Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

bu-olumsuz730f005ab42a050c02ac5b538a717952

Bu Ölümsüz

Öncelikle kitapta anladığım şey olduğu kadar anlamadığım şey olduğunu da belirteyim bu yüzden tekrar okuyacağım. Ona rağmen çok beğendim kitabı. Yunan mitolojisine hakim olmanız gerektiğini düşünüyorum okumadan önce. Benim az çok isimler olarak filan bilgim vardı; Hestia, Hades, Zeus, Hermes gibi ve mitolojik yaratıklar olarak. Lakin bunun dışında bir çok mitolojik gönderme bulunuyordu ve çoğunu kaçırdım. Dipnot da olmadığı için arada kaynadılar maalesef. O yüzden tekrar okumamı yunan mitolojisi üzerine biraz kitap yuttuktan sonra yapacağım.

Arka kapak yazısını ise karşılamadığını düşünüyorum. Normalde forumda önerilmiş benimde az çok iyi olduğunu bildiğim kitapları okuyorum. Kitap okumakta hemen hemen yeni olduğum içinde şimdilik seçeneğim çok zaten. Ve bkk de bu şekilde direkt alıp okuduğum serilerden konusuna filan bakmadan. Bu kitapta 40, 50 sayfa okuyup hala bir şey oturmayınca arkasına bakmaya karar verdim. Arka yazısını okuduktan sonra tepkim “iyi, güzel” oldu ve devam ettim. Lakin kitabın sonuna geldik hala arka yazılık pek bir olay yok. En son her şey açığa çıktığında ise “demek böyle imiş” diyorsunuz doğal olarak lakin arka yazının uyandırdığı heyecan yine ortada yok. O yüzden bi’ tık üzücü oldu bu durum benim için.

Bunun dışında mitoloji başta olmak üzere hem fantastik hem bilim kurgu ile ilgili bir çok ögeyi ve durumu çok çok başarılı şekilde yansıttığını düşünüyorum yazarın. Bence kitabın tek eksisi oldu bitti durumuna getirilmesi ve savaşların filanda aynı şekilde aman aman nerelere geldik şeklinde olması idi. Bir acele edilmişlik vardı yani kitapta. Biraz daha yedirilse hoş olabilirdi. Başka bir kitabını bile olsa en az bir kitabının kesinlikle okunup kalemi ve türü ile tanışılması gerektiğini düşünüyorum.

12 Beğeni