Fırtına Mevsimi - The Witcher 8
Fırtınalar Mevsimi ana hikaye serisinin geçmişinde, tek bir macera olarak yazılmış. Zaman çizelgesi olarak Son Dilek öykülerinin arasında bir yerlere konumlandırılabilir çünkü Gerald ve Yennefer tanışmış ancak Kral Foltest ve kızı paralelindeki macera henüz yaşanmamış.
Ben bu kitabı Son Dilek ya da Kader Kılıcı gibi öykülerin oluşturduğu bir derleme gibi sanıyordum yine, ancak tekil bir macerayı anlatıyormuş. Zayıf ve manasız nedenler ile başlayan bir kurgusu olduğu için tüm kitabı dolduracak kadar bir konu çıkmamış Fırtınalar Mevsiminde, bu nedenle yer yer sıkıcı kısımları mevcuttu.
Belki Sapkowski de bunu hissettiğinden araya oyun içi yan görev gibi ufak maceraları anlatan chapterlar da koymuş. Aguara yani Tilkikadın macerası kitabın en elle tutulur kısmı olacak iken tam buraları okuduğum sırada “ben bunu bir yerlerden hatırlıyorum” duygusuna kapıldım. Meğer bu kısım alınıp Tilki Çocuklar ismindeki The Witcher çizgi romanına konu edinilmiş. Bu çizgi romanlar daha önce dilimize çevrildiği ve ben de okuduğum için bu kısımlar da biraz saman tadı verdi bana maalesef.
Yeni bir büyücü karakterimiz Lytta Neyd’i tanımak hoştu, onun ve Gerald’ın süs çeşmesindeki büyülü kısmı bir başka elle tutulur sahneydi. Ancak genel olarak vasat bir kitaptı maalesef. Sapkowsi dedem PC oyunlarının popülaritesi ile serisi şaha geçince 10-15 sene sonra geri dönüp bir şeyler yazıp çorbasını aramış diye düşünüyorum.
Kitapların/oyunların fanatik severleri, Gerald ve Dandelion’u özleyenler, Witcher kitaplarından benim beklentim zaten bu kadar diyenler bu kitabı da okuyabilir. 8 kitap, 4 çizgi roman, netflix işleri ve birkaç yan içerik ile beraber beni hiçbir zaman tam tatmin etmeyen bu dünyaya Fırtınalar Mevsimi ile vedamı ediyorum ben
. 2/5 puan.