bozmaz, birbirleriyle de alakası olmayan tekil kitaplardan oluşuyor
D-DAY @Husey’in adından bahsetmesiyle haberdar olduğum bir seri. Seri alternatif tarih üzerinden giden bir çizgi roman serisidir. Serinin ülkemizde baskısı yok ama internetten indirebilirsiniz.
İlk sayıyı okudum ve çok beğendim. Bölüm beklediğimden çok farklı bir şekilde ilerledi ve çarpıcı bir sonla sona erdi. Çeviri de gönüllü çeviri olmasına rağmen iyiydi. Seri çabuk bitmesin diye peş peşe okumayacağım haftada ve ya iki haftada bir sayı okumayı planlıyorum.
herhalde Kurtarıcı yoktur, tesadüfen Akmar’da bir tezgahta görüp almıştım ben de, nadir kitapta 70 tl’ye görmüştüm, ithaki telif problemlerini çözüp en kısa zaman da yeni baskı yapar umarım
Kurtarıcı var. Güneşin Tanrıları yok maalesef.
Galaktik İmparatorluk’u Robot’tan sonra okumanız gerekiyor. Robot’a dair spoilerlar içeriyor. Ayrıca Trantor’un kuruluşu da anlatılıyor seride.
imparatorluk robotla vakıf arasındaki dönemde geçen ve bana göre her iki seriye de herhangi bir spoiler vermeyen bir seri, o yüzden okuma sıralamasındaki yeri de önemli gelmiyor, forumda şöyle bir başlık var, belki yardımcı olur
Robot Serisi’nin son kitabına dair spoiler içeriyor. İmparatorluk Vakıf’tan önce okunabilir ama Robot’tan önce okunmamalı.
İmparatorluk ve Robot Serisi'nden Spoiler
Robot’un son kitabında nükleer bir bozunumla Dünya yavaş yavaş yaşanmaz hale gelmeye başlıyordu. İmparatorluk Serisi bu nükleer felaket nedeniyle neredeyse yaşanmaz hale gelen Dünya’da geçiyor.
Peki Robot serisini önce okuyup sonra Vakıf okusak sorun olur mu?
İlk Robot Serisi’ni okuyabilirsiniz ama Robot’un ilk iki kitabı biraz sıkıcı diye hatırlıyorum. İlk önce Vakıf Üçlemesi’ni okuyup daha sonra Robot Serisi’ne geçmeniz daha iyi olur.
Vakıf ilk kitabı okumuştum ama hiç bir şey hatırlamıyorum. Tekrar okumakta en sevmediğim iş Ne yapsam bilemedim.
Seri tamamlansın bir, acele etmenize gerek yok. Asimov kitapları peş peşe okununca daha fazla keyif veriyor.
Daha çıkacak hangi kitaplar var?
Seri tamamlanması zor, artık vazgeçtim ben. Robot serisini toplayacağım. Vakıf ilk 3 -Robot -İmparatorluk serisi baya bi kitap ediyor zaten anca okurum. Sonra belki Vakıf serisinide tamamlarım eskilerden.
4 Vakıf, 4 de Robot çıkacak. Birde öykü derlemelerinden oluşan kitaplar var bunlar. Öykü kitaplarında bazı kitaplar Robot Serisi’yle bağlantılı ama bu kitapları ne zaman okuyacağınız fark etmez.
@Ufuk Malesef süreci çok uzattılar. Ben eski baskıların e-kitap hallerinden okudum kitapları çevirilerinde sıkıntı yoktu.
Ben Robot serisinin ilk kitabını aldım geri kalanları da yakın zamanda tamamlarım. 3+4+3 V+R+İ 10 kitabı okuyalım da sonrasına bakarız. Ama Asimov konusu sıkıntılı zor yeni baskılar.
Jules Verne - Dünyanın Merkezine Seyahat
Kitabı alıp okuma macerama bir kaç ay önce hangi yayınevinden alsam diye karar verme süreci ile başladım. Bir gün DR mağazasında Alfa, Çınar ve Nar yayınlarının tam metin baskılarını buldum. İş bankasını illüstrasyonlu olmadığı için elemiştim. Nar yayınları, illüstrasyonları en net ve güzel basan yayıneviydi. Ancak çevirmeninin çok bol devrik cümle kullandığını ve kitap akıcılığını bozduğunu fark ettim. Geriye Alfa ve Çınar kaldı. Çevirileri karşılaştırdım ve bana göre Çınar Yayınlarının çevirisi daha akıcı ve daha hoştu. Ayrıca Alfa’nın kitap ebatlarını hiç sevmediğimi de eklemeliyim. Kitapların eni bu kadar kısa tutulmamalı. Çınar baskısı 13,50 x 19,50 seve seve okudum açıkcası. Bir de fiyattan bahsetmem lazım çünkü çok büyük fark var arada. Çınar baskısına ben şu an baktım kitapyurdunda 4,63 TL. Bence elinizde başka versiyonu varsa bile alabilirsiniz.
