Howard Phillips Lovecraft Kitapları

Malum içindekiler sayfası yok, kendim için hazırlamıştım, forumla paylaşayım istedim. İster kayıt edin, ister yazıcıdan yazdırın kitabın içine koyun. ( Kontrol eden olursa, hata varsa iletmesi iyi olur)

Bütün Hikayeleri - İçindekiler

– Herbert West: Diriltici –
Mağaradaki Canavar 7
Simyacı 14
Mezar 24
Dagon 37
Dr. Samuel Johnson’la ilgili Bazı Anılar 44
Kutupyıldızı 51
Uyku Duvarının Ötesi 56
Hafıza 68
Old Bugs 70
Juan Romero’nun Değişimi 80
Beyaz Gemi 89
O Sokak 97
Sarnath’ın Ölüm Hükmü 104
Randolph Carter’in İfadesi 112
Korkunç İhtiyar 120
Ağaç 124
Ulthar’ın Kedileri 130
Tapınak 135
Müteveffa Arthur Jermyn ve Ailesiyle ilgili Gerçekler 151
Celephais 163
Öte Taraftan 171
Nyarlathotep 180
Evdeki Resim 184
Ex Oblivione 195
Tatlı Ermengarde ya da Bir Köylü Kızın Gönlü 198
Adsız Kent 208
İranon’un Arayışı 224
Ay Bataklığı 233
Yabancı 244
Başka Tanrılar 253
Erich Zann’ın Müziği 260
Herbert West: Diriltici 271
Hypnos S.L. ‘ye 308
Ayın Getirdiği 317
Azathoth 329
Av Köpeği 322
– Cthulhu’nun Çağrısı –
Pusudaki Dehşet 335
Duvarların İçindeki Sıçanlar 361
Adlandırılamayan 387
Festival 397
Piramitlerin Altında 409
Lanetli Ev 442
Red Hook’da Dehşet 473
O Adam 501
Yer Altı Mezarlığında 514
Serin Hava 525
Cthulhu’nun Çağrısı 535
Pickman’in Modeli 574
Gümüş Anahtar 591
Sisler İçinde Uçurumun Kıyısında Duran Tuhaf Ev 606
Uzaydan Düşen Renk 618
Torun 655
Necronomicon’un Tarihi 660
Kadim Halk 663
Ibid 672
– Dunwich Dehşeti –
Dunwich Dehşeti 683
Karanlıkta Fısıltıyla Konuşan Adam 739
Cadı Evindeki Düşler 819
Gümüş Anahtarın Açtığı Kapıların Ötesi 862
Eşikteki Şey 905
Kötü Rahip 938
Kitap 944
Karanlığın Hayaleti 948
Açılan Mezar 978
Eryx’in Duvarları İçinde 991
29 Beğeni

Alfa azcık akıllı davranırsa bunu bir ayraç yapıp hediye eder kitabı alanlara. En azından bundan sonrakilerde yapmalı. En mantıklısı da o olur bence. Yıllardır toplu basım isteyen ben bile kararsız kaldım.

6 Beğeni

Çok mantıklı geldi.

@alper eline sağlık :slight_smile:

3 Beğeni

İçerik bildiğimiz içerik, onun için zaten bir şey yazmayacağım. Karton kapak baskıların aynısı. Daha iyi cilt olabilir mi, evet olabilirdi. Baskının ve içerik olarak ( en azından içindekiler sayfasının yokluğu gibi) eksikleri var ama bu hali ile de ciltleme, kağıt, baskı güzel. Kağıt nedeniyle biraz ağır olmuş.

2-3 ay önceki mesajlardan önce beklentim “The Complete Fiction” gibi bir baskıydı ama onun çevrilmeyeceği, basılmayacağı belli olunca beklentim düşüktü zaten.

2 Beğeni

Hocam bilmiyorum da benim Ren baskıları çok hoşuma gidiyor. Biraz daha ağır bir dille çevrilmiş gibi geldi bana ama gerçekten içerikten zevk alabiliyorsunuz. Edgar Allan Poe kitaplarını da Ren yayın evinden okumuştum çok hoşuma gitti.

