Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

image

Maestro - R. A. Salvatore

Homecoming serisinin ikinci kitabı Maestro, kapağından da anlaşılacağı üzere Jarlaxle merkezli bir kitap. Drizzt ile birlikte tüm Faerun’da en sevdiğim karakter olan Jarlaxle’ın yanlış bilmiyorsam merkezinde olduğu ilk kitap ve bu da çok heyecan vericiydi. Ancak, Salvatore’un plot twisti ile işler çok farklı yerlere gitti. Kitapla ilgili yazacağım çoğu şey hem bu kitap hem de ilk kitap için spoiler olabileceği için mümkün olduğunca kitap yerine kendi duygularıma yoğunlaşacağım.

Kitabı beraber okuduğumuz @Abraxas ve bu yolculuktaki rehberimiz olan @Pyrewrath’in de tahmin edebileceği üzere sevdiğim ve farklı olmasını tercih ettiğim yerler oldu. Özellikle okuma etkinliği konusunda bu konuları derinlemesine konuşup tartıştık. Üçümüzün de benzer şeylerden hoşlanması etkinliği çok keyifli hale getirdi. Beni bu serüvende yalnız bırakmadıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum onlara.

Salvatore bize çok yeni (aslında yeni değil de yeni diyelim) ve sağlam bir karakter tanıttı, o karakterden üçümüz de çok umutluyuz. Eğer beklentilerimizi karşılarsa üçüncü favorim olabilir. Bununla birlikte epik dövüş sahneleri (ki bunlar Salvatore’un alameti farikası artık) ve Menzoberranzan’ın kaotik atmosferi keyifli kısımlardandı. Drizzt’in yol arkadaşları ise her zamanki gibi birisi hariç gayet sıkıcıydı. Bir de climax sayılabilecek bir dövüşün çok çabuk bitmesi biraz kolaya kaçmak gibi geldi başta ama sonra düşününce anladım ki Salvatore onu yapmasaydı sonucu belli bir dövüş olacaktı. Bu sebeple çok da itiraz edemiyorum.

İlk kitaptan daha iyi bir devam kitabı oldu kısacası. Drizzt ve palalarını çok özlemişim, bunu fark ettim. Üçüncü kitapla devam ediyoruz.

10 Beğeni