Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Candide

Başına ne gelirse gelsin iyimser olup işine bakan bir abimizin etrafında geçiyor konu. Sanırım okuduğum ilk klasik eserdi bu ve şansıma anlaşılabilir ve güzel olan birine denk gelmiş oldum ve mutluyum. Kitap genel olarak yarısının sözlük olması dışında akıcıydı ve takılmadan gitti. Karakterimizin başına gelenlerin gelme şekli ise açıkçası güldürdü. Bir insan sürekli mi eşine dostuna denk gelir ya? :smiley: Hele ölme olayları ayrı bir şey. Dc’ye kafa tutar ölenlerin geri gelmesi olayı. Gerçek olayları ve kişileri ise farklı bir bakış açısından okumak enterasan ve kafa kurcalayan bir deneyim idi. Tarih bilgim zayıf olduğu için, daha doğrusu tarihte adi geçen kişilerin kişilikleri hakkında ki bilgilerim zayıf olduğu için geçen ortamlar ve kişiler ne kadar gerçek, ne kadar yorumdu anlayamadım. Ama kafamda kalan soru işaretleri güzeldi. Araştırma isteği getiriyor yani insana.

Bunlar dışında özellikle vermek istediği bir mesaj var mıydı pek anlayamadım ama Voltaire yıllardır okumak istediğim yazarlardan birisi idi ve diğer eserlerini de ilk fırsatta okumayı düşünüyorum.

->7/10

8 Beğeni