Arabeskler ismiyle basılmıştı 2006 yılında. Daha sonra öykülerin sıralanışı değişmiş ve “neva bulvarı” adlı öyküye ekleme yapmış çevirmen.
Teşekkür ederim. Covid-19 testim pozitif çıktı. Bir süredir çok kötü haldeydim. Ara vermiştim hayatıma bilgiler için tekrar sağolun. Everest ciltli versiyonu edineceğim.
Bir Emile Zola’dan Nana kitabını basmadılar gitti.
Çok çok önemli mükemmel baskılar var ya. Delireyazdım. Tolstoy’lar, Defoe, Dumas neler neler.
Seri ayağa kalktı resmen. Zaten hacmi çok fazla. Yeni kitap basacağına halihazırda ulaşılamayan kitaplara baskı yapmak çok daha önemliydi. Helal olsun.
Benim de
Kerem ile Aslı, Cyrano de bergerac, Siyah Lale, Binbir Hayalet, Milletlerin Zenginliği, Göksel Kürelerin Devinimi Üzerine, Mahşerin dört atlısı
Var da var…
Bu kadar fazla yeniden basım olunca hepsine sıra gelecekmiş gibi bir hissiyata kapıldım. Umalım da öyle olsun.
Ben de geçen aydan bu yana Shakespeare külliyatını HAY ciltli olarak toplamaya başladım, neyseki baskısı olmayan 4 kitabına baskı yaptılar. Gerçi daha çok var ama ümitliyim.
Siyah Lale ve Mahşerin Dört Atlısı galiba karton kapak var kitaplığımda. Kontrol edip bir liste yapacağım, karton olanların yerine ciltli değişimi yaparım muhtemelen.
Aşırı güzel haberler geldi arka arkaya . Ciltli toplamam yönünde güzel işaretler olarak sayıyorum bunları, sanırım eldeki kartonları da çıkartıp sadece ciltli basım toplayarak gideceğim.
Uzun zamandır baskısı olmayan ciltler varmış, sanırım bunu bir yerde @BiblofilYouTube yazmıştı, yanlışım varsa düzeltirse memnun olurum. Ben de sizin gibi düşünüyordum ama onu görünce biraz hevesim kırıldı açıkçası .
Evet bu şekilde uzun zamandır baskı görmemiş ciltliler mevcutmuş. Ama ben bir dizinin tamamını toplama isteğinde olmadığımdan ve okumalarımda da genelde değişik türleri karıştırıp okuduğumdan yeni baskılar yapıldıkça okumak istediklerimi edinirim ufak ufak diye düşünüyorum. Sizin için nasıl olur bilemem tabii. Şu ana kadar yavaştan istediklerimi alarak 17 adet kitaplığıma eklemişim ciltlilerden . Biraz zaman ve sabır istiyor sanırım
.
Anladım. Keyifli okumalar dilerim.
Uzun zamandır baskısı olmayan kitaplar var evet saydıklarımız arasında bunlar da var ama tekrar baskılar gelince onlar hallolur.
Benim kastettiğim başka baskı görmeyecek olanlar. Örneğin Katherine Mansfield - Katıksız Mutluluk bir daha basılmayacak. Modern Klasikler’de ayrı ayrı basmayı tercih ettiler, sonra da telifle ilgili başka durumlar oldu sanırım. Mansfield tarafı biraz karıştı.
Adam Smith - Milletlerin Zenginliği ise basılmayacaktı aslında ama 2019’da yeniden çevirmeye başladılar. Hazır olunca basılacaktır.
Böyle bir iki tane kitap tekrar baskı da görmeyeceği için seriyi baştan toplamak oldukça güç görünüyor.
Anladım. Bilgilendirme için teşekkürler.
Bir yılda anca yayımlanır dediğim kitapların on günde bandrollerini aldılar. Bu on günde alacağım kitap sayısı bir anda on beşe çıktı. Bu gönderiyle ben anlıyorum ki seride alınmayı bekleyen ortalama 40 kitabın da bandrolü alınacak, cüzdanlar boşalacak.
Benzerini Modern Klasikler için yapmıştım. HAY serisi için de (şu ana kadar çıkan 389 kitap için) yazar ve yazarın seriden çıkan kitap sayısını tablo halinde eklemek istiyorum.
Ellerinize sağlık. Harika olmuş. Seriyi takip edenler için mükemmel bir çalışma.
Gerçekten ellerine emeklerine sağlık…
Leingrad kardeşimizin düşüncesine binaen şunu sormak istiyorum, YKY Kazım Taşkent Klasik Eserleriyle, İ.B.K.Y. Hasan Ali Yücel Klasik Eserleri içersinde hiç ortak basılan kitap oldu mu? Ciddi ciddi aralarında bir anlaşma olduğunu düşünüyorum artık.
Tek dikkatimi çeken “Ecce homo “ kitabı. Bu sene “Moby dick” kitabının baskısı çıkıcaktı. Ortak yazarlar var . İş bankası yazarların bütün külliyatlarını yayınlayacaklar gibi . İlerde ortak kitapların olması muhtemel.