Harry Potter Dizi Yorumları - HBO

Yeni çıkacak Harry Potter dizisi hakkında fikir alışverişi yapacağımız bir konu olsun istedim. Güncel bilgiler, haberler ve bölüm değerlendirmeleri için bu başlığı kullanmak iyi olacaktır.

Dizi 2026 Christmas zamanı(Aralık ayı) izleyicilerle buluşacak.
Bölümler haftalık olarak yayınlanacak.

İlk yayınlanan fotoğraflar;

İlk teaser;

5 Beğeni

İşin aslı filmlerden sonra dizideki hiçbir karaktere ısınamayacağım gibi duruyor ama şundan kesinlikle eminim ki Snape’e hiç ısınamayacağım ve alışamayacağım.

2 Beğeni

Fragmanı gördüm ama kendi adıma bu diziye ihtiyaç olduğuna başından beri inanmıyorum, o yüzden izlemeyi de düşünmüyorum, para için yapılan bir yeniden çevrim daha sadece. Filmler benim için yeterli. Yine de yorumları takipte kalacağım.

1 Beğeni

@J.S Kimsenin ısınacağını düşünmüyorum ancak materyali de izlemeden önyargılı olmamak lazım.

@cankutpotter Fragman gayet güzel duruyor. Belki sonradan bir şans verirsiniz. Para için yapmadıkları bir şey kaldı mı ki..

Şu videodaki kadar tepki vermesek de :joy::sweat_smile:
Merak ediyorum çıkacak işi bakalım izleyip göreceğiz;

3 Beğeni

İzler miyim bilmiyorum ama fragman iyi duruyor. Snape haricindeki oyuncuları beğendim diyebilirim. Hatta Hermione daha iyi bile olmuş. Emma Watson fazla güzeldi bence. Gerçi Harry biraz gürbüz duruyor ihmal edilmiş bir çocuğa göre​:sweat_smile:

1 Beğeni

Bilemiyorum aynı hikâyenin ısıtılıp önümüze konulması bana ters geliyor. Yayınlansın bakalım yorumlar nasıl olacak?

1 Beğeni

@sparrowhawk Snape kitaba daha yakın duruyor bir wakanda demesi eksik :blush: Teaser’a şimdilik aldanmamak gerekir. Genel izlenim ve değerlendirmeler düşsün daha net konuşuruz.

@cankutpotter Bu konuda doğru söylüyorsunuz. Sihir dünyasında başka konu ve karakter mi kalmadı tekrar aynı konulara giriyorsunuz muhtemelen yeni izleyicilere yönelik bir karar aldılar. (Motive kaynakları para ben ne anlatıyorsam :person_facepalming:t2::blush:)

1 Beğeni

Beklentiyi minimumda tutarak el mahkum izlicez :grinning_face_with_smiling_eyes: Hayatımın milyon saatini HP’ye vermişim bir sezonda 8 bölümlük saat daha vermek koymaz ama çok da ümitli değilim. Bize değil seriyle yeni tanışacak yeni nesillere uygun çekeceklerini düşünüyorum çünkü :grinning_face_with_smiling_eyes: Hedef kitle onlar.

İki büyük artısı var; biri devasa bütçesi. Yayınlandıktan sonra daha çok netleşir ama daha pahalısı gelene kadar gelmiş geçmiş en maliyetli dizi olacak gibi duruyor :grinning_face_with_smiling_eyes: Bu da bizi inanılmaz setler ve kostümler ile her türlü Hogwartsta hissettirecek gibi ki fragmandan da o hissediliyor.

Diğer artısı da dizi olması tabi, her kitaba birer sezon ayırması. 8+ saatlik bir ekran süresi ile kitaptan çok daha fazla şey uyarlama imkanı bulunması. Yani neyi uyarlayacaklarında artıları çok, sıkıntı nasıl uyarlayacaklarında :joy: . Aralıkta görüşürüz bakalım.

6 Beğeni

Ekşide gündeme düşmüş diye adını ilk kez duyup paylaşıyorum hatta youtube reklamı yüzünden video başlamadan bağlantıyı kopyaladım ve kapattım, size doğru fırlatıyorum helal edin

5 Beğeni

Bundan bir iki sene önce Son Havabükücü Live Action uyarlamasının fragmanı geldiğinde güzel bir şey çıkacağı düşünülmüştü, sonra çıkan dizi malum, beyenenler var gerçi ama ben beğenmemiştim.

Artık şundan net eminim bu tarz yeniden çevrimlerin hedef kitlesi ben değilim, dolayısıyla çok da kafa yormama gerek yok. Ama sevdiğim serilerin bu şekilde heba edilmesine üzülüyorum. Hele de konu Harry Potter gibi çocukluğumda iz bırakmış bir seri olunca. Filmlerinin çıkışını hevesle beklerdim. :slight_smile:

Tepkisel yaklaşıyor olabilirim ama artık bu hâle geldi maalesef benim için.

1 Beğeni

Fragmanda birebir filmin aynısını farklı oyuncu ve mekanlarla izledik. İnşallah böyle bir şey olmaz da, dizide daha farklı konulara da değinirler.

Daha bu sabah melez prens filmini izledim ve izlerken aynı şeyi düşündüm. Harry, Ron, Hermonie falan çocukken iyi oyuncularmış. Büyük (ergen) halleri hiç çekilmiyor. Tatsız tuzsuz.

Ve evet, Rastafari Snape mi olur arkadaş? Yapmayın ya…

1 Beğeni

Ben beğenmedim izlemeyeceğim.

1 Beğeni

Van sen Mösyö Taha’nın adını nasıl ilk kez duyarsın. Git buradan. Atın bu arkadaşı.

1 Beğeni

Yav ben helallik istemiştim, dobby şimdi üzgün.

Cosplayer yapmışlar gibi görünüyor açıkçası. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Wakanda ne demek bilmiyorum anlayamadım bunu :sweat_smile:

Yıllar sonra Hogwarts’a dönmek güzel olabilir yine de. Lanetli Çocuk gibi hikayeden bağımsız üretilmiş bir şey değil ki. Kitapları nasıl işleyeceklerine bağlı. Beğenmezsek devam etmeyiz canım. Otomatik Portakal’daki gibi zorla izletmezler heralde.

1 Beğeni

Black Panther’e bir göndermeydi. Ufacık :face_with_hand_over_mouth:

3 Beğeni

Yıllar önce Jim Carrey’in dalgasını geçtiğini şimdi yaşıyoruz,16 yıl sonra ithal derdimiz olmuş :smiley:

2 Beğeni

Kitaplardaki pek çok şeyin eklenmesi, Snape hariç cast seçimi, kıyafetler vs çok hoşuma gitti. Ufacık detayları bile eklemişler bunları ekleyen kitaplarda olan ve filmlere eklenmediği için kızdığım pek çok olayı gösterecekler demek.

Fragmanda müzik konusunda eksikler var gibi ya da bizim alıştığımız o klasik “Hedwig’s Theme” melodisini duymamak bunu hissettirdi bilemiyorum.

Ben fragmanı beğendim ve çok heyecanlandım açıkçası :smiley:

1 Beğeni