Dertli’nin bir şiiri vardı: Şeytan bunun neresinde? nakaratıyla özdeşleşmiş. Tam ona uygun Aziz Nesin’lik olay. Bir kitap paganik metaforlar içerebilir, bu doğal. Bütün kitaplar sapına kadar Müslüman ya da Hristiyan olacak diye bir kaide yok. Ancak bu yüzden yakmak nedir. 15.yüzyılda mıyız? Aklıma Fin Kilisesi tarafından paganik bulunduğu için yakılan Fin halk edebiyatı eserleri geliyor, sonra o eserlerin hepsi daha güçlü bir şekilde geri döndü ve Fin kilisesi de bu eserleri desteklemek zorunda kaldı Rus işgaline karşı milliyetçi düşünce ekebilmek için.
Olayları 1500 yıl öncesi insanının cücük hayal dünyası ile çözmeye çalışırsak bizim de birçok masumu cadıdır diye, büyücüdür diye asıp kesmemiz, şu kitap şeytan işidir diye yakmamız, bilimin gerçeklerine de yüz çevirmemiz gerekir… Ama iyi ki böyle durumlar totaliter rejimler dışında görülmüyor… Dünyanın geneli bu tür aymazlıklara sırt çevirmiş durumda; biz öyle sanmasak da…
Ben kitap almaya, Ac/Dc albümü almaya para bulamiyorum adamlar para bulmayı bırak yakıyorlar.
Bu arada New Mexico Meksikanın başkenti degil miydi?
şeytan işi olarak görülmesi açıkçası çok garip nasıl bu düşünceye kapılmışlar anlamıyorum
Çok üzüldüm okuduğumda insan onları neden yaksın ki? Hani yazara saygı yok tabiata da mı saygı yok?! Bir keresinde de J.K.Rowlingin kitaplarını ve HP DVDlerini yakmışlardı ama sevimli yazarımız şöyle demişdi:"DVD dumanı zehirli ola biliyor.Hem zaten paran bende kitabı yakmak istiyorsan benim çakmağımı ödünç ala bilirsin.Bundan sonra kitaplarımızı 2-2 satıcaz.Büyüyü seven ama ahlaki mesajlardan hoşlanmayanlar için bir oku bir yak kampanyası"Kim ne derse desin hep yanındayız Rowling
Üzgünüm, sayın Kayıp Rıhtım üyeleri.
Ama ben de Harry Potter’ı şeytani buluyorum. BATLAMYUS’u da destekliyorum. Düşünün bir? Şeytan insanlar Hak yolundan yaptırmak için ne kullanır? Tabii ki elindeki en büyük koz sinemalar ve kitaplardır. Bu işi kendi yapamayacağından bir insana fısıldar. Güzel bir hikayedir bu. Böylece kitap basılır ve medyum parayı kazanmış olur. Gerçek hayatta buna pekçok kez rastlayabiliriz.
Zira örnek vereceksek, Yüzüklerin Efendisi’ndeki Sauron karakteri aslında Hz. Süleyman’a Davut Yıldızlı Mührü (hikayedeki Tek Yüzük’ü) veren bir melektir. Saruman da hayvanlarla konuşma ve isim açısından Hz. Süleyman’dır. Ancak bu iki karakter de kötü, karanlık, zülmeden yaratıklar olarak gösterilmiştir.
Harry Potter ise denildiği gibi hemen büyücülüğü aşılıyor. Oysa dinimiz sihri yoksaymamızı emretmiştir. Ayrıca romanlar Hz. Musa’nın firavunu tahttan indirebilecek tek kişi olmasından esinlenmiştir. Oysa gerçeğinin aksine pek çok saptırma var.
Şeytanın köleleri, her zaman onların ayaklarını ovan insanlar değildir. Ancak bu kitaplarıyla yazarlar kitabı okuyan ve yoldan sapan insanlara bedava cehennem bileti satmıştır.
Bunun bilinen ilk örneği Şeytan İncili’dir. Aslında bunu büyük harfle bile yazmak istemiyorum. Rahip şeytanın fısıltısı üzerine bu incili yazmıştır. İblis usanmaz ve planına devam eder. Yeni köleler bulur kendine, onlara hikaye anlatır ve onlar da anlatır. Kanan çoktur.
