İnternet Üzerinden Kitap Alırken En Çok Hangi Siteyi Kullanıyorsunuz?

Idefix mesajımın üstüne 5 gün geçti. Dün Idefix’e konuyla alakalı mesaj atmıştım. Gelen cevap standart mesaj… 2 hafta kargo teslimat süresi ne demek ya?! :grimacing:

"Sayın Müşterimiz,

Siparişinizin içerisinde yer alan ürünlerinizin temin-tedarik-hazırlanma süreci devam etmekte olup, 30/10/2020 tarihine kadar kargo firmasına teslim edilmesi beklenmektedir. Ürünleriniz kargo firmasına teslim edildiği takdirde web sitemiz üzerinden kargo takip numaranızı görebiliyor olacaksınız.
Sevgiler,

Idefix Müşteri Deneyimi Ekibi"

Bundan sonra ya @Erdal_01 arkadaşımızın dediği gibi hızlı teslimat seçeneği olan kitapları tercih ederim ya da almam. Amazon Prime ile 1 günde teslimat can can. <3

1 Beğeni

Amazon ertesi gün teslim seçeneği ile bu aralar favorim. Bünye alışkın olmadığı için bir tuhaf oluyorum :slight_smile:

1 Beğeni

Daha önce Kitapyurdu ya da Kitapsepeti’nden sipariş veren var mı?
İstediğim kitap bu iki sitede var yalnızca ama daha önce hiç sipariş vermedim bu sitelerden.

Kitapyurdu’nu senelerdir kullanırım. Ben hiçbir sıkıntı yaşamadım bu güne kadar.

Çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

Kitapsepeti gayet güvenilir bir sitedir. Birçok kez alışveriş yapmıştım ben.

Genellikle Amazon. Şimdiye kadar sorun yaşamadım.

Amazon.com.tr ve Kidega

• Amazon
  • Kitapyurdu
  • Kitapsepeti
  • Kitapambarı
  • Kidega

İlk 3 siteyi aktif olarak kullanıyorum.

1 Beğeni

İstanbul’da Amazon. Ama Manavgat’a Amazon kargosu gelemediği için ve sadece büyük firmalar gelebildiği için Kitapyurdu’ndan sipariş veriyorum. Kitapyurdu’nda ise hiç sorun yaşamadım. Bkm, Idefix ve Kidega’dan Allah’a sığınırım. Uzak olsunlar. :joy:

1 Beğeni

Kırmızıkedi ya da Eganba. Ekonomik kriz biraz vurmuş olacak ki eskiden içinden bolca ayraç çıkarken son seferde 1 tane bile ayraç çıkmadı ve kitap kolisinin köşelerine balonlu poşet koyuyorlardı, en son yaptığım alışverişte sadece 1 baloncuklu poşet içine kitapları koyup kolilemişler ama onda da tek kitap baloncuğun içinden düşmüş, neyse bir şey olmamış :sweat_smile:

1 Beğeni

Kitapyurdu’ yla başladım. İndirimliydi, güzel de gidiyor. Sonra Kidega’ da indirimler gördüm ve bir hevesle sipariş verdim. 12 gün sonra elime ulaştı. Küstük. Şimdi D&R’ dayım. Onda da epey indirim var. 24’ ünde sipariş verdim ve şu an kargoya verilmiş. Şiparişler için artık KY ve D&R karşılaştırmasına göre kitap alacağım gibi duruyor. :slight_smile:

2 Beğeni

Genelde yüksek indirim oranı ve kampanyalar paralelinde site seçimimi yapıyorum.

Kidega ile enpara kampanyasına ilk başladıkları dönemden beri inişli çıkışlı bir ilişkimiz var. Çok eski enparalı olduğumdan genelde her ay bir alışveriş yapardım. Sonra bir ara fatura şartı getirdiler kullanmayı bıraktım, fatura ekleme durumum oldu tekrar başladım ama o eski halinden eser yok maalesef. Şimdi enpara kampanyası da bittiğinden tercih etmem diye düşünüyorum artık.

BKM yüksek indirim oranı + her zaman denk gelen bir kod + papara cashback kampanyası ile birkaç yıldır tercihlerimde. Genel çoğunluk aksine çok da sorun yaşamadım ama arada hasarlı kitaplar ve geç tedarik BKM nin olmazsa olmazı :slight_smile:

Amazon Kitap harici pek çok ürün için de kullanıyorum. Prime üyesi olmam ile kargo ücretsiz ve ertesi gün teslim olması, mükemmel müşteri hizmetleri, her sorunda çat diye beni memnun eden çözümler ile falan ülkece özlediğimiz hizmet kalitesini amazon piyasaya girdikten sonra yaşadık valla. Ama kitapları korumasız göndermeleri ve bazı kitapların çok üzün süre depolarda sürüncemede kalması gibi sıkıntıları oluyor bazen kitap öznelinde.

İlknokta Toplu ithaki birikmişlerim olduğunda tercih sebebim, kendi depolarından taze taze ve tertemiz gönderirler genelde.

Kitapyurdu Fazla tercih etmiyorum. Bazen spesifik yayınevinde güzel bir indirim olursa ya da tek bir kitap almam gerekirse Alsancak Vestelden kargo ücretsiz teslim alabildiğimden kullanıyorum. Doğumgünümde kitap hediye ettiler gerçi, ufaktan bir sempati puanı kazandılar :smiley:

İdefix Şunu turkuaza satmayaydınız ne iyiydi ya, internet dial-up olduğunda bile buradan alıyordum galiba eskiden :smiley:

D&R İdefixle beraber mümkün mertebe kendimden uzak tutuyorum ama bazen über süper bir indirim kombosu denk gelirse dayanamayıp alıyorum ::smiley:

4 Beğeni

Kitapyurdu ağırlıklı kullanıyorum. Platin üyelikte fiyatları uygun oluyor.

1 Beğeni

Günaydın;
Bir kaç zamandır Odakitap sitesine giremiyorum. Ne oldu yürütemedi mi? yoksa geçici bir ara mı?

Bu anket şimdi yapılsa Amazon da üst sıralarda yer alır herhalde.

2 Beğeni

Son zamanlarda kitap alışverişlerimin hepsini Amazondan yapıyorum. Eskiden pek memnun değildim çünkü hasarlı geliyordu kitaplar şimdilerde ise gayet temiz geliyor. Kargo konusunda da hızlılar. 23:00’da sipariş edilse bile yani geç bir vakitte kargo sabah 10’da elimde oluyor. Genel olarak amazondan memnunum.

Sahi şimdi ben de baktım. Fiyatları kitapyurdundan daha uygun. Zaten prime kullanıyorum. İyi oldu bunu fark etmem. Amazon her konuda iyi galiba.

1 Beğeni

Değişiyor hocam aslında. Ben de şöyle bir baktım kitapyurdunda mesela Saatleri Ayarlama Enstitüsü daha ucuz. Kitapyurdu: 68.75₺
Amazon: 99₺
Bitmeyen Kavga ise Kitapyudunda 69₺
Amazonda 95₺

Amazon genel anlamda uygundu aslında zam yapmışlar herhalde ya da dönem dönem belli kitaplara iyi bir indirim yapıyorlar.
Ama ben genelde aldığımda uygun oluyordu diğer sitelere göre.

1 Beğeni

Amazon’daki şu an satışta olan Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nün satıcısı Amazon değil, ondan fiyatı yüksek.
Bitmeyen Kavga ise Amazon’da şu an 51,95 TL

1 Beğeni