1 Beğeni

Kafam çok karıştı!

İki sorum var @BiblofilYouTube @alper veya konuyu bilenler vakit ayırırsa sevinirim.

1. Alfa bastığı kitaplar gerçekten tüm öyküleri ve tüm romanları içeriyor mu? Dışarıda bıraktığı öyküler ya da çevirmediği romanlar vs vs var mı?

2. İçindekiler yok ama kronolojik yayınlanma sırasını da mı dikkate almamışlar.

Şimdiden teşekkürler. Alfa aylardır bekletti ve şimdi nelerle uğraşıyoruz. :upside_down_face:

1 Beğeni

1 . sorunun cevabını bilmiyorum, karşılaştırmak lazım, zor bir uğraş, uğraşan olur mu bilmiyorum.
2 . soru hatırladığım kadarıyla kronolojik değildi. Tekrar kontrol edince yazarım

Bu ciltli baskı Alfa’nın daha önce 7 kitap olarak bastığı karton kapakların bir araya toplanması olmuş.
Alfanın daha önce yayınladığı

Bütün Romanları 4 kitap ( 3 roman 2 kısa roman)
Bütün Hikayeleri 3 kitap

Ben pek şikayetçi değilim, Toplu baskıları her zaman tercih etmişimdir, eksikler var, ciltleme ile ilgili tercihler farklı daha iyi olabilirdi, ama genel anlamda ciltleme ve kağıdı beğendim ben.

İçerik ise zaten bildiğimiz karton kapakların içeriği ve tüm forum Hasan Fehmi Nemli çevirisi için büyük övgüler diziyordu. Çeviri için olumsuz bir yorum olacağını zannetmiyorum (karton kapaklara yoktu, aynı çeviri kullanılmış)

5 Beğeni

İçindekiler ne mevzu olmuş ya.

Benim yüzümden oldu galiba ya :smile: nerden söyledim :stuck_out_tongue:

@Mustafaizmirli hocam tüm eserleri yok. Alfanın bastığı tüm eserleri var. Hiç çevrilmemiş eserleri falan eklenmemiş.

Kronoloji yok diye biliyorum ama emin değilim.

1 Beğeni

@Ozgur gibi düşünüyorum. Bir de e kitap okumaya alışamadım pek. Maddiyat da bir kıyastı ama sanırım o kıyas olmaktan çıkmış belli ki. 0rijinal dilinde okuma konusunda siz de haklısınız temelde hatta dile daha fazla hakim olunur ama e-kitap okumaya alışmam gerek önce. Çizgi romanları tamamen dijital ortamda okusam da romanlara alışamadım. Basılı kitapta da sınırda vergi koyarlar kesin.

Kitaplar gümrük vergisinden muaf, en azından şimdilik :sweat_smile:

Ben şimdi kararsız kaldım toplu ciltliler alinirmi yoksa 2. Baskiyimi beklemeliyim

Ben denedim, hatta kindle’ım da var. Ama e-kitap sayfa çevirmenin kitabı elinle tutmanın tadını vermiyor. Hani belki abartıyor diyeceksiniz ama mecbur kalmadıkça baskısı olan kitaplarda tercih etmiyorum bu sebeple. Orjinal dilinde okumanın tadı tabiki farklı. Gaiman gibi kelime oyunlarını iyi kullanan yazarlarda özellikle farkediyorsunuz orjinalin değerini.
Mesela Kirke’yi orjinal dilinde okudum çevirisi çıkmadan önce. Türkçesini okumam 1-2 gün sürdü, orjinalini okumam bir haftamı almıştı.
Mümkün olduğunca korsandan uzak duruyorum, ama fiyatlar gerçekten iki adım geri itiyor beni.