Mukaddes Ku’ran-ı Kerim’de şöyle der: Böylece, Biz her bir nebi için insan ve cin şeytanlarından bir düşman kıldık. Onların bazısı bazısına aldatıcı güzel sözlerle vahyeder(konuşur). Şayet senin Rabb’in dilemeseydi, bunu yapamazlardı. Onları, iftiralarıyla başbaşa bırak.
Ayrıca bana o serileri okumadın, bu yüzden böyle konuşuyorsun falan demeyin. Çünkü okudum ve başta cazibesine kapıldım hatta bir Potterhead oldum. Ama bana Allah kurtarıcılar vahyetti.
Saygılarımla…
Ayrıca Matrix için de bir yorum yapmak istedim. Makinelerin efendisi diye bahsedilen Allah’tır. Ayrıca Neo öbür hapı seçseydi, onun kölesi olacaktı ve zaten cinler, şeytanlar, melekler ve insanlar rahman ve rahime köledir ancak ona ibadet ettiklerinde özgürlükleri verilir. Neo kaf
rlere girer. Ayrıca kainat’ı Allah’ın yazdığı bilgisayar simülasyonu göstermek ve melekleri robot yapmak şeytanın parlak zekasıdır.
Ancak fantastik okumayın demiyorum, şeytanın imzası varsa uzak durun diyorum. Talihsiz Serüvenler Dizisi, Alaaddin, Alice Harikalar Diyarında hiçbir iblisin dine karşı gelme unsuru içermez.
Selametle
Polonya bu arada şaşılmaması gereken bi millet bu olay için.Resmen 21. yy ın Orta Çağını yaşıyor adamlar.
Kurgu olan bir eserden gerçek olarak nefret edip yakmak ilginç kafaymış. Oku geç işte yani reklam kokan hareketler bunlar Rowling’in işi olabilir bence değişik olaylarla gündem olmayı seviyor.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Bu adam da tuhaf masal olmuş.
Bir şey soracam başka bir siteye açılan link gönderebilir miyim.
Virüslü falan değil bunu ispatlamak için…
(not: kimse ölüm yadigarları değilde onun illüminati olduğu anlamıyor?)
Tabii ki gönderebilirsiniz, öyle bir kural yok, ki olması da komik olurdu:)
İlk gördüğümde ben de pyle düşünmüştüm ama filmde “Onun göz olduğunu sanmıştım” gibi bir cümle geçiyor yani göz olmadığını söylüyorlar ve biraz da illüminati sembolüyle birebir aynı değil.
İçinde her büyücülük kelimesi geçen fantastik eserleri şeytan işi mi saymamız gerekiyor? Ne düşünüyorsunuz bütün fantastik yazarların oturup hadi ben şunları dinden çıkarayım dediğini mi? Ben de inançları olan biriyim. Çocukluktan beri de hayranıyımdır bu serinin. Ama hiçbir zaman hadi cinlerle uğraşayım, birilerine gerçekten büyü yapmaya çalışayım vs gibi şeylerle uğraşmadım. Seriyi okuduktan ya da izledikten sonra uğraşan birini de görmedim. Ya da birden inançsız biri haline gelmedim. Hz. Musa ile bağlantısını ise zerre anlayamadım. Eğer bir kahramanın seçilmiş kişi olup kötü adamı öldürecek tek kişi olmasından bahsediyorsanız bu yüzlerce seride vardır. Kahramanın kötü karakter ile karşılaşarak çarpışmak kaderidir. Bu dinlerde de vardır, mitolojilerde de, edebiyat ve sinemada da.
Yüzüklerin efendisindeki Saruman’ı da Hz Süleyman ile bağdaştıran birini gerçekten ilk defa duydum. Seriyi henüz okumadım ama babam çok sever. O da inanclı biridir. He hangi inanç olduğu sizin için fark ediyorsa onu da belirteyim 5 vakit namazında bir müslümandır. Başka fantastik serilere pek saygı göstermese bile yüzüklerin efendisinin edebi olarak değerinin çok yüksek olduğunu savunur hep. Gençliğinde okumuş sanırım seriyi ama inanır mısınız o da ateist değil.
Son olarak belirtmek isterim ki sinema ve kitaplar da insanı geliştiren şeylerdir bir eğlence aracı olmaktan öte. Bunları kalkıp da şeytan işi olmakla suçlamak pek hoş değil kannımca. Hadi deseniz sinema dünyası cinselliğe ve uyuşturucuya çok fazla özendiriyor. Bu şeytan işidir. Yine derim ki şeytan işi çok ciddi ve hoş olmayan bir suçlama. Ama bu konuda biraz haklısınız. Özellikle de uyuşturucu konusunda. Kötü bunu yapmaları. Ama amaç şeytanlık değildir emin olabilirsiniz.
