Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

That 70’s show izliyorum ama ergenlerin birbiri ile yatmaya çalışmaları ile geçiyor ve pek bir komedisi de yok. İkinci sezondayım ama bu şekilde mi devam edecek bu?

image
Most Dangerous Game’i izledim. Quibi’de yayınlanan bu dizinin başrollerinde Liam Hemsworth, Christoph Waltz gibi oyuncular yer alıyor.

Dizinin konusu; ölümcül bir hastalığa yakalanan Dodge, hamile olan karısına para bırakabilmek için ölümcül bir oyuna katılmayı kabul ediyor. Zengin kişiler tarafından 24 saat süreliğine Detroit şehrinde avlanıyor.

Diziyi çok beğendim. Özellikle Christoph Waltz olmak üzere oyunculuklar başarılıydı.

2 Beğeni

Kitapları okuduktan sonra izlemeyi düşündüğüm The Expanse dizisini izlemeye başladım.

Brooklyn Nine Nine izliyorum, en son After Life’ın 2. sezonunu bitirdim. Rome 2. sezonu da izlenecek öyle duruyor.

Onun dışında İşler Güçler, Behzat Ç, Sopranos gibi eski dizilerin videolarına devamlı bakıyorum.

Finallerimi bitirir bitirmez The Last Kingdom dizisine başladım 4.sezonuna. İlk bölümünü izledim ve bu ayın geri kalanını bu şekilde geçiririm diye düşünüyorum.

1 Beğeni

Şu an FX’te Legion oluyor onu izliyorum klasik marvelden farklı olarak psikolojik ilerliyor, BBC’de ise Şerlok izliyorum ilk sezon finalini kaçırdım, onu izleyim ara vereceğim ayrıca Batman animated series izliyorum çok ama çok kalitelidir kesinlikle öneririm dili de basit ingilizce geliştirmek isteyenler için de önerimdir.

Dizi şimdi bitti. Harikaydı. Final bölümünde üniversite son yıl aklıma geldi. Hafif yaş geldi gözümden. :sweat_smile: Neyseki ünideki dostlarla hala beraber aile gibiyiz grubumuzla :grin:
İzlemeyen varsa bence başlasın. Bu diziyi üniversite yıllarımda izleseydim keşke dedim. Ama benim yıllarımda süperdi tabiki. Neyse izleyin kaçırmayın bu diziyi :sweat_smile:

5 Beğeni

Nasıl buldunuz diziyi? Başka platformlarda underrated bir dizi olduğu söylenmişti. Profil fotoğrafınızdan anladığım kadarıyla Penny Dreadful izlemişsiniz. O yüzden görüşlerinizi ayrıca merak ettim.

1 Beğeni

Çok güzel bir dizi gerçekten çizgisini asla bozmadığını düşünüyorum. İlk iki sezon biraz düşük bütçeli olduğu için görsellik açısından çok iyi durmasa da olayların işlenişi ve sürükleyiciliği inanılmaz iyi gidiyor. Üçüncü sezonla Netflix’e geçti ve şu an bir çok konuda yükselişe geçti. Dönemini güzel yansıttığını düşünüyorum ve genel anlamda pek tanıdık oyuncu olmamasına rağmen oldukça yetenekli oyuncular var dizide.
Evet Penny Dreadful çok sevdiğim bir dizidir bende yeri çok ayrıdır bu arada :slight_smile:

1 Beğeni

The Man in the High Castle adlı diziyi bugün bitirmiş bulunmaktayım. Tadı damağımda kaldı, bu oyuncuları bir daha böyle göremeyecek miyim :sob: John Smith karakteri benim için unutulmazlar arasına girdi. P.K.D eserinden uyarlama yapım ama sanırım diziye aktarılırken iyi yönde biraz değismiş. Amazon prime video servisinin genel gidişatını çok beğeniyorum ama reklamı pek yapılmıyor. Şu diziler Netflix bünyesinde olsa ortalığı sallar diyecek oluyorum sonra aklıma Mindhunter geliyor. Ah ah…

