Vasily Polenov
Çok güzel tablolar.
Bir konu olsa, her resim 10 gün gösterimde kalsa ve herkes hislerini, düşüncelerini paylaşsa nasıl olurdu.
Chicago World’s Fair (Thomas Moran)
Faust’s Dream (Carl Gustav Carus)
A Window, House on the Hudson River (Thomas Worthington Whittredge)
Çok yaratıcı (20 karakter)
Bu tabloları alabileceğimiz, tavsiye edeceğiniz bir yer var mı ?
Birçoğumuzun tanıdığı, Venüs’ün Doğuşu/Sandro Botticelli benim en sevdiğim tablolardan biri.
1482-1486 tarihinde, Rönesans dönemi eserlerinden biri. Botticelli’nin şair Poliziano’nun Venüs’ün doğuşuna ithafen yazdığı şiirinden ilham alarak resmettigi bir eser. Venüs Latin mitolojisinde Afrodit’i temsil ediyor, Zeus’un babasının Ouronos’un cinsel organını kesip Akdeniz’e atması ile köpüklerden doğan Afrodit(köpük Afrodit anlamına gelmektedir) Bu esere göre anlatımda da deniz kabuğundan doğan güzeller güzeli Venüs. Sol tarafı batı rüzgarını temsil eder, sağ tarafında Venüs’ü giydirmek üzre görünen kadın ise mevsimleri temsil eder. Bu şahane tablo Pagan ve Hıristiyanlığın beraberliğini simgelediği için aynı zamanda dini bir nedeni taşıyor.
Doğumu anlatan ve renkleri, kompozisyonu ile güzelliği taşıyan bu eser, yukarıda anlattığım hikayesi ile en sevdiğim tablolardandır.
(Önceden Sanata Başla, sitesi üzerinden okuduğum ve hatırladığım bilgilerle harmanladığım bir yazı.)
Güzel ve açıklayıcı olmuş, sağolun
Rica ederim, okuyup beğendiğiniz için asıl ben teşekkürlerimi sunuyorum😊
Aphrodite - Briton Rivière
The Birth of Aphrodite - Ivan Konstantinovich Aivazovsky
Vampire/Love and Pain - Edvard Munch