Hangi Kitabı Okuyorsunuz? (Detaylı İnceleme)

Tavsiye üzerine alıp okumaya başladığım Susan Wise Bauer’in Antik Dünya kitabı bitti.

Yorum bekleyen arkadaşlar için bir iki şey yazmak istiyorum. Kitabın benim için ilk etapta artı olarak düşündüğüm sonrada eksiye dönen özelliği konuları ülke ülke yada bölge gölge gitmesinden ziyade tarihe göre gitmesi. Mesela MÖ 2000 de 5 sayfa Mezopotamya anlatırken, “aynı anda Hindistan dolayları” diyerek konuyu bölüp Hindistan taraflarındaki medeniyetleri anlatmaya başlaması gibi. Bu bazen bir artı iken bazen eksi oluyor çünkü Mısır’ı bildiğiniz sekiz dokuz parçada okudum buda konu bütünlüğünü bozdu. Diğer medeniyetlerde de öyle bazen aynı bölüm içerisinde aynı döneme denk geldiği için 3-4 medeniyeti anlamak zorunda kaldım.(Yazar Medeniyet anlatımını iki paragraf arası boşluk bırakarak ayırmış). Diğer bir konu, kitap fena detaylı ve bu detaylar bayağı bir detay ve okuyucu olarak beni boğdu.

Diğer kitaplarını almayı düşünmüyorum, çünkü yukarıda anlattıklarıma ek olarak diğer kitaplarının bildiğim ve araştırdığım kadarı ile kitap kapağı ile içerik uyuşmuyor. Mesela yazar “Orta Çağ” kitabını 1130 da bitirmiş, “Rönesans” ı da 1453’te bitirmiş. Benim bildiğim (yanılıyorsam düzeltin lütfen) orta çağ’ın bitişi 1453 İstanbul’un Fethi, Rönesans ın Başlangıcı da 16yy. diye hatırlıyorum.

Yeni Kitap olarak iş yerin de Zaman Çarkı 4. kitabına, evde de Philippa Gregory den Kızıl Kraliçe ile devam etmeye başladım.

12 Beğeni