Kitap bir çok açıdan beklemediğim şeyler içerdi açıkcası. İsmi çok ilgimi çekmişti o yüzden almıştım ama beklediğim şey ile alakasi yoktu. Aksine ilk “bu muydu yani?” dedirtti ama sonradan birazcık daha yenebilir oldu bu durum. Çok tahmin edilebilir şey vardı ve basitti ve bu tahmin edilebilirlik “biliyodum beee” tarzı iyi hissettirecek bir tahmin değil, resmen neyin ne olacağını bilmekti. Sonrası hakkında ise olumlu mu düşünsem olumsuz mu bilemedim gerçekten.
Şöyle diyeyim; bu tahmin edilebilirlikten ötürü kitabın sonunu tahmin ettim gibi oldu ama etmemişim. - Son on sayfaya kadar bundan emindim yani. - Ama tahmin edememe sebebim kitabın beklediğimin aksine tek kitap değil devamı çıkacak şekilde bitmesi oldu. Bunun hakkında ise ne düşünsem bilemedim. Arka yazısına ve ismine kanıp aldım ve kitap boyunca nerdeyse arka yazısı ile alakası yoktu. Bu yüzden “şu şekilde bitecek ve arka kapak ile alakası olmayan saçma bir şey okumuş olacağım” dedim. Ama devamı çıkacağı için artık ilk kitabın sakız gibi uzatılmış olaylar bütünü olduğunu düşünüyorum. Çünkü kitap boyunca aynı şeyle ilgili bir şeyler oldu yani. - Spoiler vermeden nasıl anlatabilirim bilmiyorum gerçekten - Ve bu sakız gibi uzayan şey ise bazı noktalarda biraz ilgi çekici olsa bile tahmin edilebilirlik ve klişe şeyler rezil etti sayılır bu durumu. İkinci kitapta birinci kitabın sözde arka yazısı iyi bir şekilde işlenir ise alırım diye düşünüyorum. Yazarında öyküleri dışında ilk kitabı olduğu için güzel ve ılgi çekici bir çalışma olmuş diyelim. Tamamen negatif yaklaşmamalıyız bence o yüzden. Kanımca ikinci kitapta ya iyiye bir gidiş olacak ya da popüler kültüre kapılıp ilk kitaptan daha zayıf iş olacak. Ben pozitif düşünüp daha iyiye olacağına ınanıyorum, umarım öyle de olur.
-> 4/10
Bir de sorum olacak. Pangea kitaplığından aldigim ilk kitapti ve iyi olduğunu dusunmüştüm. Kalan kitaplar da bu şekilde mi yoksa sağlam eserler var mı acaba?