Nasıldı acaba hocam, biraz bahsedebilir misiniz?
Gece gece sinirimi bozdunuz, teşekkür ederim.
Iyi ki tavsiye etmişim
Teşekkürlerimi sunuyorum
Yeni tavsiyelerinizi heyecanla bekliyorum.
Yayınevi değişmiş sanırım bende olan ‘‘Encore Yayınları’’ nın.
Rica ederim hemen listeye bakıp dönüş yapıyorum
Buraya sormam doğru mu bilmiyorum ama şu an Felatun Bey ile Rakım Efendi’yi okuyorum. Ve altta yazan a.g.e neyin kısaltması bir türlü anlayamadım, bulamadım da. Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen. Aklımda takılı kaldı. Bir önceki sayfasında Hafız Divanı’ndan alıntı var onu yazmışlar ama bunu yazmamışlar.

- adı geçen eser - Dipnotlarda bir kitabın, eserin adı birden fazla geçiyorsa, ilki detaylı yazılır sonrakiler a.g.e. kısaltmasına ek olarak sayfa numarası v.b. ayırtedici bazı bilgiler ile daha kısa olarak yazılabilir
a.g.e. adı geçen eser anlamında kullanılıyor. Oradaki dizeler sayfa 18’de adı geçen eserde imiş sanırım. Benim anladığım bu.
Aaaaa hiç aklıma gelmedi. Hafız divanı öyleyse o kitap. Cahillik başa bela
@wifhty_zet evet şimdi anladım çok teşekkürler.
ASAYİŞ BERKEMAL (DISCWORLD / DİSKDÜNYA #15)
KONUSU
Unutulmaz dedektif öykülerini aratmayan kurgusuyla dikkat çeken Asayiş Berkamal, lağım kanallarından yüksek kulelere uzanan sürükleyici bir kara polisiye!
Bekçi teşkilatının yüzbaşısı Sam Vimes, evlenip emekli olmak üzere. Ancak, DiskDünya’nın en büyük, en kozmopolit şehri Ankh-Morpork’un sokakları yine (evet, hiç şaşırmadınız!) tehdit altında. Biri ya da birileri, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir yolla, seri cinayetler işlemeye başlıyor. Kimlik belirsiz, polisler çaresiz… Fakat kahramanlar, en olmadık anlarda ortaya çıkar. Şimdi de şehrin küllerinden doğup yükselen yeni biri var: Havuç. Teşkilatın en dürüst, en mert, en “düz” onbaşısı Havuç, acemi bekçileriyle birlikte bu karanlık olayların üstesinden gelebilecek mi?..
Birçok dedektiflik filmine ve kitabına atıfta bulunarak nefes kesici bir polisiye roman parodisi sunan Asayiş Berkamal, Terry Pratchett’ın absürt mizah anlayışından beslenen komik anlatımıyla, yoluna kaldığı yerden devam ediyor.
Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu’nun özenli baskısıyla Türkiye’deki okurlarının karşısına ilk kez çıkan Asayiş Berkamal, kontrolsüz gücün güç olmadığına vurgu yaparak DiskDünya evreninde yepyeni bir perde açıyor.
DÜŞÜNCELERİM
Yavaş başlasa da harika bitti. TP, kitap boyunca bahsettiği ufak detayları kitabın sonunda kullanmada çok başarılı. Birçocuğunu yakalasam da acaba neleri kaçırdım diye düşünmeden edemiyorum. Yeni karakterlerden de özellikle Detrius eğlendirdi. “Kötü olan insan mı silah mı?” sorusunu çok güzel işlemiş, Muhafızlar! Muhafızlar! dan bir tık daha iyi buldum.
Zülfü Livaneli’nin “Son Ada” kitabını bitirdim. Çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu. Daha önce Livaneli’den "Kardeşimin Hikayesi"ni okumuştum. Bence ondan bile iyi bir kitap diyebiliriz. Anlattığı öyküyü insana çok iyi aktarabilmiş. Anlattığı olmayan ülkenin, olmayan adasında, ismini bilmediğimiz bir anlatıcının ağzından okuduğumuz bu hikaye her an gerçek olabilir ya da “karakterler tanıdık gibi? özellikle de şu başkan olan” şeklinde çıkarımlar yaparken kendinizi bulabilirsiniz. Okunması gereken güzel bir eser.
