Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Ziyan - Hakan Günday

Günday’dan okuduğum beşinci kitap olan Ziyan, en az sevdiğim Günday kitabı oldu. Sıralamam: Az - Azil - Piç - Daha - Ziyan.

Sanırım biraz Günday overload oldum, daha rahat bir zihin durumu ile dinlesem daha yüksek puan verirdim diye düşünüyorum. Yine de enfes bir sonu vardı, bu yüzden notum 8/10. Bir sonraki Günday kitabı için biraz ara vereceğim. Hatta belki bunu bir ara tekrar dinlerim, hakkını veremedim pek.

Azil ile Ziyan’daki ortak karakter ile @Dragoneyes’ın ne demek istediğini şimdi daha iyi anladım. Ben okuma sıramı elbette değiştiremem, kaldı ki mümkün olsaydı da değiştirmezdim çünkü önce Azil sonra Ziyan sırasına katılıyorum. Ama anlamadığım şey Asil’in alnında jilet izi yoktu sanki Azil kitabında? Bazı şeyleri kaçırmış olabilirim, dinlerken bazen dalıp gidiyorum.

Kitap biraz paranormal ögeler içeriyor. Birkaç kişi bilim kurgu demiş ama hangi ögeleri bilimsel bulmuş bilemiyorum. Baştan sona askerlikte geçmesine rağmen 1000kitap’ta okuyanların yarısı kadın. Yani maskülen bir konu olsa da kurgusu bence kadınları da çekiyor.

Şimdi yazacağım kısımlar yüzde 30 civarında açıklanıyor ama yine de önlem alıp spoiler etiketini koyalım. Asker ile ölü bir adamın hikayesi anlatılıyor. Ölü adam aslen Ziya Hurşit, yani Atatürk’e suikast girişimi sebebiyle asılarak idam edilen kişi. Kitabın ismi de buradan geliyor, yine harika bir seçim olmuş. Bununla birlikte Ziya Hurşit’in kardeşi, Günday’ın da büyük dedesi oluyor, sanırım kitabı bu sebepten ötürü bu kurgu ile yazıyor. Askerimiz rüyasında sürekli Atatürk’e suikast girişiminde bulunurken görüyor kendini, sonra anlaşılıyor ki aslında bunun sebebi Ziya Hurşit. Sonrasında da olaylar gelişiyor ama sürprizi kaçmasın, kalanını okuyup kendiniz deneyimleyin. :slight_smile:

15 Beğeni