İngilizce Fantastik Kitap Önerisi

Merhabalar, ingilizcemi geliştirmeyi hedefliyorum ve sherlock tarzı bazı kitapları ingilizce olarak okuyorum. Fantastik türünde ulaşılabilirliği kolay, dili çok zorlayıcı olmayan kitaplar önerebilir misiniz? Masalsı olsa bile olur yani. Fantastik ve orta düzey ingilizce ile okunabilir olsun yeterli. Brandon Sanderson filan okuyabilecek seviyede değilim yani. :roll_eyes: Harry potter düşündüm ama henüz incelemedim. Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

2 Beğeni

Amazon’dan kitapların birkaç sayfasına bakıp seviyene göre olup olmadığını görebilirsin.

Middle grade ya da young adult kitapların dili daha sade oluyor. Sanderson’un Sissoylu’su da bayağı sade, bence dene bir. Earthsea ve tahminimce Belgariad da uygun olabilir.

1 Beğeni

Dil öğrenmek isteyenler genelde HP okuyorlar. Ben stageli kitaplar okuyorum şimdilik.

3 Beğeni

Biraz konu dışı olacak ama manga okumayı deneyebilirsiniz. Fantastik türde eserler olduğuna eminim, okuduğum kadarıyla dilleri sade.

2 Beğeni

Sissoylu kitaplığımda olduğu için istemiyorum ama bu sene içinde arcanum unbounded deneyeceğim. Diğer önerilerinize de bakacağım teşekkür ederim.

@Vector Hay bin yaşayın! Nasıl aklıma gelmedi o benim? Oysa “ingilizce öğrenince” diye beklettiğim çevrilmemiş tonla novel ve manga vardı. Normalde okumadığım için olsa gerek. Teşekkür ederim.

Ekleme: Online okurum diyordum ama D&R da tuzlu olsa da Spice and Wolf novelleri varmış. :hanci: Kesinlikle başlıyorum!!

Ne demek, rica ederim :slight_smile:. Tachiyomi diye bir uygulama var, masaüstü versiyonu var mı bilmiyorum ama ben telefonuma indirdim, telefonumdan okuyorum. Bir çeşit “manga reader”. MangaDex eklentisini kullanıyorum.

@Kotununiyisi Hay hay. Geçen Oyasumi Punpun bitti. “Depresiflik” skalasında (1-10) 10’a rahatça oturur. Punpun adlı, kuş şeklinde çizilen bir insanın (muhtemelen insan) büyümesini ve karanlığa düşüşünü okuyorsunuz. Sarstı, diyebilirim. Bu tip yapıtları sevmiyorsanız şans vermeyin. Yok, eğer seviyorsanız şöyle bir üçleme çıkarabilirim size:

1)I Sold My Life for 10.000 Yen For A Year
2)I Want to Eat Your Pancreas
3)Oyasumi Punpun

Bu sırada okudum, arada vıcıklıkları olsa da çetin konular işleyen mangalar. Öneririm, özellikle sonuncu okuyun.

@GkiraraJ Hemen bakayım, dönüş yaparım size.

1 Beğeni

Ne okuyorsunuz tachiyomiden hocam, öneri var mı? Biraz kitaplık paylaşalım.

İçinde katekyo hitman reborn mangası mevcutsa direkt indireyim onu. Türkçesi var ama bekletiyorum bayadır. Madem bi’ mangaya başlıyorum ona başlarım heralde. Playstore üzerinden mi indiriliyor acaba?

E kitap ibaresini görmemişim. Hayallerim çıt, gözyaşım pıt…

Uygulamanın içine farklı sağlayıcılar kuruyorsunuz. Uygulama o kaynaklardan indiriyor. Manga çizgi roman farketmez hepsini bulursunuz.

1 Beğeni

MangaRock’ta varmış. Eklenti indirip değiştirebileceğiniz için oradan okuyabilirsiniz.
En kötü internet üzerinden okursunuz.

1 Beğeni

Oyasumi punpun’u çok severim. Cidden farklı bir manga. İlk söylediğinize göz atacağım.

1 Beğeni

Çok manga okumayan biri olsam da Asano İnio acayip bir adam izlenimi uyandırdı bende. Sözünü sakınmıyor. Yarattığı olaylar herkesin başına (fantastik kısımlar hariç tabii ki) gelebilir.

Mangakanın başka bir eserini okumadım ama Oyasumi Punpunda en çok dikkatimi çeken şey hikaye gelişiminin karakter tasarımına etkisiydi. Mangaları genelde hızlı tüketirim(Narutoda 1 günde shippudene gelmiştim). Tabi çizimlere dikkat ederim ama İnio’nun çizimleri birkaç kez bakma, inceleme isteği uyandırıyordu. Diğer eserlerine niye bakmadım bilmiyorum.

1 Beğeni

Arkadaşımın konusuna limon sıkmak istemem ama, merak ettim :slight_smile:
Harry potterı şöyle böyle okuyabiliyorum, sissoylu hp ile kıyaslandığında daha mı ağırdır dil olarak?

Sandersonın sadece steelheart adlı kitabını okudum ve yayınevi mevzusundan dolayı Türkçe baskılarından uzak duruyorum. Eğer İngilizcesi hafif ise hem çalışmak açısından hem de yazarın dünyasına giriş yapmak açısından başlamak isterim.

@Vector @Voldemort İkinize de çok teşekkür ederim halettim.

1 Beğeni

Mistborn’un dili gerçekten aşırı sade, hatta bu kadar basit olması ilk okuduğumda şaşırtmıştı. Denemenizi öneririm, HP’den daha zor değil kesinlikle.

@GkiraraJ Stephen King kitaplarını da okuyabilirsiniz bu arada. Çoğu kitabının dili basit. The Stand’i İngilizce okumuştum, zor gelmemişti.

Son olarak da Sufficiently Advanced Magic(Arcane Ascension) diye bir seri var deneyebilirsiniz. Webseries yanılmıyorsam. Litrpg bir kitap. Rpg oyunlara aşinaysanız beğenebilirsiniz dili sade.

3 Beğeni

İdefixte güzel indirim var ben bunları aldım bedava kargo koduyla.

1 Beğeni

Rpg oyun tadında ise zaten kesin beğeniyorum. En kısa sürede başlamaya çalışacağım teşekkür ederim.

@hunter göz atıyorum hemen, teşekkürler.

1 Beğeni

Dili gayet hafif. Hatta çok sade diye eleştiriliyor.

2 Beğeni