Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Yüzeysel İnceleme)

Platon - Devlet bitti.

‘‘Bir devlette başa geçenler, başa geçmeyi en az isteyenler oldu mu, dirliğin de, düzenin de en iyisi olarak var demektir. Baştakilerin böyle olmadığı yerdeyse, ne dirlik vardır ne de düzen.’’ demiş Eflatun abimiz yüzlerce yıl önce. Daha ne desin?
Felsefi terimlere boğulmadan rahatça okunabilecek bir kitap. Bu kadar rahat okunacağını hiç düşünmüyordum okumadan önce. Metinler böyle olunca insanın içinde hemen bir felsefe hevesi doğuyor. :slight_smile:

:star: :star: :star: :star:

9 Beğeni

Ördekler, Newburyport - Lucy Ellmann

“Ördekler, Newburyport”u yarıladım ve bu mükemmel roman hakkında ‘ara yorum’ yazdım. :writing_hand:t2:Yazımı kısa tutmak isterken kendimi tutamadım, çünkü bayılıyorum bu kitaba. :face_holding_back_tears::yellow_heart: Bitirdiğimde uzuuuuuuunnn bir inceleme kaleme almak istiyorum. :hatching_chick:

Yorumum:

https://www.instagram.com/p/DKMZUWAIW6i/?igsh=YzE0dmVtcnhnZmx5

8 Beğeni

Sarı Yüz - R. F. Kuang

Okuması çok keyifli. Özellikle kitapların yayımlanma sürecine dair merakınız varsa. Derler ya “Sayfa-çevirten” cinsten. Bolca klişe var. İyi kullanılmışlar. Sonunu daha vurucu bekliyordum. Sevdim.

Not: Kitap tuhaf bir his bırakıyor. Kendini gerçekleştiren kehanet gibi bir his.

22 Beğeni