Herge'nin Tenten'in Maceraları Çizgi Roman Serisi (Alfa Yayınları)

Hepsini okudum. Çocukluğumun çizgi romanı. :smile_cat:

1 Beğeni

Yeni

2 Beğeni

2 Beğeni

Tenten için yeni bandroller alınmış. Daha önce basılan ciltler için tekrardan 1. baskı bandrolü alınmış.

Çevirmen değişmemiş bu durumda muhtemelen sert kapak baskı yapıyorlar.

En nefret ettiğim durum (özel baskı, limited baskıya sözüm yok) karton kapak basıyorlar aylar sonra sert kapak ile yeniden basıyorlar.

2 Beğeni

Genelde sert kapak yazardı bandrolde.

1 Beğeni

“Yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe.”
Çıkacak özel edisyona mı sevineyim yoksa elimdeki ciltsizlere mi üzüleyim bilemedim.

1 Beğeni

Sert kapak basılacaksa harika. Hiç birini almamıştım. Bu vesile ile seriyi toplamaya başlayabilirim.

1 Beğeni

Ben de almamıştım, ciltli çıkar umuduyla bekliyordum. Yukarıda gönderdiğim gibi bir set yapılırsa güzel olur ancak bu ciltlerde 3 kitap bir arada, alınan bandroller tek kitap. Söylendiği gibi ciltli olarak da belirtilmemiş, bence karton baskıya devam ediyorlar. Tenten satışlarını bilmiyorum ancak bu piyasa koşullarında ciltleyip tekrar satışa sunmaları baya iyimser bir karar gibi geliyor bana.

Tabi keşke olsa :star_struck:

1 Beğeni

Ben sadece ilk cildini aldım Tenten’in. Umudum birkaç cildi birleştirip sert kapak şeklinde satmaları. Tenten gibi ince ciltlere sahip bir eser için en mantıklısı bu. Ve bence de ciltli olacak olsa ciltli yazardı. Yayıneviyle iletişimde olan biri sorar belki.

1 Beğeni

5 Beğeni

Umarım durup dururken tek tek sert kapak yapıp tekrar satmaya çalışmazlar. Çünkü çok anlamsız olacak.

Ama yukarıdaki gibi bir set olursa, yapılması en azından bir farklılık katmış olur.

3 Beğeni

https://kidega.com/kitap/kastafiore-nin-mucevherleri-tenten-in-maceralari-399017/detay

3 Beğeni

Kırmızı seti gönderip sordum aşağıdaki cevabı verdiler. Bekleyip göreceğiz.

Şu an aklıma geldi, bandrolde Tenten cilt 1 yazıyordu kalın kapak falan yazmıyordu parantez içinde. Aynı baskıyı yapmadıkları için kalın kapak yazmıyor olabilir. Bu da bizim buraya attığımız toplu ciltlerin çıkma ihtimalini arttırıyor.

2 cilt olarak sanki birleştirecekler. Bandrolde kitap isimleri yazıyor.
Normalde 1. cilt Tenten Sovyetler’de 2. cilt Tenten Kongo’da 3. cilt Tenten Amerika’da

Bandrolde 1. kitap ismi doğru ama 2. cilt yazan aslında seride 3. cilde denk geliyor.
Muhtemelen 1-2 cilt 1 olacak, 3-4 cilt 2 olacak gibi.

2 Beğeni

Keşke üç olsaymış ama neyse ikiye de razıyım cilt kaliteli olursa.

3 Beğeni

Opera Anlık Görüntü_2021-04-14_174311_www.alfakitap.com

Tenten Cilt: 1 (Ciltli) - Tenten Sovyetler’de - Tenten Kongo’da
Tenten Cilt: 2 (Ciltli) - Tenten Amerika’da - Tenten Firavunun Puroları - Mavi Lotus

9 Beğeni

Normal albümlere göre küçük basmışlar.

Ben böyle olmasını sevdim. Normalleri bana çok uzun geliyordu :sweat_smile: .

1 Beğeni