Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

Şimdi baktım final sezonuymuş. Vikings: Valhalla isimli yeni bir yan dizi de geleceği söyleniyor. Vikings’in 100 yıl sonrasında geçecekmiş.

Buraya yazmak çok uygun olmayacak ama eskiden baya 90’lar da izlediğim bir dizi vardı.Adamlar müzik aletleri çalıp bilgisayarın içine girip savaşıyorlardı.İsmi bir türlü aklıma gelmiyor.Belki bilen vardır şansımı deniyim diye buraya yazdım.(Nereye yazacağımı bilemedim.)

1 Beğeni

Primal’ın 6. bölümü 1 Nisan’a özel yayınlanmış. Daha izlemedim ama bir hastalık söz konusuymuş. Tesadüf olduğunu düşünüyorum. Sonuçta bu bölümlerin sayısı belli ve üzerinde uzunca çalışılıyor. İzleyip bakacağız artık.

Mr. Robot

Bazı diziler bittiklerindeb yıllar sonra kendinden bahsettirirler. Diziden yaşça küçük olanlara yıllar sonra önerilir. 20 yıl sonra dahi izlettirir bu diziler. Mr. Robot da öyle bir dizi.

Ufak spoilerlı özet

Düzeni değiştirebilmek uğruna hack saldırısı planlayan bir hackerımız var. Ancak beklediği gibi ilerlemez. Büyük bir ekonomik kriz, terör dalgası, şantaj, skandal zinciri uzanıp gidiyor. Dumura uğratan sezon finalleri yapıyor.Ve hatta yeni sezonun ilk 5 dakikasında bir kez daha dumura uğruyorsunuz. İMDB puanını yetersiz bulduğumu belirterek en az 9 seviyesinde olması gerektiğini söylemek istiyorum.

2 Beğeni

Sefiller ve Unorthodox. Etkileyici hikayeye iyi oyunculuklarda eklenince izlemesi keyifli oluyor.

3 Beğeni

Sonu gelmeyen sezonlar boyunca süren dizileri izlemeyi sevmiyorum. Ama hemen hemen tüm mini serileri izliyorum. Son olarak UNORTHODOX izledim ben de. Sonu hariç herşey çok güzeldi.

Birdde bu ara bir belgesel olan LAST CHANCE U ya sardım. Amerikan futbolu seven bu tarz filmleri kaçırmayan varsa bir baksın derim.

1 Beğeni

Unorthodox fragmanlarından anladığım kadarıyla yahudilerin töre dizisi. Düğünden kaçan kız var, aynı acayip peruğu takmış damat mı ağabey mi kestiremediğim kızın peşinden büyük şehre gelmiş 2 adam var ve kız büyük şehirde arkadaş edinip kendini buluyor vs. vs. Görünüşte yeni bir şey vaadetmedi bana ama @erce ve @Basubadelmevt bu dizi bunlardan fazlasını içeriyor mu? İzlemeye değer mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1 Beğeni

Ben bu tarz uç şeyleri (dizi, kitap faketmez) genel kültür açısından faydalı buluyorum. Mesela ben tevrat okuduğum içi bazı musevi törelerini ve uygulamalarını biliyordum. Eşim ise bu dizi ile bazı şeyleri öğrendi. bir örnek vermek gerekirse: mayasız geçirmek zorunda oldukları bir bayramları var. Evde gram maya olmaması lazım. Bu bayramda bütün kap kacağı değiştirip, evi badana boya ediyorlar. Dizide de tüm her yer aliminyum folyo ile kaplıydı. Ben kitaptan öğrenmiştim ama eşim bu dizi sayesinde birtakım gelenekleri öğrendi. Böyle uç topululuklar var. Amerkida Hamişler ve Mormonlar var mesela. Kurgu olarak bir şey katmaz ama…

2 Beğeni

Evet Unorthodox, bizde klasikleşen doğu kültüründeki baskıyı öne çıkaran dizi kurgusunda fakat diziyi izleyince empati kurup farklı dinden olsa da aynı duyguları paylaşabildim. Bir de yahudilik, Tevrat ve İsraillilerle ilgili merakım arttı Kur’an’dan daha çok araştırma yapmaya başladım mesela.

