Iron Prince - Stormweaver #1
Iron Prince bitti. Okuduğuma bir miktar pişman oldum çünkü 3. kitap henüz çıkmadı ve devam etmek istiyorum!
Hikayemiz klasik bir “güçsüz kahramanın azim ve çabayla güçlenmesi” hikayesi. Ama ufak bilgi kırıntıları sayesinde serinin 3 kitaptan muhtemelen fazla olacağını, çünkü Ender’s Game tadında bir dövüş/savaş okulu etrafında dönen hikayenin yanısıra aslında tüm insanlığı etkileyen büyük bir savaş yaşanmakta olduğunu da öğreniyoruz.
Archon denen bu uzaylı ırktan “esinlenilen” bir teknoloji sayesinde CAD (Combat Assistant Device) denen gelişime açık silahlar yapmış insanoğlu ve kaybetmek üzere olduğu savaşa yeniden ortak olmayı başarmış. Ordunun en büyük gelir kaynağı ise CAD kullanıcılarının arena ortamında yaptığı dövüş turnuvalarının izlenme gelirleri. Ordu SCT’ler (Simulated Combat Tournament) sayesinde hem para hem de reklam ve özendirme yoluyla dolaylı insan gücü kazanmanın yolunu bulmuş.
Astra sisteminde yaşayan Reidon Ward’un (Ward:Gözetim/Koruma, bir şeyler çağrıştırıyordur diye düşünüyorum. ) en büyük hayali bir SCT dövüşçüsü olmak ama önünde ufak bir engel var; kendisi maalesef fibrodisplazi hastası ve yaşıtlarına göre oldukça çelimsiz ve ufak tefek. CAD seçmelerine yine de katılıyor ve nasılını açıklamayacağım bir şekilde testleri geçerek CAD’ine kavuşuyor. Ardından Astra sistemindeki en prestijli savaş enstitüsü olan Galens’e yine spoiler içeren sebeplerle seçiliyor ve maceramızın girizgahı yapılmış oluyor.
Elit bir okulda hemcinslerinden fazlasıyla güçsüz ve elinde sadece ve sadece sarsılmaz bir azmi olan bir gencin çabalarını okuyoruz sonrasında. Arkadaşlık ilişkileri ve hafif bir romantizm soslu hikayemiz ilk üçte birlik kısımdan sonra ivme kazanmaya ve ilginçleşmeye başlıyor. Tempo bir yerden sonra neredeyse hiç düşmüyor ve ait olduğu progression türüne yaraşır bir hızla ilerliyor.
Çerezlik bir seri olduğunu ve sadece keyifli zaman geçirtmeyi vaat ettiğini unutmayarak çok beğendiğimi belirteceğim. Sanırım YA olarak da değerlendirilebilir ama romantizm geri planda ve kesinlikle çok az yer kaplıyor. Bu türe ilginiz varsa mutlaka şans vermelisiniz.
Puanım 9/10