Hangi Dizileri İzliyorsunuz?

The Wire’da geniş geniş işlenen yozlaşma ve sistemde sadece oyuncuların değiştiği konusunu 6 bölüme sığdırmış, birkaç farklı koldan anlatımı iyi bir yalınlıkta ve karmaşıklaştırmadan becerebilmiş mükemmel bir diziydi. Konusu tamamen gerçek olaylara dayanıyor, Baltimore Polisindeki özel bir görev ekibinin suçlulardan, sivillerden, hükümetin kendisinden para çalmasının, tabiri caizse 5-6 tane polisin koca şehrin içinden geçmesinin hikayesi anlatılmış.

4 Beğeni

Walter Mosley’in aynı adlı eserinden uyarlanmış bir dizi. Ülkemizde Pek Saygıdeğer Ptolemy Grey ismiyle Dedalus kitaptan çıkmış.
Çok beğendim.
Diziden bir alıntıyla gönderiyi tamamlıyorum.

Yeğenimin oğlu Reggie Lloyd.
Evimdeki kokuya yada vücudumdan yükselen kokuya kimse tahammül edemezken, Reggie bana baktı.
Mahallemizdeki yaşlılara ve çocuklara yardım eden, büyük siyahilerden biriydi.
ben hiç öyle biri olmadım.

5 Beğeni

Uzun mu uzun bir aradan sonra uzun soluklu bir diziye başlamış bulunuyorum. İlk bölüm gizemi ve temposuyla gayet iyiydi. Umarım sonradan baydırmaz.

11 Beğeni

Pek dizi izleme huyum yoktur. Canım savaşlı bir şeyler çekti, baktım tavsiye ediliyor ben de izledim. (İlk 4 bölümünü)

Dizi bu. 2. Dünya Savaşı’nda Avrupaya gönderilen Amerikan Ordusu’nun 101. Hava İndirme Tümeni’nin Easy Takımı’na odaklanıyor. Karakterler ve olaylar doğrudan yaşanmış olandan alınmış.

Dizi neredeyse belgesel sayılabilecek kadar gerçekçi. Bölümlerin başlarında karakterlerin gerçek hallerinin o bölümle ilgili 55 yıl öncesindeki anılarını anlatmaları bu gerçekçiliği perçinliyor. Bununla birlikte dizi savaşın vahşetini, askerlerin duyularını o kadar iyi işlliyor ki izleyici kendini canlı ve gerçekçi bir atmosferin içinde buluyor.

Ayrıca sanıyorum ki propaganda dizisi değil; öyle sağdan soldan fırlayan insan eti yiyip tiz sesleriyle bağıran boynuzlu kuyruklu Alman askerleri yok.

5 Beğeni

Disney plus için iyi bir başlangıç yapmışsınız :star_struck: İlerleyen sezonlarda da gizemini koruyan sürekli meraklandıran bir dizidir. Bu yönünden sıkılacağınızı düşünmüyorum. Sırf kötü adamı için bile izlenir. Lost, Supernatural, Fringe ve birçok diziye de ilham kaynağı olmuştur. Bende tavsiye üzerine izleyip çok beğenmiştim. (en sevdiğim dizilerden biri oldu.) 2 tane de sinema filmi var onları da izlemeyi unutmayın. Keyifli seyirler dilerim.

2 Beğeni

Teşekkür ederim. Filmlerine de hiç denk gelmedim nedense. Bulup mutlaka bakacağım.

Birinci film film 5. sezonla 6. sezon arasındaki boşlukta geçiyor. İkinci film ise 9. sezondan sonra geçiyor.

Benim için biraz karışık hislerimin olduğu bir dizi. Lisedeyken tüm tenefüslerimin konusunu bu dizinin propagandasını yapmakla geçirirdim. (Ayrıca vakti zamanında Oya Prosçiler’in mükemmel ötesi şekilde seslendirdiği Scully dublajını unutabilmek ne mümkün?) Uzaylılar, hükümet komploları, virüsler, yüksek teknoloji gibi konular ile ilgili bolumlerini her ne kadar mükemmel bulsam da parapsikolojik bölümlerini bir o kadar zorlama bulduğum bir dizidir. Yine de Miami Vice ve Twin Peaks’ın 80’lerde, Lost’un da 2000’lerin ortasinda yaptığı dizi devriminin bir benzerini 90’ların ortalarında yapan, şu an bile önemini koruyan bir dizidir.

5 Beğeni

The boys’un ilk iki sezonunu izledim. Tüm karakterler rahatsız. Zaten dizi de dünyadan rahatsız. Öhh dedirten tüm yalan dolanı alıp biraz rahatsız olalım düsturu var dizinin. Bu yüzden mevcut çoğu yapımdan farklı bir konumda.

Bir dünya gönderme, hiciv ve alay var değinsek sonu gelmez. Beni bunlar dışında en çok etkileyen, psikolojik problemlerin baya geniş bir skalada olmasına rağmen derin ve inandırıcı şekilde işlenmiş olması. Karakterler güzel hazırlanmış ve oyuncular da büyük çoğunlukla iyi.

