İki hafta gibi uzun bir okuma sürecinin ardından sonunda bitirdim. Buna biraz benim okuma isteksizliğim, bu aralar derse kendimi kaptırmam ve kitabın ilk yarısının sıkıcı gelmesi sebep oldu diyebiliriz. Çünkü kitabın ilk yarısında olay yok resmen! Cümleme devam etmeden önce kitaptan kısacık söz edeyim; kitap periler diyarına giden karakterimizin orada başına gelenleri anlatıyor efendim. Şimdi devam eder isem; kitabın ilk yarısı karakter periler diyarında gezip sürekli betimleme yapıyor, çevreyi gördüklerini anlatıyor. Bu durum beni baya sıktı. Ne kadar ilgi çekici ve kısa aralıklı karakterler görsekte, dünyası da ilgi çekici olmasına rağmen bana yetmedi o anlar. Kitap zaten kısa iken bir şeyler anlatmak için fazla beklediğini düşünüyorum yani yazarın. Onun dışında ikinci yarısı, özellikle bazı bölümlerde; seyehatname, şato ve kardeşler mesela, gayet akıcı ılgi çekici duygular yükleyen okuması güzel bölümlerdi ki sonuda güzeldi. -Belki biraz tahmin edilir ama güzel.- Kitaba ise genel olarak şiirsel ve romantik bir hava hakim ki bu çok hoş ve nostaljik bir his veriyor. İçine çekiyor ve yaşıyor gibi hissediyorsunuz diyeyim.
Puanım ise: 8/10