiniyor mu?

1 Beğeni

Başta burası olmak üzere çeşitli platformlarda çok övülmesi üzerine dün Mr. Robot dizisinin ilk bölümünü izledim. Oldukça beğendiğimi söylemem gerekir.
Onun dışında Vikings 3. sezon 10. bölümdeyim. Güzel gidiyor ama bir bölüm izledikten sonra diğerini izlemek için yanıp tutuşmuyorum :slight_smile:
Walking Dead 8. sezonda kaldı, niyeyse sıkıldım ama yarım bırakmak yoook bi’ ara bitecek.
Akşamları kahve eşliğinde Bizimkiler çok güzel gidiyordu, malum virüs nedeniyle haber izlemekten bu aralar unutuldu ama ilk fırsatta devam…
The Mandalorian 5. bölümü izledim, bitmesin diye diğer bölümleri izlemiyorum. Yeni bölümler ekim ayında gelecek sanırım :frowning:

1 Beğeni

Vikingler var. Ben de yeni başladım da yeni sezonu ne zaman gelir?

Ragnarok izliyorum bitirdikten sonra The Witcher izlemeyi düşünüyorum

1. sezonu geleli 1 sene bile olmadı geç gelir bence

6 final sezonu değil miydi?

Pek dizilerle aram yok ama Çukur ve Tutunamayanlar’ı izliyorum.