Y:Son Erkek serüveni 3. ve 4. Cildiyle son sürat devam ediyor. Hiç sıkmayan sürükleyici bir anlatımı var. Hala Yorick’le beraber korkup, heyecanlanabiliyorum. Hemen bitmesin diye uğraşıyorum ama aklımda “acaba sonra nasıl devam edecek?” diye düşünceler gezindiğinden sürekli elim bir sonraki cilde gidiyor. Çizgi roman severler, hatta çizgi roman sevmeyenlerin bile okuması gereken bir eser.
Gelelim son kitabımıza. Genelde okuduğum kitaplar hakkında hiç bir bilgi edinmeden okurum. Konusu neymiş, nasılmış bilmem, bir anda hikayenin ortasında kendimi bulmayı çok severim. Fakat bu kitap için keşke başlamadan önce neyden bahsettiğini bilseydim dedim. Çünkü kesinlikle başlamazdım. Zaten bitiremedim de kitabı. Çünkü kitap kısa kısa çeşitli anlatılardan oluşuyor ve eğer Fransa, Fransız kültürü, Fransız sokakları, Fransız sanatı gibi kavramlara uzaksanız tamamıyla benim gibi hiç bir şey anlamadan okumaya çalışacaksınız. Ben kendimi bu kitabı okuyacak kadar kültürlü görmediğimden yarı da bıraktım. He yani bitirsem bitirir miydim? Evet biterdi. Ama kitaptaki hiç bir şeye yakınlık hissetmeden okumaya devam etmek, bu karantina günlerinde eve kısılıp kalmışken yapmak istediğim son şey. O yüzden bana hitap etmedi ama mutlaka birileri beğenecektir bu kitabı.
Amitav Ghosh’un İblis Üçlemesini okuyan var mı ? Varsa beğendiniz mi biraz yorumlar mısınız ?
Stephen King’in Hayvan Mezarlığı’nı okuyorum, yarısı bitti. İlk defa bir kitaptaki tüm karakterlere uyuz oldum Konusu hakkında şunu diyebilirim: Yahu iç güdülerini dinlesene be adam ne gidiyorsun gece gece mezarlığa. O yaşlı adamı da gözüm hiç tutmadı başından beri. Hayvanları gömünce acaba bir çeşit güç mü kazandı ki, kitapta ara ara yaşına göre ne kadar dinç olduğunu söyledi Louis. Bizim ana karakter de yardım istemiyor. Karıcım de, bu bunak bana neler neler yaptırdı de. Yalnız çekilecek iş değil
Teker teker gidecekler sanırsam.
Teşekkürler.(20 karekter.)
Tek oturuşta bitecek,sürükleyici,meraklandırıcı ve kaygılandırıcı bir macera.Umarım yardımcı olmuşumdur.
Dune mesihi.
Kabalcı baskısını edinmiştim, yazısı küçük falan diyorlardı ama kitabın bu kafar küçük olacağını düşünmemiştim. Kitabın cep boy olduğuna dair bir bilgilendirme de yoktu sitede. Okunuyor ama korktuğum kadar değil.
Daha çok fantastik, bilim-kurgu ve korku-gerilim okuruyumdur. Polisiye pek tercih ettiğim bir tür değil ama en azından bir Grangé, bir Agatha okunmalı diyorum. Bu türde Meade de önde gelen isimlerden. Ve ilk okuduğum kitabı olacak. Kendisi aynı zamanda gazeteci de. Bu da kitaba bakışımı daha olumlu hale getiriyor. 100 sayfalarında olmama rağmen sevdim.
Bu kitabı arkadaşım bitirince ondan alıp okuyacaktım, ama koronavirus nedeniyle memleketine gitti ( )
Kitabı bitirince kitap hakkında görüşlerinizi yazabilir misiniz?
Tabi olur. Umarım en kısa zamanda elinize geçer.