Beyaz Diş
Sırf isminden ötürü üçüncü sınıftan beri okumak istediğim ama o zamanlar kitap okumadığım şimdi ise mini kitap şeklinde aldığım için dışarda filan okurum diyerek ertelediğim bir kitaptı.
O kadar güzeldi ki, ilk başlarda ki insanlarla olan biraz durgun kısımlardan sonra su gibi aktı gitti. Olayları, düşünceleri, duyguları ve ihtimalleri öyle güzel ve akıcı şekilde veriyor ki tek yerinde sıkılmadım. Bi’ hayvanın gözünden doğumundan itibaren karşılaştığı şeylere, insanlara, gittiği yerlere, gördüğü muameleye vb. şeylere göre düşünceleri yapısı ve davranışları nasıl olur, değişir ve şekillenir mükemmel şekilde anlatılmıştı. -Tabii gerçekte nasıl olduğunu kimse bilemez orası ayrı.- Okumadığıma bin pişman olduğum ve tekrar tekrar okuyacağım kitaplar listesine aynı anda girdi. Darısı diğer Jack London kitaplarına. Pek pahalı olmadıkları da göz önüne alınırsa kitap aldıkça birer ikişer ya da bi’ indirimde toplu olarak alırım diye düşünüyorum.
Ve belirtmek isterim ki bunca senedir isimden ve kapaklardan ötürü beyaz sandığım kurdun aslında boz çıkması konusunda ne düşünsem bilemedim.