Uzuuun zamandır inceleme yazmıyordum üniversitesi sınavından dolayı hatta kitapta okumuyordum sonradan kitap evrenini özlediğimi fark ettim ve bende Brandon Sanderson’ dan başlayayım dedim.
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Kitaba başlamadan önce ne yalan söyleyeyim pek ilgimi çektiği söylenemez. Sadece yazarı merak ediyordum bende bir eserini okuya vereyim dedim ve tercihim Elantris oldu tek kitaptan oluştuğu için. Her neyse kitapta Elantris adında bir şehir var bu şehirde yaşayan insanların fiziksel özelliği v.s diğer insanlara göre farklı. Ve büyü yapabiliyorlar. Bu insanlar normal halk tarafından neredeyse Tanrılaştırılmış. Bunlar zenginlik içerisinde yaşarken birden Reod yani dönüşüm düzgün çalışmamaya başlıyor ve dönüşenler hastalıklı oluyor ve o bir zamanlar Tanrıların şehri olan şehre tıkılıyorlar. Sonra da iki karakterimiz olan Serena ile Reoden çerçevesinde olaylar gelişiyor.
Yazarın kaleminin oldukça sürükleyici olduğunu söyleyebilirim. Sanki okuyucunun artık sıkıldığını seziyor ve hemen bir şeyler yapıp durumu telafi ediyor gibime geldi. Kitapta aristokratik sınıfın egemenliği, din mücadelesi falan da gayat güzel yansıtılmış. Biraz derinden düşününce yazarın bir nebze felsefe yaptığı anlışabiliyor. Kitabı oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. Bu konuya 5 - 6 tane bile kitap yazılabilirmişti ama yazar tek kitapta da olayı güzelce yansıtmış. Reoden Locke Lamora’ nın yanında yer aldı favori karakter açısından. Puanım 10/10.