Hoşunuza Giden Tablolar

Brent Wong, View of the Road, 1976

6 Beğeni

Brent Wong, Northern Spring, 1969

5 Beğeni

Brent Wong, The Wandering Land, 1973 (tamamlanmamış çizim)

5 Beğeni

Bilgilendirme için teşekkürler. Twitter’dan aldım, kontrol etmek hiç aklıma gelmemişti. :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Paul Cornoyer, Christmas in Madison Square Park, 1910

9 Beğeni

5 Beğeni

Hiroshi Nagai

10 Beğeni

“View of Istanbul” by Emile Samoilovich Villiers de Lisle Adan (1843-1889)

7 Beğeni

Seong Ryul

8 Beğeni

Hermann Herzog’dan Çoban ve Sürüsü (A Shepherd With His Flock)

12 Beğeni

Zdzisław Beksiński

13 Beğeni

Alex Colville

Pacific, 1967

1000232886

To Prince Edward Island, 1965

6 Beğeni

7 Beğeni

Christian Krohg

Yorgun

Villa Britannia, Belçika

11 Beğeni

Ivan Shishkin “İğne Yapraklı Ormanda Güneşli Gün” 1895

15 Beğeni

Bugün uzun bir süredir ilgilendiğim bir ressamla ilgili birkaç paylaşımda bulunmak istiyorum bu sevdiğim Rıhtım başlığı altında. Bazen denk düştüğüm ama yanından geçip gittiğim, sonundaysa iyice irdelemek ve anlamak için geri döndüğüm bir ressam Odilon Redon. Fransız sembolist akımıyla ilişkilendirilmiş Redon çocukluğunu da geçirdiği Peyrelebade isimli kasabada yaşadığı zamanlarda edindiği yaşamının ilk izlenimlerini pusula edinir sanatına. Bu yolculuğa “Noirs” adı altında toplanan eserleriyle başlar, bu eserler çoğunlukla siyah beyaz ve bej renklerden oluşur. Kömür ve taş baskı yöntemlerini kullanır. Bu seride ve sonrasında edineceği pastel ve yağlı boya geleneğiyle ortaya koyduğu eserlerinde kendine özgü bir dünya yaratmış, bunun için de mitolojiden, diğer sanatçıların eserlerinden (Poe, Mallarmé, Baudelaire) ilham almıştır. Eserlerini güzellikleri dışında da ilginç bulduğum için sizlerle paylaşmak istedim. Lafı daha da uzatmadan, kendisinin bir sözüyle birlikte sizi Redonla bırakıyorum ~~

“Kendimi sürekli objektif bir şekilde değerlendirerek, her şeye daha geniş bir bakış açısıyla bakmayı öğrendim ve yaşadığımız hayatın da mutluluk getirebileceğini anladım. Eğer bir sanatçının sanatı onun yaşamının şarkısıysa, ister ağır ister hüzünlü bir melodi olsun, ben renklere neşeli bir nota katmak istiyorum.”

La mort // Ölüm

Le jour // Gündüz

Hantise (Obsession) // Takıntı

Melancholy

La souffrance // Istırap

Large bouquet on a black background

Ophelia among the flowers

The dream

Madame Camille Redon reading

Portrait of Paul Gauguin

Les yeux clos // Kapalı gözler

Le chemin à Peyrelebade // Peyrelebade yolu

La Lande

13 Beğeni

Entrika (1890)

İstiridye Yiyen Kadın (1882)

James Ensor

9 Beğeni

Albert Rieger, “Crossing in a Moonlit Night”

16 Beğeni

Jules Le Roy, Çekmecedeki Kediler, 1900

11 Beğeni

Ivan Aivazovsky’nin “İstanbul’da Ay Işığında Boğaz, Ayasofya ve Kız Kulesi Manzarası” (1884) adlı eseri.

15 Beğeni