Çeviriye bakınca Emre Aygün gözüküyor kendisinin işçiliğini çok beğenmediğim için soruyorum. Bu bağlamda memnunmusunuz çeviriden?
Açıkcası okurken benim gözüme çarpan bi durum olmadı. Kitabın orjinali bende olmadığı için karşılaştırma yapamıyorum. Genel olarak memnunum bu yüzden. Zaten kitabın dili oldukça basitti.
İSMET İNÖNÜ - MEHMET Ö. ALKAN
Kitabı an itibari ile bitirmiş bulunmaktayım. Belgesel tadında yakın tarihi anlatması bakımından çok verimli buldum. İsmet İnönü’nün gençliğinden başlıyor, Lozan, çok partili dönem, darbeler, İnönü’nün ölümüne kadar anlatıyor. Pek çok şey öğrendim ve okurken çok büyük keyif aldım.
10/10
Eşimin bulup çıkardığı bu romanı bitmesin diye çok uğraştım ama bitti malesef.
Başta fazla abartılmış goodreads kitaplarından olmasından korktum açıkçası ama okudukça aldı götürdü.
Kesinlikle okuduğum en iyi ejderhalarla ilgili kitap diyebilirim.
Okuması gayet kolaydı 660 sayfada toplamda 70-80 sayfa bence gereksiz aşk meşk “saçmalıkları” olmasa çok daha ileri seviye olurmuş kitap.
Dizi veya filmi yapılırsa tam bir görsel şölen olur inancındayım.
5/4.5
Amazon dizi haklarını aldı Fourth Wing’in, yazarı da onaylamıştı. Ama sürecin epey yavaş ilerlediği kalmış aklımda. Ben kitabı okumayı düşünmediğim için çok da detaylı bakmamıştım valla, dizi gelirse bir bakarız o zaman .
Forumdaki son haberi de burada gelmiş;
Kitaba başlamadan bir araştirma yapmiştim sanirim yalan olmuş o dizi projesi. Yada Amazon beklmeye aldı şimdilik. Yazarda proje oluşana kadar 2 kitap ve 3 kitabı kapsayacak çizgi roman yazmış bu arada
Yapimlarina göre baktığımda Amazon dan sa Netflix daha uygun bence bu kitap için
Yazarın son kitabının satış rakamlarından sonra, Amazon kolay kolay bırakmaz o dizi opsiyonunu. Parada anlaşıp ondan sonra hayata geçirirler .
Kitap Adı: Timur’un Ardından
Yazar: Talha Narman
Konu: Emir Timur’un hayatını kaybetmeden önceki en büyük hayali olan Çin’i fethetme hedefi, bu kitapta torunlarının omuzlarına yükleniyor. Tarihin alternatif bir senaryosunu soluyacağınız bu kurguda, Timur’un mirasçıları Çin’e doğru askeri ve siyasi bir mücadeleye giriyor. Zafer için savaş stratejileri, saray entrikaları ve insanın iktidar hırsıyla vicdanı arasındaki çatışmalar ustalıkla işleniyor.
“Ya Çin fethedilseydi?” sorusuna cesur bir yanıt arıyorsanız, bu kitap sizi tatmin edecek.
Savaş sahnelerindeki tempo ve betimlemeler, adeta bir dizi izliyormuş hissi veriyor.
Yorumum:
Eğer tarihin “yaşanmamış ihtimallerini” merak ediyorsanız, bu kitap tam size göre. Beni en çok etkileyen kısım, “Zafer, bedeli ne olursa olsun kutsal mıdır?” sorusunu düşündüren karakter çatışmalarıydı. Tavsiye ederim.
Martin Mystere - Viyana Vampiri & Kırmızı Giyen Adamlar
Kırmızı Giyen Adamlar, Amish tarikatı içine gizlenen tövbe etmiş vampirler. Aralarında Albay adlı bir yönetici var, Lon Chaney’in London After Midnight karakteri için ondan esinlenilmiş. 2 fasikül boyunca dertleri varlıklarının ifşa olmaması adına bu kayıp filmin bulunmuş son kopyasını yok etmek. Arada nostalji ve melodram havası hakim. Lon Chaney’den çok Vampira ve adını unuttuğum taklitçisinin tribute’u yapılmış. Beğenmedim. Kitap sonu bilgiler için elde tutacağım.
@MelihAntepli ile beraber okuduğumuz İsmet İnönü kitabını fazla geçmeden ben de bitirmiş oldum. Açıkçası sıkıcı bir okuma bekliyordum ama tam tersini yaşadım. Okuması çok zevkli. İsmet İnönü’nün askerliğinden ölümüne kadar geçen sürede Türkiye’nin kuruluşuna ve yaşanan siyasi gelişmelere birçok yazarın el birliğiyle şahitlik ediyoruz. Mutlaka okunması gereken kaliteli bir eser.
9.5/10
Peyami Safa - Fatih Harbiye bitti.
Batının kültürünü değil tekniğini alalım diyen bir roman. Çağdaşlaşma sürecinde ortada kalan insanımız. Daha çok bizim tarafa meyilli bir anlatı. Tabii bizim tarafı anlatırken verilen örneklerden bazıları ise bugün bile gözümüzün önünde olan şeyler.
NOT: Bir ara aklım Gülter’ e gitti okurken. Kendi kendime ‘‘Peki Gülter n’apsın?’’ dedim. Siz baloya mı gitsem ud mu çalsam diye krizlenirken… Bir kaç sayfa boyunca karakterlerle kavga ettim.
Kitabın kadın anlatıcısı o kadar vıcık duygularla anlatıyor ki devam etmek çok zor. Her sayfada aşık olduğu adamın vücudunu ve zihnini övüyor, betimliyor, teşbih ve mübalağanın dibine vuruyor ve güzelim ilginç konuların önüne geçiyor. Jack London kadın karakter yazmada iyi değil sanırım.
Kitabı okuyanlar yazabilir mi, ilerde bu durum düzeliyor mu.