Kral çıplak diyen ilk yapım değil, en iyisi de değil, hatta kralın çıplaklığını göstermesi bile krala yarıyor gibi hissediyorum. Ulan amerikaya bak be kendi kendilerini ifşa ediyolar diyorsun, sizden mi çekinecez kardeşim bizde böyle böyle bir pisliğiz yaptığımız yanımıza yapmadığımız zamana kalır diyor onlar da sana.

Mr. Robot çıktı çıkalı düzen eleştirilerine inancım tamamen bitti. Sistem devriminizi satın alır, medyanın eline verir, halkın önüne çırılçıplak atar, içini boşaltır sonra köpükle doldurur toys-r-usta satar.

Böyle de bir süper kahraman dizisi işte bir kere bile süper kahraman dememişim.

9 Beğeni

Şu an iki tane dizi izliyorum:

How I Met Yout Mother. Baştan söyleyeyim çok saçma bir düşünce ama Friends izleyen biri olarak bu diziyi izlememe gerek yokmuş gibi hissediyordum. Bir arkadaşımın başlayıp aşırı övmesi üzerine birkaç bölüm şans verdim ve bayıldım. Çok eğlenceli bir dizi sevenlerin neden sevdiğini anlıyorum. Friends ile kıyaslamaya girmeyeceğim, çok fazla benzerlik var ama bu daha iyi şu daha iyi muhabbetini gereksiz buluyorum. Ek olarak bir sorum olacak son sezon denildiği kadar hayal kırıklığı mı? :unamused:

Netflix’in en iyi yapımlarından biri olabilir. Popülaritesinin hakkını veren macera dolu bir dizi. Son sezona geçmek üzereyim duyumlarıma göre en iyi sezon son sezonmuş.

1 Beğeni

:broken_heart:

Son sezona bugün başlayacağım. Ben de “en iyi sezon olmuş” yorumlarını çok okudum. Bakalım dedikleri kadar var mı?

2 Beğeni

Bence hem öyle hem değil. Tamam bazı karakterlerin bazı şeyleri aşamaması ve bu yüzden diyalogların başa sarıp durması biraz can sıkıcı ama genel olarak ortalama bence. Her türlü GoT ve Lost’un son sezonlarından iyidir :grin:.

2 Beğeni

Dizi Star Wars Episode 3’de olan olayların 10 yıl sonrasında geçiyor.
SW ile ilgili işleri izlemeyi çok seviyorum. Hard SW fanları bu diziyi çok gömüyor ama ben çok sevdim. Bobba Feet ve Mandalorian 2. Sezon hariç SW ile ilgili her şeyi izledim ama yine de çılgın fanlar kadar evrene çok hakim değilim. Bu yüzden diziyi de ona buna takılmadan izlediğimden çokça keyif aldım.
Obi Wan’ı da ailecek seviyoruz zaten❤️

Çıtır çerez izlemelik bir şeyler arıyorsanız bu dizi tam da bu tanıma uyan bir dizi. 23 dk bölümlerden oluşuyor. Bizde yemek yerken arkada açıp izleye izleye bitirdik😅
Konusu da şöyle; Clark isimli karakterimiz bazı olaylar sonrası parlamaya (evet parlamaya :d) başlıyor ve daha sonra tanrı tarafından seçildiğini öğreniyor. Ona da bu peygamberlik olaylarında iş yerinden arkadaşı Amily (evet A ile başlıyor:) eşlik ediyor.

Çok fazla mantıksız ve saçma yeri vardı ama bir yandan da insan bırakamadan izliyor çok acayip.

Beni gerçekten şaşırtan bir dizi oldu bu. Hiç haberim yoktu ve kesin dandiktir diyerek başladım. Tabi ki yine mantıksız kısımlar vardı ama üstteki dizi gibi de değildi.
Dizi 1 buçuk saatlik 4 bölümden oluşuyor. Her bölüm farklı bir kadın cinayetine odaklanıyor ve zaten dizinin amacı da ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerine ve kadın hakları konularına dikkat çekmek (bence).
Bazı amerikanvari unsurları eklemeselerdi daha gerçekçi bir dizi olabilirmiş. Özellikle Ejderha Dövmeli Kız’dan esinlendiği çok belli olan hacker Sofia karakteri keşke hiç olmasaymış. Ne karakter olarak gerçekçi ne de oyunculuğu iyi :frowning:

6 Beğeni

Konusu, kısalığı, imdb puanı, aldığı övgüler sebebiyle büyük umutlarla başlayıp neredeyse 1 ayda bitirdiğim Severance benim için hayal kırıklığı oldu.

Set dizaynı, oyunculukları, ana fikri gerçekten iyi olsa da dizinin geneli ortalama bir black mirror bölümünden fazlasını vadetmiyor(ki iyi bölümleri kat be kat daha iyi)

Dizinin ciddi bir pacing sorunu var bölümler bittiğinde tatmin olmuş hissetmiyorsunuz, ne sanatsal, estetik anlamda ne senaryo anlamında.
Ben finalinden dahi tatmin olmadım, bildiğin yarım kalmış.

