Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Görünemez Adam

Yazarın okuduğum ikinci kitabı bu. Ilki Doktor Moreau’nun Adası idi. Anlatım tarzı ve ilerleyiş iki kitap içinde aynı ; belli bir gizemli durum oluyor ortada ve bu açıklanmadan kitabın yarısından çoğunda o gizemin etrafında olaylar dönüyor. Sonlara doğru ise soru işaretleri açıklanıyor ve final.

Dr Moreau kesinlikle bundan çok sevdiğim bir kitaptı ama ikisi de birbirinden aşağı tutamayacağım kitaplar. Sadece onun konusunu daha çok sevmiştim.

Karakterin başından geçenleri ve içinde, beyninde yaşadığı şeyleri çok güzel aktarıyordu. Her bölüm farklı bir duygu ve düşünceye kapılıp karakter ile ilgili tam olarak bir düşünce de oturamıyorsunuz. Bi’ bölüm geliyor adam haklı diyorsunuz, bir bölüm geliyor “e ne bu şimdi?” diyorsunuz.

Bir tane mantık hatası beni baya rahatsız etti ama belirtmek isterim; Kullanılabilir silahları elde gezdirmek yerine hepsini saklayın, elinizde olsa bile elinizden alma olasılığı çok yüksek diyip sonra kendi elindeki silahı dışarı gidiyor diye adama vermek nedir yani? Adamın anlattıklarından onca stratejiyi yapabiliyorsun ama bunu mu düşünemiyorsun? :smiley:

Bazı yerleri sıkıcı olsada kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. :krs:

11 Beğeni