Leydi Susan
Akıcı, dili sade, anlaşılabilir baya güzel bir kitap idi. Pek fantastik dışı okumadığım için de sever miyim bilemiyordum ama beklediğimden çok daha güzel çıktı ve yazarın diğer kitaplarını okumayı da düşünüyorum. Kidega kitaplığı ile almıştım ve yukarıda dediğim gibi fantastik dışı pek okumadığım için fantastik dışında kitaplara giriş açısından güzel olabiliyor bu durum.
Içerik ve yazım ise; kitap boyunca bir grup insanın, birbiri hakkında ki durumlar ile ilgili belli kişiler ile mektuplaşmasını okuyorsunuz. Ilk başlarda garip gelebiliyor ama hemen alışıyorsunuz ve isimler ile kolay oturuyor. Zaten 1 saatte okunabilecek bir kitap ve 5 dk içinde alışmış oluyorsunuz. Bir mektup içinde olan olaylardan sonra olan olayların, başkasının mektubunda ve başkasının gözünden anlatılması ve bu şekilde bütünlüğün sağlanması ise çok çok hoştu. Mektupların ise -yanılmıyor isem o türe saray dili gibi bir şey deniyordu- saray dili ile yazılması çok hoş ve okumayı tatlı kılıyordu. Yazarın başka kitaplarının önerisine açığım, öncelik vermemi düşündükleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
9/10