Gerçekten sevdiğim, bazı yerleri isimlerden ötürü duraksama yaşasa da genel olarak akıcı olan ve bağlayan bi kitap oldu beni. Özellikle -İSİMLER HARİÇ- dünyası ve farklılığı beni kendine çekti. Ben kitap isminden ötürü çok farklı şeyler bekliyordum -Goblin Slayer izleyen varsa bilir. - kötü goblinlerler vs… yani. Ana karakteri iyi kalanları kötü bekliyordum daha doğrusu. O açıdan güzel bir sürpriz oldu bana. Onun dışında malesef baskı içinde çok hata vardı o biraz baltalamış oldu. Mesela:
Burası tabii en büyük karşılaştığım idi. Bunun dışında noktalama ve ayni kelimeyi tekrar yazma gibi sorunlar da mevcut idi.
Buranın altını okumayanlar okumasın lütfen.
Hikaye içinde ise kitap isminden ötürü yaptığı yanlış tahmin gibi birkaç farklı düşündüren nokta daha vardı onlar hoşuma gitti baya. Mesela Beslahar ve Cala ile can ciğer olup ülkeyi kasıp kavurur bunlar şimdi derken, çok geçmeden Cala’nın; arkadaşınız olamayız haşmetlimiz diyip mesafeyi koyması ve kitabın çoğunda her ne kadar yardımlar alsa da kendi içinde yalnız olan hükümdarımız çok hoş bir hikaye sundu. Zaten en son dediği; sonunda kendimi evimde hissettim kısmı da o acıdan mükemmeldi.
10/8 veriyorum.