Içindekiler mevzusunda şiirlerinin olduğu baskı esas sorun benim için. Hikayeleri kabullensek bile bu böyle.
@BiblofilYouTube iyi ki de patlaştın. Aldıktan sonra farketse alanlar, daha büyük tepki gelirdi.

5 Beğeni
  1. baskı görür mü asıl ben onu merak ediyorum. 2. baskı görse dahi kafadan 1 senesi var. Ben alacağım ama hiç acele etmeyeceğim.

Teşekkürler @BiblofilYouTube ve @alper

Eeeee yani şimdi nasıl diyeyim. Tüm eserleri olmayan tüm eserlerini almaktan vazgeçtim. Üzücü oldu, bu baskı için büyük umutlarım vardır. Kronolojik tüm öykülerini en azından beklerdim (Eksikse zaten yayın sırasına göre basamazlar atladıkları olacağından tam bir sıralı olmaz ki güzel olmaz.) Sanki yayın evi şunu demiş gibi hissediyorum:

“BİZ BASTIK OLDU.”

Oldu valla, canım sıkıldı.

Ben göz ardı ettiğim alternatif baskıları bir incelemeye başlayayım. :upside_down_face:

Benim tanıdığım İthaki bu olayın üstüne bi’ toplu eserler ciltli baskı patlatır.

:upside_down_face:

2 Beğeni

Valla bi sene bende bekleyemem😄 yilbaşi indiriminde guzel indirim gelirse alirim olmadi otostopçunun galaksi rehberinin toplu basimini alirim

Baskının tüm hikayeleri ve romanları olma olasılığı yüksek.

Bu baskılar 1963, 1964 ve 1965 yıllarında August Derleth tarafından 3 cilt olarak hazırlanan Omnibus derlemesi. Dost yayınları bunu orjinal Omninus baskısında olduğu gibi 3 cilt olarak basmış.

Aynı çevirmen ile Alfa ise romanları 3 kitap. 2 kısa romanı tek kitap ve galiba 65 hikayeyi 3 kitap olarak basmış. Toplu ciltli baskılar ise bildiğiniz gibi Alfa’nın bu 7 kitaplık baskısının 2 cilt olarak basılmış hali.

Netice olarak pek “kafasına” göre takılmış diyemeyiz, Alfa künye de orjinal basımı vermemiş, bunun nedeni 3 kitabı, romanlar ve öyküler olarak 7 kitap olarak yayınlamayı tercih etmiş olmaları olabilir.

3 Beğeni

H.P. Lovecraft ciltli toplu kitap ve öykülerini almalıyım. Kayıp Rıhtım foruma girerim. Konuyu bulup okurum. Sonra ben

resim

4 Beğeni

İşte tam burada kafa karışıyor. Tamam külliyat kapsamı geniş ama çevrilmemiş eserler de var. Bu şekilde olunca ben bir okur olarak şöyle düşünüyorum:

Basılmış mümkün mertebe bilinen tüm öyküler eklenmişse Bütün Öyküler diyebiliriz. Ancak bazıları çevrilmiş bazıları çevrilmemişse tüm eserler değil de Seçme Öyküler oluyor. Ha bu seçmeyi yerli biri yapsın ha yabancı biri yapsın bana seçme olunca itici geliyor. Zira kime göre neye göre seçilmiş? Ve kime göre neye göre seçilmeyen öyküler var?

Bütün eserler denilince en iyisi yayın sırasına göre tüm öyküleri vs eklenmesi gerekir. Takdir okura bırakmalıdır. Kötüsünü de iyisini de okumalıyız.

Zira benim için kötüler daha önemli. Bradbury, “kurgu sanatı hakkında bir şeyler okurken kötülerini okuyunuz,” der, “onlar daha eğiticidir.” Eğitim kısmını geçtim yazarın kaleminin gücünü daha iyi anlamam/hissetmem için onlar da gereklidir.

İşte buna üzüldüm sayın @alper arkadaşım. Keşke hepsinin yayınlasalardı. Fakat ne yapacağım, ortada bir çalışma var ve bununla yetineceğim.

3 Beğeni