İlluminati konusunda: gerçekten gördüğünüz her gözü her sembolü her şarkıyı bu grup ile ilişkilendirmek normal mi? Diyelim ki böyle bir grup var. Ve bu grup bütün dünyayı yönetiyor gizliden. Allah aşkına neden kalkıp Lady Gaga’ya desin ki sen şimdi klibinde şöyle oyna tek elimle gözünü de kapa. Neden? Ya da neden Rowling’e bunu Harry Potter’a koysun diye para versin?
Bu illuminatinin de tamamen ünlülerin dikkat çekip konuşulmak için basta uydurup yaydığı bir şey olduğunu düşünüyorum. Asla ötesi değil.
İnanmak istemeyenler inanmayabilir size iki kanıt linki atacağım, ilkinden başlayın:
Eh öyle demiş olabilirler. Ama önce biliyorsunuz ki bazı ilaçların içine sentetik koyup tamamen doğaldır diyorlardır.
İnanıp inanmamanın kişinin kendi tercihi olduğu görüşündeyseniz, insanların mukayese yeteneğine, kendilerine sunulan her şeyi kabul etmeyeceklerine, kolay kolay programlanamayacağını baştan kabul ediyorsunuz demektir.
Yani, buna göre, kurmaca tüketip belli bir tarafa çekilmek, öyle iddia edildiği kadar kolay değil.
Bunun kanıtı bizzat sizsiniz. Bahsettiğiz durum insanları kolayca etkiliyorsa siz niye etkilenmediniz? Nasıl karşı koydunuz? Nasıl farkına vardınız?
İnsanların iknâ edilip yönlendirilmesi bu kadar kolaysa, tartışmalarda hep son sözü söyleyenin karşı tarafı ikna etmesi gerekirdi. Burada size karşı görüşler sunuldu, niye ikna olmadınız?
Şeytani mesajlardan bahsediyorsunuz; yani var olduğu kesin, hemen fark edilebilir. Sizi endişelendiren de insanları değiştirebilecek kudrete sahip bir tesire sahip olması. İnsanları değiştiremiyorsa, yoksa ne diye bilinçlice konulsunlar? İnsanları etkileyecek tesire sahip olduklarına kanaat getirmemiş olsaydınız bu konu üstüne bu kadar düşmezdiniz.
Lakin önermenize karşı çıkanlar etkilenmemiş. Öyle ki önermenizde iddia ettiğiniz etkiye rastlamadıklarını belirtiyorlar.
İnanmak/inanmamak kişiye kalmış savununuz bile önermelerinizdeki temellerin sağlamlığı hakkında bir hayli kuşkuya düşürüyor.
EK: İlaçlar doğal değildir. Bitkilerden üretilen ilaçlar da doğal değildir çünkü doğal olmayan işlemlerden geçerler. İlaç üretimi kimyasallar, moleküler biyoloji, vs. disiplinin ürünüdür.
Yaşadığımız yerde dindar bir Protestan Hristiyan
tanıdığımız olmuştu, 2005’li yıllardı sanıyorum evet, ilk kez ondan işitmiştim bunu, Harry Potter kitaplarının Tanrı’ya karşıt olarak yazıldığını, büyü, sihire teşvik eden şeytani bir kitap olduğunu, bu kitapları çocuklarından uzak tuttuğunu söylemişti, biz Türklerin kahve falını bu kadar normal görmemize de hayretler ederek bunun tamamen şeytana kulak verme ve şeytana hizmet olduğunu da söylerdi…
Hamiş: Tevrat’ta ve İncil’de büyücülük ve falcılık yasaklamıştır.
Harry Potter en güçlü sihrin sevgi olduğunu vurgulayan bir kitap. Hz. İsa’nın da sevgiyi öğütleyen biri olarak başına gelenleri ele alırsak görünen o ki yaklaşık iki bin yıldır değişen pek bir şey yok karanlık tarafta. xd
Yanlış anlamayın lütfen ama verdiğiniz iki kaynaktan biri cinlerin Mars’tan gelen uzaylılar olduğu iddiası ile başlıyor. Bilimsel olarak tamamen saçmalık olmasını geçeyim hadi ama inandığınız kitap olan Kur’an-ı Kerim’de de böyle bir şey asla geçmez. Bu asla ve asla internet teorisinden öte değildir. Bilimsel olarak bir kanıt sayılamayacağı gibi dini olarak da teoriden öteye geçmez çoğu kişi de inanmaz zaten ciddiye alıp.