1 Beğeni

@erce ve @Basubadelmevt Dediklerinizden anladığım kadarıyla kurgu olarak tam olarak tahmin ettiğim gibi ancak dizide geçen aşırı dindar yahudiler ve yahudilik hakkında fikir sahibi olmak açısından iyi bir dizi Bizdeki gibi 2 saatlik milyonlarca bölümde aynı hikayeyi anlatmak yerine 4-5 bölümde hikayeyi de topluyor galiba. Görüşüm bir miktar değişti açıkçası boş bir anımda en azından kültür hakkında fikir sahibi olmak için izleyeceğim.

1 Beğeni

Bende bu tarz dizileri seviyorum. Böyle az ve öz olarak bitsin istiyorsan:
1- John ADAMS: Amerika Birleşik devletlerinin kuruluşu. 10 bölüm filan ve baya kaliteli
2- Band Of Brothers: İkinci Dünya Savaşı. Her bölüm farklı bir yönetmenle çekildi. Gerçek bir hikaye. Avrupa cephesi
3- Pasific: İkinci Dünya savaşı bu defa Asya cephesi
4- Hatfields and Mccoys : Bu yine Amerikada iç savaşa katılan iki ailenin kan davalı hale gelmesi üzerine bir dizi 3 bölüm ve baya kaliteli oyuncular var. Gerçek hikayeden esinlenme
5- The Pillars of the Earth: Ortaçağ Avrupasında bir mimarın bir katedrali tamamlama mücadelesini anlatan bir dizi. Çok sağlam kadro var yine. Kurgusuda çok iyi.
6- Dune (2000) ve Childeren of Dune : Bakınız aynen görüyorsunuz. Açıklamaya gerek bile duymuyorum 3 bölüm+ 1 bölüm.
7- Afro Samurai: Japonya feodal hayatında siyah bir samurayın var olma mücadelesini anlatan nefis bir anime dizi. Bir sezon.
8- Hitler The Rise of The Evil: Tek parça halinde film olarakda bulabilirsin 2 bölüm normalde. Hitler’in gençliğini ve nasıl bugünki hale geldiğini anlatıyor. Oyuncu kadrosu çok iyi.
9- Karanlıkta Koşanlar : Eskidir. Çoğunun yaşı yetmez. Gotik-Polisiye Türk dizisidir. 10 bölüm filan youtube da bulabilirsin. Şahsiyeti izlediysen insana Şahsiyet çekilmeden önce bir ŞAhsiyet çekilmiş dedirtir. Haluk Bilginer, Uğur Yücel başı çekiyor.
10-When They See Us: 5 bölümdü yanlış hatırlamıyorsam. Gerçek bir olay. Bir grup siyahi genç çocuk, işlemedikleri bir tecavüz suçundan yıllarca çekiyorlar. Hayatları altüst oluyor. Önyargı ve Amerikan adalet sistemini kavramak üzerine güzel bir dram.
11-Angels in America: Bu da 6 bölüm falandı. Al pachino abimiz oynuyor. Konu baya bir karışık. Eşcinsel ve kendini beğenmiş abiler var. Bunardan biri Aids kapıyordu. Diğeride onu terkediyor. Bu ara Mormonlar diye bir grup var. AŞırı dindar amerikan dindarları gibi bir grup. Bir mormon vardı o da gay. Özetle farklı gay karakterlerin çeşitli zor koşullarda kendilerini ve yaptıklarını sorguladıkları bir dizi.

Saydıklarımın hepsi başlıyor ve bitiyor. Konu ilgini çekemse bile tarihi yada dinsel açıdan çok fazla bilgi barındıran yapımlar (Dune hariç) . Kaldı ki bazıları ilgini çeker diye de düşünüyorum.

5 Beğeni

Teşekkür ederim önerilerin için Afro Samuri, Band of Brothers ve Pasific dizilerini severek izlemiştim. Diğer önerilerinize de göz atacağım.
Dune serisini ise henüz okumadım. İthaki’den de inatla almayacağım tüm seri çıkmadıkça. E kitap olarak da okumayı düşünsem de bilgisayarda veya telefondan okumak gerçekten dikkatimi çok dağıtıyor. Dune konusunda dertliyim. Bir ara paraya kıyıp İngilizce alıp okumaya niyetliyim. Kısacası Dune’un önce kitabını okuyup sonra dizisini izleyeceğim.

