Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Bilimkurgu Klasikler Serisinden yeni çıkan Kara Bulut’u okudum.

Fred Hoyle’dan okuduğum ilk kitap. Yanlış hatırlamıyorsam okuduğum öykü seçkilerinde de mutlaka yazarın birkaç kısa öyküsünü okumuşumdur. Belki de hiç okumamışımdır emin değilim.

Kitaptaki hikaye oldukça basittir. Uzayın derinliklerinden gelen bir bulutsu Güneş’e doğru gelmektedir ve dolayısıyla Dünya da bulutun içinde kalma tehlikesi yaşamaktadır. Sadece bu değil bulutsu Dünya’ya gelmeden önce Güneş’i de karartabilir. Bu da Dünya’da yaşanabilecek müthiş bir buzul çağa neden olabilir. Peki bundan bir kurtuluş var mıdır? Birlikte bir tesiste yer alan birçok biliminsanı bu kıyameti engelleyebilir mi? Tüm bunları romanın son 70 sayfasında öğreniyoruz.

Son 70 sayfası diyorum çünkü kitabın ilk 200 sayfası genel olarak yoğun bir merak duygusu açığa çıkarsa da bu merakımızı baltalayacak inanılmaz yoğun bilimsel bilgiler de içeriyor. Kimi zaman bulut ile çıkarımlar yapılıyor kimi zaman da bulutun neden olacağı coğrafi ve meteorolojik sorunlar ele alınıyor. Eğer bu 200 sayfayı atlatabilirseniz sizi müthiş bir 70 sayfa bekliyor diyebilirim.

Bu yüzden ben de kitaba 10 üzerinden 10 veriyorum. Kitabın son sayfaları hem düşündürücü hem de etkileyiciydi.
Bilimkurgu sevenlere şiddetle tavsiye edilir.

37 Beğeni