Edit: Ülkemizin gerilik seviyesine gerçekten şaşırıp kalıyorum her seferinde. Linkleri ben okudum siz de bu zulmü yaşamayın lütfen.
-Avatar filmindeki ırk aslında cin-şeytanmış makaleye göre.
-Ben-10 çizgi filmi de insanları canavarlar ile yani şeytan ile dost olmaya özendiriyormuş. Hani ben-10 dediğimiz karakter 10 farklı uzaylı ırkına dönüşebiliyor ya buradan çıkma bir teori.
-Matrix’e gelleim şimdi. Neo deccal, ajanlar ve mimar melek, makine ise tanrı imiş.
-Yüzüklerin efendisinde Sauron Allah, Saruman peygamber, elfler cin-seytan imiş.
-Ha bir de Drakula’nın yazarı Bram Stoker daha önce hastalandığı ve birden iyileştiği için şeytan ile ortak çalışıyormuş. Zaten vampirler de şeytan tarikatlarının uydurması imiş bütün vampir yapım ve kitapları onlara ait imiş.
Bu saydıklarımın hiçbiri bu yazarlar ve senaristler tarafından yazılmamış hepsi aslında üstün güçler tarafından kontrol ediliyormuş. Tolkien yüzüklerin efendisini nasıl yazsınmış? şeytan ve takipçileri onun için yapmış. Peki bunların kaynağı ne mi? İşte:
Kaynaklar:
- Kuran-ı Kerim
- Taberi , Tarih-i Taberi, C.1, Çev. Faruk Gürtunca, s.532-534, Sağlam Yy.
- Kitabı Mukaddes
- J.R.R Toliken, Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği, İki Kule, Kralın Dönüşü, Çev. Çiğdem Erkal İpek, Metis Edebiyat, 1999.
- J.R.R Toliken, Silmarillion, Çev. Serap Erincin, Hakan Aytutucu, Altıkırkbeş Yy. 1999.
- lordoftherings.net
- yuzuklerinefendisi.com.tr/rakamlar.asp
8)Category:Characters in The Silmarillion - Wikipedia - The Encyclopedia of Arda - Silmarillion
- The Lord of the Rings - Wikipedia
Şaka gibi ama gerçek. Kaynaklar kitap ve kitabın vikipedi sitesi. Ha bir de olayla tamamen alakasız içinde olayla ilgili hic bir bilgi barındırmayan birkaç dini kitap. Tamamen teori yani. Uzun süredir bu kadar aptal hissetmemiştim kendimi bir şey okurken djdnndnd.
Bütün kötü karakterler aslında tanrı, iyi karakterler de deccal ya da cin-şeytan makalelere göre. Yakında bir makale yayınlayıp Joker aslında tanrı Batman şeytan derse şaşırmayın diye ben şimdiden söylüyorum rıhtım ahalisi. Ha bir de unutmadan Palpatine de Tanrı. Luke Skywalker şeytan ama. Bilgilenelim lütfen.
@Genc_Bir_Kutuphane Kusura bakmayın ama bu saatten sonra sizinle mantıklı bir konuşma yürütebileceğimi sanmıyorum. İyi günler diler ve gördüğünüz her şeye -hem de tamamen teori olan şarlatanlıklara- inanmamanızı dilerim.
Bırkaç gün bakmaya üşenmiştim baya şey gelmiş. Sorularınızı tek tek cevaplayacağım.
Şimdi öncelikle ben de etkilenmedim ve çünkü bazı etkilenmeyenler var idi. Ben de etkilenmedim ve bunu öneri olarak paylaştım. Evet bazıları etkilenmedi çünkü herkesin dediğinden etkilenmez.
Lakin yanlış hatırlamıyorsam eskiden, padişahların nasıl zulmettiği hakkın haberler çıkartılmıştı ve özellikle çocuklardan inananlar çoktu.
Aslında önceki örneğimde de söyledim, bunu ancak gerçekler yazıldığında anlışalıbildi. Çünkü o zaman biri sorgulamadı.
EK: Evet ama bunu reklamcılar da bilmiyor.