Benim için ortalama üstü - iyi arası bir diziydi. 7/100

2 Beğeni

Money Heist: Joint Economic Area

Hem orijinal diziyi izleyenlerin, hem de bugüne dek fazla KDrama birikimi olmayanların keyif alabileceği bir uyarlama olmuş. Olayların yakın geleceğin olası Kore’sinde geçmesinin gerektireceği kaçınılmaz değişiklikleri saymazsak başarılı bir adaptasyon olmuş. Sahne sahne, replik replik sadık kalınmış kısımlar var. Ayrıca Tokyo, Rio ve Denver daha derin karakterler haline gelmiş orijinal versiyona göre. Her bölüm orijinal serisinin 2 bölümüne denk geldiği için de gayet akıcı olduğunu düşünüyorum. Banka müdürünü oynayan oyuncunun yine antipatiğin daniskası olmasından ötürü oyunculuğuna odaklanamıyorsunuz ama geri kalan oyuncular rollerine hayli iyi oturmuşlar diye düşünüyorum. Özellikle Tokyo’yu hayli beğendim. (Arabulucuyu oynayan kadın için Soo Ae’yi düşünmüşler de paraları yetmeyince çakmasını koymuşlar gibi geldi bana, bir de Rio’yu oynayan eleman fazla parlak bir çocuk gibime geldi, başkasına da öyle geldi mi bilmiyorum) Dizinin orijinal halindeki Türkçe dublaj sanatçılarının çoğunu yeniden kullanmaları da hoş bir detay olmuş. Weaboo arkadaşlar için yazıyorum, orijinal versiyonun aksine bu versiyonda Japonca dublaj opsiyonu da var ve hayli iyi, hatta Moskova’ya Kansai diyalektiği hayli yakışmış. Dizinin en başarısız kısmı sanırım neredeyse her Netflix işi gibi CGI’lar, zira 1. bölümdeki köprü yada her bölümde profilden görünen darphanede görüntü adeta PS2 oyunu ara sahnesine dönüyor.

Bunlara rağmen diziyi genel olarak tavsiye etmiyorum zira seri finalsiz bitiyor, bittiğinde “bu muydu yani” diyorsunuz. Dizinin devam edip etmeyeceği de belli değil ve bitim noktası orijinal serinin 1. kısımının 10. bölümüne denk geliyor.

1 Beğeni

Tüm “entel” twitter camiası övdüğü için baya yükselmiştim bu diziye, bir aksilik olmazsa yakında izleyeceğim. Beklentileri makul seviyeyi çekiyorum sizin yorumunuzla.

2 Beğeni

Mezarlık. Çok eleştiri gördüm. Bu dizinin vermek istediği mesajı tersinden anlayan insandan şüphe duyarım. Verilen mesaj anlamlı ve gerçek. Ülkemizde kadınların sokakta yürürken bile tedirgin olması bir gerçek. " Dizi klasik feminik dizisi erkekler kötüdür " vs diye yorumlayan bir sürü insan var şok oldum. Biri neden rahatsız olur anlam veremiyorum.

Diziye gelirsek ortalama bir dizi. Tabii konu itibariyle görmeye alışık değiliz o yüzden izlemeye değer. Bir tek dizide Sofya karakterini sevmedim yaptığı işler falan hiç gerçekçi değil. Dizi izlettiriyor, merak uyandırıyor ve tabii ki güzel mesajlar veriyor. Şans verilmeli.

5 Beğeni

Westworld’e geçen ay başlamıştım. Sezonlar arası kalite farkı çok bariz ancak diziyi yeni izlediğimden umudumu diri tutuyorum. Gönderiyi beğenin de kaç kişi izliyor öğrenelim.

3 Beğeni

Westworld ilk sezon izlediğim en iyi dizi olabilir. Hatta 2. sezon da çok güzel ama 3. sezonda bir inme geliyor yazarlara sanırsam. 4. sezon iyi başladı ama 3 sezon gibi aksiyon sahnelerinde batırmazlarsa ve Serac gibi dandik karakterler koymazlarsa daha iyi olur. 3. sezon tam Dune Butlerian Cihadı ama nedense yine robotlar tarafından yapılıyor. 4. sezon umut verdi bana ama korkutuyor beni saçmalayacaklar iyice diye. Mesela Forge 2. sezonda nispeten mistik ve bilinmezken daha etkileyiciydi. Şimdi meksikalı mafyadaymış parasını ödemeyince tüm verilen kayıplar boşa gidecekmiş adam server çok doldu deyip silse napacaklardı? İyi ki MIB satın aldı.

1 Beğeni

Yalnızca 4 bölümden oluşan, son bölümüyle vaov dedirten, 12 angry men benzeri çok başarılı bir iş olmuş.
Serkan Keskin’in de ne kadar iyi oyuncu olduğunu bir kez daha gördüm ayrıca.

3 Beğeni

İlk iki bölümü izledim. Aksiyonu bol, merak uyandırıcı ve sürükleyici bir dizi. Bir nevi çerezlik diyebiliriz :smile: Çok beklenti içine girmeden birkaç mantık hatasına takılmadan izlenebilir diyorum.

2 Beğeni