Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Çocukluğun Sonu

Okuduğum en mükemmel kitaplardan birisi idi. Bilim kurgu klasikleri zaten genel olarak beni aldı götürdü. Henüz düşük rakamlılardayım ve hepsi mükemmeldi. Sıralama ilerledikçe kalite düşmez umarım. :roll_eyes:

Kitabın ikinci kısmının ilk bir kaç bölümü hariç hiç sıkmayan, dili sade, anlaşılır ve akıcı bir kitaptı. Kitapta geçen olaylara göre insan ırkının; toplumsal, kültürel, bilimsel,sanatsal, ekonomik vb. şeylerde ne tür değişimler yaşayacağını çok güzel ele alıp anlatmış ve bunu bazı noktalarda ufak ufak din ile de karıştırarak çok güzel oturtmuş. Olayların açılımı ve çözülme şekli o kadar muhteşem ve mantıklıydı ki, hem kafada hiç bir soru işareti bırakmıyor. Hemde bu soru işaretlerini giderirken mantıksız şeyleri kullanmıyor ve inandırıyor, yediriyor size. Zaman atlamaları da çok güzel bağlanmıştı ve duyguları, düşünceleri bize yaşattı. Hele o son neydi… Gerçekten okuduğum en harika kitaplardan birisi idi. Sıkıldıkça tekrar okurum gibime geliyor.

BURASI KESİNLİKLE SPOİLER!!!

Dinlerin ön gördüğü kıyamet teması ve şeytan tasviri çok çok güzel işlenmişti, tek kelimeyle aşık oldum. Hepsinden öte o son kısımda ki her anı canlı canlı aktarması ve gözümde canlanması. Resmen dünya gözümün önünde yok oldu ve hissettim. Kelimeler yetersiz diyorum gerçekten…

Okuyun okutturun efendim.
->10/10

21 Beğeni