Baskı eleştirisini bitirip kitaba geçersek Jules Verne’in bu klasik eserini tekrar okumak çok güzeldi. Kitap madenbilimci bir profesörün bulduğu şifreli bir notu çözerek yola düşmesi ile başlıyor. Düştüğü yol tabi ki kitabın adındaki gibi dünyanın merkezi. Süreçte yeğeni ve rehberleri ile dolu dolu maceralar bulunmakta. Okumayan veya okumayı düşünen herkese öneririm.
Kitapyurdu Yorumum;
Çok sürükleyiciydi, hekesin kitaplığında bulunmalı. Cildi çok kaliteli.
1000kitap Yorumum;
OMG!!! WTF!!! NE OKUDUM BEN YHAAA, SONU VARYA TEK KELİMEYLE ŞHOOKKK!!! 5000 YILLIK KİTAPMIŞ HACI BORU DEĞİL…TAKİPE TAKİP!!! BEĞENİYE BEĞENİ!!!
Youtuber Yorumum;
Sürükleyici değildi o yüzden gerçekten hiç beğenmedim. Zaten çok eski bi kitap. Karakter derinliğini gerçekten hiç yok. Yazar kurguyu gerçekten hiç iyi yapmamış. Sonu da gerçekten oldu bittiye gelmiş. Bir Kötü Çocuk derinliğini kesinlikle bulamadım. Yeni bi kitapda değil zaten. Gerçekten hiç sevmedim.
Ekşisözlük Yorumum.;
Hayatında kitap okumamış cahillerin göklere çıkardığı bir başka kitap diğeri için (bkz. jsvere d’glediances coeur)
Bu ayıda böyle kapattım
Çok güzel bir yorum sınıflaması, bir tane de benden.
Goodreads Yorumum:
I have read the English edition, the Turkish edition is not enough for my intellectual profundity.
Myths are traditional stories that address the various ways of living and being. The well-known myth of Gilgamesh has been cited in many sources as one of the first stories in our recorded human history originating from Mesopotamia, Iraq today, though some maintain it was not just a fairytale but was based on some elements of truth. Only a few tablets have survived from the original Sumerian texts dating back to 2000 BC and written in cuneiform language. The Babylonian version is, however, two thirds complete and dates back to 13th to 10th century BC. Some of the best copies weren’t discovered until the 7 th century in the library ruins of the Assyrian king, Ashurbanipal. For our modern accounts, it was only after the First World War that the Gilgamesh myth reached a wider audience, and only after the Second World War that it began to feature in a variety of genres.
kitap için yorumum ahahahahhahahh zuhauahuahauha
Yiğit Özgür’ün karikatürleri çok güzel zaten bir çok kişi biliyor. Elinde topluca bulunmasını isteyenler tercih edebilir. Baskısı da güzel. Sırada karikatürler 1-2-3 ve çizgi öyküler var.
Kurdun Ağzında - Michael Morpurgo
Francis Cambridge’den mezun olup öğretmen olarak çalışmaya başlamıştır. Bu sırada 2. Dünya savaşı devam etmektedir. Ateşli bir savaş karşıtı olan Francis, askerlik yapmayı reddedince bir çiftliğe savaşmaya gönderilir. Küçük kardeşi ise asker olmayı seçmiş, 1941 yılında Kraliyet Hava Kuvvetleri’ndeki görevi sırasında ölmüştür. Kardeşinin ölümü ve masum bir ailenin ölümüne şahit olması sonucu Francis savaştan daha fazla uzak kalamayacağını anlar. Roger kod adıyla gizli ajan olarak Özel Harekat Timi’ne katılır. Bundan sonra onun yaşadıklarını, arkadaşlıklarını okuyoruz.
Bütün bu hikaye aslında diğer (benzer dönemi anlatan) okuduğum kitaplarla benzerlik gösterse de kitaptaki her karakterin gerçekte var olması ve olayların gerçek olması işi çok değiştirdi. Keyifle kısa sürede okunabilecek bir kitaptı, çizimleri de beğendim.