Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Taht oyunları ikinci kitap

İlk kitapta tutturulan tempo düşmedi hatta daha da yükseldi beklediğim gibi lakin; derslere yoğunlaşmadan ötürü arada boşluk bırakarak okuduğum için hem kafamda tam bütünlük oluşmadı hem ikinci kitap kadar akıcı olamadı. Bu yüzden seri kitapları okurken sadece onlara zamanımı veriyorum ve en güzel tadını öyle alıyorum. Ama yanlış anlaşılmasın kitap yine mükemmeldi ama günlük elli sayfa filan okuyunca o kaptırıp tek seferde götürme hissini yakalayamadım, o moralimi bozdu.

Karakterler ve bölümler olarak ise yine sıkıcı olan tek bölüm ve karakter yoktu. -Karakteri sevmemekten ötürü bir bayma gelebiliyor bazen ama.- İlk kitapta sevmediğim Sansa bölümleri bile bu kitapta güzeldi mesela lakin kendisini sevmemeden ötürü Theon bayabiliyordu. O da ilerledikçe düzeldi zaten.Ilk kitapta sevip ikinci kitapta sevgimin azaldığı ya da daha fazla arttığı karakterler de oldu. Catelyn ve Jon gibi ama Jon da daha sonra yeniden kaptı beni. İlk kitapta favorim Arya - Tyrion iken, bu kitapta Tyrion - Arya olarak değişti. Son Arya bölümünden ötürü diğer kitap yine başı çekecek diye düşünüyorum, zira kitap boyu olmasını beklediğim şey kitap sonunda oldu çünkü. :sinir: Stannis kralım ise Tyrion ve Arya’dan farksız sayılırdı gözümde bazı ufak tefek noktalar dışında ama tekrar aynı mükemmelliğe bürünecek mi merak ediyorum. Robb bölümü yoktu, Bran bölümleri ilk kitap aksine çok daha güzeldi ve Danny bölümleri ilk kitap kadar ilgi çekici ya da güzel değildi.

Ikinci kitap için düşüncelerim bunlar şimdilik. Uykuluyum ve aralıklı okuduğum için olsa gerek aklıma gelmiyor pek bir şey. 3. kitabı okumaya önümüzde ki ay başlamayı düşünüyorum. Bu hafta bir kaç farklı şey okuyacağım.

10/10 :krs:

10 Beğeni