Maymunlar Gezegeni
Yahu sen nasıl bir kitaptın? Ben bunca zaman seni nasıl okumadan bıraktım? Aman aman nerelere geldik?
Küçükken filmini az buçuk izlemiş kafamda pek bir şey kalmamıştı açıkçası ve o kadar sevmemiştim diye de hatırlıyorum. Ondan ötürü olsa gerek ara ara denk gelip satın almazdım ama bilim kurgu klasiklerini 1 2 3 4 5 diye sırayla satın almaya karar vermemeden ötürü almış ve okumuş bulundum ve elime almam ile bitirmem bir oldu. Çok akıcı, anlaşılır ve mükemmeldi.
Erteleme sebebim birazda başka bir film ile de karıştırmamdan ötürü oldu. Maymunlar cehennemi filmini de küçükken izlemiş ve korkmuştum. O yüzden ismini unuttuğumdan ötürü bu kitabı o sanıp okurken kitap boyunca “Korkunç maymunlar ne zaman gelecek, ne zaman işler batacak” diye bekledim durdum.
Kitap ise bir çok şeyi başarıyla verdi bana. Yeri geldi güldüm, üzüldüm, utandım, gerildim ve hayret ettim. Özellikle toplumların yer değiştirmesinden ötürü etiklik açısından rahatsız edici gerçekler de çok güzel yansıtılmıştı. Onların gözünden bazı durumları görüp kendimizde hissetmemiz düşünmemiz ve yaşamamız mükemmel işlenmiş.
Hele o sonu yok mu??? Direkt unuttuğum film sahnesi geldi aklıma orada zaten. Ondan sonra ki son bölüm ise ağzımı bi’ karış açık bıraktı gerçek anlamda. Asla beklemiyordum öyle bir şey olmasını. Bu ve kitabın genelinin beklediğim gibi olmaması da birazda filmleri karıştırmaktan ötürü devamı var sandığım için oldu aslında ama böylesi çok daha güzel oldu.
10/10 KESİNLİKLE okuyun.