Inside No 9’u izlemediysen önerebilirim. Benim de yeni başladığım bir dizi daha birkaç bölümünü izledim ama en güzel tarafı antoloji olması. Şöyle bir yarım saat vaktim var ne izlesem dediğimde açıyorum bu diziyi ve çoğunlukla keyifle izletiyor. Aslında Cem Yılmaz’ın karakomik filmlerde yaptığı şeyin çok daha kalitelisi ve doğru formatı diyebilirim.

Şu zor zamanlarda beni eğlenirsin diye sitcom izliyorum. That '70s Show’u izliyorum. Sıcak ortamı eğlendiriyor.

2 Beğeni

Anne with an e adlı dizinin 3 sezonunu 3 günde bitirdim. Netflix neden böylesine bir diziyi devam ettirmeme kararı almış aklım ermiyor. Uzun zamandır beni bu kadar ağlatan, mutlu eden, güldüren, umutlandıran bir dizi izlemedim. Enfes bir hikâye anlatımı, oyunculuk sergilemiş film ekibi. Özellikle Anne karakterini canlandıran Amybeth Mcnulty’yi izlerken hayretten hayrete düştüm. Bu kadar mı güzel her duyguyu mimikleriyle aktarır bir insan! Bu genç yeteneğin bundan sonraki her yapımını merakla bekleyeceğim. İyi bir kariyer çizmesi dileğiyle.

Netflix, #renewannewithane :smiley:

6 Beğeni

En son Unorthodox dizisini izledim, çok çok iyiydi.
Mandalorian izliyorum, efsane.
Devs izliyorum, eh iyi gibi ama bir dahaki bölümü izleyeyim diye sabırsızlanmıyor insan.

Bölümlerin biraz birikmesini bekledim 3. sezona başlıyorum. Bakalım bu sezon insanoğlunun hangi yetisini sorgulayacağız.

6 Beğeni

Gerçek bir hikaye. İşlemedikleri bir suçu zorla itiraf ettirilerek hapse atılan 5 gencin aklanana dek yaşadıklarının öyküsü. 4 bölümlük kısa bir dizi. Her bölüm de duygusal olarak çok yükseldim. Kesinlikle korkunç bir şey yaşamışlar.

6 Beğeni

Çok sağ olun, varlığından haberim olmayan bir diziydi, gerçekten inanılmaz iyi.

Müzik, oyunculuklar, doğa, konu her şeyi ile kusursuz. Anne ’ e bende hayran kaldım, oyunculuğu, dili kullanışı, mimikleri…çoğu sahneyi geri alıp tekrar tekrar izliyorum, helal olsun kıza, büyük oyuncu.

Pek fazla dizi izlemem ama bir diziye başlamak istiyorum. Fazla uzun olmayan. İlk olarak twd izlemiştim ama 7.sezonda bıktırdı, bir daha da öylesine uzun dizi izlememeye karar vermiştim. En son black mirror izlemiştim, 5.sezonunu hala izlemedim ama beğendiğim bir dizi genel olarak.

Better call saul’u yarım bıraktım 7.bölümde. Vikingsi yarım bıraktım.

İzleyip beğendiklerim: Prison Break, Breaking Bad, Sherlock, Black mirror.

Başlamayı düşündüklerim arasında şıklar :
Westworld
Stranger things
La casa de papel

Popüler kültür şişirmesi olmayan, dolu dolu diyebileceğiniz, basmakalıp tiplemelerden, teatral oyunculuklardan uzak kalabilen dizi öneriniz varsa çok iyi olur :slightly_smiling_face:

• Westworld
  • Stranger things
  • La casa de papel
  • Diğer

0 oylayanlar

Haksız rekabet var listenizde.Westworld çok daha kaliteli bir dizi.Ama şuan bir diziye fazla kafa yormak istemiyorsanız, keyifli vakit geçirtecek biraz daha çerezlik dizi izlemek istiyorsanız diğerleri daha iyi seçenekler.Westworld ise izleyiciyi anlama konusunda yoran bir dizi.
Daha kısa paket dizi önerisi olarak size True Dedective,Dark,Chernobyl’de tavsiye ederim.

2 Beğeni