Hoşunuza Giden Tablolar

İlya İbryaev

17 Beğeni

11 Beğeni

Şeytan, Dante’ye şöyle dedi; Tanrıyı gerçekten tanısaydın, sen de ihanet ederdin…
Alexandre Cabanel - Düşmüş Melek

image

image

Lucifer her ne kadar şeytan olsa da bu tabloda oldukça güzel ve zarif resmedilmiş. Sebebi ise Cabanel’in Tevrat’ta geçen ‘’Sen güzeller ve bilgeler içinde en mükemmeldin. Tanrı’nın bahçesinde, Eden’deydin. Elbiselerin işlemeli taşlarla ve altınlarla süslüydü. Bunlar sana yaratıldığında verildi. Gücünden ve kudretinden dolayı seni bekçim yaptım. Tanrının kutsal dağına ve ateş tarlalarına girebiliyordun. Yaptığın hiçbir şeyden sorumlu tutulmuyordun." sözlerinden etkilenişi biraz da. Lucifer sonrasında Tanrı’nın isteği olan insana boyun eğmeyi reddedip bunun üzerine de cennetten kovulmuştur. Sanatçı, babası tarafından azarlanmış ve sürülmüş bu cehennem prensinin öfkesini, kinini bakışlarıyla o kadar gerçekçi ve güzel yansıtmış ki etkilenmemek elde değil. Gözlerindeki yaşlar ve kırmızılıklar adeta içindeki o saf nefreti hissettiriyor. Böyle yoğun duyguları, bu kadar güçlü yansıtabildiği için de favorilerim arasında.

17 Beğeni

Alexei Butirskiy eserleri:

26 Beğeni

Ben de sizden duydum Dali 360’ ı ve neymiş diye bir baktım. Gerçekten çok güzelmiş baya hoşuma gitti benim de :heart_eyes:

1 Beğeni

Mørk Mønsted

16 Beğeni

13 Beğeni

An Experiment on a Bird in the Air Pumb (Joseph Wright of Derby)

The Angora Cat (Jean-Honoré)

11 Beğeni

5 Beğeni

s-4e1b3e7d22adb7327d9c96c64777edb91452efec

Hylas ve Su Perileri resmi, John William Waterhouse’un 1896 yılında çizdiği bu tablo gerçekten beni her görüşümde büyülüyor…

10 Beğeni

James C. Christensen

11 Beğeni

17 Beğeni

Joan of Arc - Donato Giancola

5 Beğeni

By the Palace Gate (Ferdinand Knab)

Spirit (George Roux)

16 Beğeni

Andrea Kowch

10 Beğeni

Çiçek Açan Badem Ağacı - Van Gogh

11 Beğeni

Et9cQZqXAAEitTc
Koenraad Willem

9 Beğeni

Francois Lemoyne
The Apotheosis of Hercules
1736
Oil on canvas

6 Beğeni

Goldfish - Henri Matisse

1 Beğeni

Sidney Herbert Sime

Illustrative

The Guardians

Illustrative Design of Fountain and Figures

The dreams of Nodeus: Where the past is shipwrecked and the dim future is in the Aloyss

16 Beğeni