Breaking Bad: Yıllar boyunca insanlar o kadar övdü ki bende bu diziye karşı bir antipati oluştu. Daha önce diziyi izleme girişimlerim olmuştu ama maalesef 3 yada 4.bölümden sonra daha fazla dayanamayıp kapatıyordum. Yaklaşık 5 kere diziye başladım ama sürekli bıkkınlık getirdiği için yarıda bırakıyordum. Ancak geçtiğimiz 2 hafta önce pazartesi günü tekrar başlamaya karar verdim ve şu an 3.sezon 1.bölümdeyim. İlk sezon 5.bölümde ivme kazanıp 6.bölümde sezon içinde zirvesini yaptı. Bölümlerin 50 dakika olması ve tansiyonun düşük olması beni biraz zorlasa da zaman zaman bazı bölümlerden çok keyif aldım.
Şu ana kadar en sevdiğim bölümler:
1x5, 1x6, 2x8 (Better Call Saul), 2x9, 2x11 (Gus’ın geldiği bölüm)
Dark: Çıktığı zamandan beri haberdarım ama buna da bir türlü başlamak nasip olmamıştı. Arkadaşım geçen hafta ‘‘Hadi şu diziyi beraber izleyelim’’ dediğin açıp izlemeye başladım. Şu an 7.bölümdeyim ve dizi bana şimdiden bıkkınlık vermiş durumda. Bazı olayları 2 bölüm önceden kolayca tahmin edebiliyorsunuz. Biraz izleyiciyi ters köşeye getirme üzerine kurulu gibi olmuş. Yani bana çok matematiksel şekilde kurulmuş gibi geldi. ‘‘Bak, şimdi ben sana şunu gösteriyorum ama 3 bölüm sonra aslında böyle çıkacak’’ tarzı bir şey. Şu an için devam edip etmemek arasında kararsızım.
Ju-On-Origins: Az sonra başlayacağım. Yeni yayınlanmış bir dizi. Amerikan yapımı ilk filmini izleyip sevmiştim ama film olarak buda türevleriyle aynı kaderi paylaştı. Umarım dizisi yeni bir şeyler katmıştır.

1 Beğeni

The Sopranos izliyorum, bitirince daha iyi bir yorum yazıcam.

İzlediğim en güzel diziler arasına girdi. Söz konusu suç temasıysa tek atar :ok_hand:

Anladım. Çok teşekkür ederim cevap için. Evet, Penny Dreadful benim de çok sevdiğim bir dizidir.

1 Beğeni

Aksam after life başladım şuan bitti 2 sezon

Warrior Nun başladım ama wattpad kitabı gibi değişik bir şey.

Love Death Robots’dan 2 bölüm izledim.

1. Bölüm “Sonnie’s Edge”
  2. Bölüm “Zima Blue”

İki bölümü de beğendim.

David Fincher ve Tim Miller isimlerinden dolayı beklentiye girmeden keyf almak için izlenilirse beğenileceğini düşünüyorum.

2 Beğeni

Çok güzel kısa filmler var. Antoloji diye tanıttılar ama daha çok bağımsız kısa filmler tadında. Ben 18 kısa filmden yanlış hatırlamıyorsam 7 tanesini çok beğenmiştim. 9 tanesi 1-2 ufak değişiklik yapsa çok daha iyi olacak eserlerdi. 2 tanesini de kötü bulmuştum.

Spider-Man into the spider verse fiminin animatörünün yaptığı filmin özellikle görselliğini çok sevmiştim. Hikayesi de kötü değildi ama klişeye yeni birşey katmamıştı. O stilde keşke daha fazla iş yapsalar.

1 Beğeni

Elena Ferrante uyarlaması diziyi BeinConnect’ten izleyebilirsiniz. Uzun zamandır bu kadar kusursuz bir yapım görmemiştim. HBO ve RAI ortaklığında gerçekleştirilen dizinin kıymeti yıllar geçtikçe daha iyi anlaşılacak. Zamansız bir başyapıt.

2 Beğeni

Crash Landing On You övmeye geldim.
Allah’ın boş bi’ zamanında yarattığı VIP kullarından Hyun Bin ve titrek sesli sevgili Son Yejin’in oynadığı, Netflix orijinal yapımı bir Kore dizisi.

İlk kez Kore dizisi izlemeye başlayacaklar için ideal olabilir. Çünkü diğer dizilerde de neredeyse istisnasız var olan klişeler bunda da var. Kadere olan aşırı vurgu gibi. Hikayenin içinde gayet güzel işleniyorlar. Burada hoşunuza giderse diğer Kore dizilerine de kolayca geçebilirsiniz.

Her şey ünlü bir moda şirketinin sahibi Yoon Seri’nin yamaç paraşütü yapmasıyla başlıyor. Bu sırada çıkan fırtına yüzünden Kuzey Kore sınırları içerisine düşüyor. Burada bir askerle tanışan Seri yakalanmadan geri dönebilmek için bir süre onunla yaşamak zorunda kalıyor.

Kuzey Kore halkının yaşayışının gösterildiği sahneler özellikle çok güzel. Çekilmeden önce Kuzey’den gelen mültecilerle röportajlar yapılmış, gerçeğe yakınlar yani muhtemelen.

Gördüğü her yapımda “aşk olmasa iyiymiş hikayeyi bozmuş yea” diyenler sıkıcı bulacaktır. Sevenler ise bir şans verebilir.

Üç bölüm izledim ben de, devam edeceğim kesinlikle. Atmosferi, dönemi yansıtması çok başarılı. Oyunculuklar şu ana kadar şahaneydi. Dram türünün iyi örneklerinden biri olacak gibi duruyor. Kaynak eseri okumadım fakat görsel olarak sunulan hikaye beni çok etkiledi, çoğu gerilim dizilerinden daha iyi bir gerilimi var diyebilirim. Herkese tavsiye ederim ben de.