Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Doktor Moreau’nun Adası

Bu bilim kurgu klasiklerinin giriş yazısı direkt spoiler ya da kitabın içini açığa çıkarmıyor mu hep ya? Ne olduğunu hatırlamıyorum ama fahrenheit ve cesur yeni dünyada yaşamıştım. Tam bunu okurken de yaşıyordum mit bey başlangıcına not koyduğu için kaçabildim. :roll_eyes: Bundan sonra kitap bittikten sonra okuyacağım bu seride.

Şimdi kitaba gelirsek; baya akıcı ve güzel bir kitaptı ve başından sonuna kadar aldı başını gitti. Bölüm sonlarında direkt diğer bölüme geçme isteği veriyor ve okumayı bırakamıyorsun. Dili de sade ve anlaşılır. İçinde ki olaylar o kadar güzel ve yerinde işlenmiş ki korku gerilim psikoloji gibi şeylerde bilim kurgu ile iç içe sıkıntısız ilerlemiş. Ki sonunda ki açıklamada zaten kitabın bilim kurgu olduğu kadar korku klasiklerinde de görüldüğü söylenmiş.

Okurken bazı kısımlarda Stephen King kitaplarında yaşamadığım gerilimi yaşadığım doğrudur. KESİNLİKLE SPOİLER; Mesela leopar adamın sahilde kovaladığı yerde resmen o canavarımsı garip görüntüsünü, yaklaşma şeklini ve kaçma durumunu hayal ederken ensemde yaklaştığını hissettim kalp atışlarım hızlandı. İlk kez böyle bi’ gerilim yaşadım diyebilirim kitap okurken. -Hoşuma gitmedi de değil.

:relieved:

Ana karakterin süreç içerisinde ki psikolojik ilerlemesi, düşünceleri, değişim süreci ve sonucu ise aşırı güzeldi.

Herkese tavsiye ederim mükemmeldi gerçekten. 9/10

14 Beğeni