Ben de direk eski basım altın kitaplar dahil pdfler var. Beklerken istersem açıp hasret gideriyorum. Bu konuda oturup hiç oflayıp poflamaya niyetim yok
@Blackheart ben de güzel bir çevirmenden iyi bir şekilde karadul serisini okumayı çok isterim. ilk kitabın tadını hala hatırlıyorum.
Söylenilenin tamamına inanma şüpheyle yaklaş gibi bir deyim. tam uygun düşüyor.
İşte Türkçe tam karşılık gelmedi aklıma
Altın kitaplar çevirisi Gönül Suveren. Namı diğer Stephen King çevirmeni. Bende de mevcut o pdfler yoksa. Ama okuyasım gelmiyor.
Tek kitap demi ben yanlış görmedim. Hamdi Bey’in teklifine yokum diyorum.
Sağmaya çalışan istediği kadar çabalasın siz sağılmak istemedikten sonra bir şey olmaz.
Bu yüzden 7. kitabı görene kadar almamak daha mantıklı bence.
- Vakıf Kurulurken (1988)
- Vakıf İleri (1993)
- Vakıf] (1951)
- Vakıf ve İmparatorluk (1952)
- İkinci Vakıf (1953)
- Vakıf’ın Sınırı (1982)
- Vakıf ve Dünya (1986)
Aslında ilk 3 kitap tek başına okunabilir. Bundan sonraki kitaplar da bu seriden koskoca 30 sene sonra çıkıyor. 2 kitap serinin öncesini , 2 kitap da sonrasını anlatıyor.
Ben vakıf konusunda ithakinin samimiyetine inanıyorum, basamadıkları için basmamışlardır. 2.kitabın kapağı sorun olmuştu. 2.ve 3.kitabın kapakları kötüydü. Belki kapaklarla ilgili bir sorundur.
4.kitabın kapağı çok güzel ayrıca.
Ben ilk 3 kitabı okumuştum, üzerinden bayağı zaman geçti. Ama sanki 2 ve 3.kitapta ilk sayfalarda önceki kitapların özeti geçiliyordu hikayeyi anımsamamız için. Belki 4.kitapta da vardır bu.
Son güne kadar kapağın değişebileceğini unutmayınız. İkinci Vakıf’ta öyle olmuştu.
Ana listeye Vakıf’ın Sınırı ne zaman eklenecek?
Şu forumda son mesajlarda @fortknoxt profilini görünce içim bir hoş oluyor a dostlar. Sağol varol @fortknoxt.
Teveccühünüz.
Birkaç gün önce Ben, Robot kitabını bitirdim. Benim aklıma takılan bir şey var Altın Yayınlara göre 1 öykü eksikti yanlış hatırlamıyorsam öykünün başlığı Yakışıklı’ydı. İthaki Yayınları, o öyküyü neden kaldırdı?
Sonunda 4 senelik bir bekleyişten sonra ithaki vakıf serisine yeni bir kitap çıkaracak. Bu 4 sene içerisinde seri kitapların hepsinin basılmadan asla alınmaya başlanmaması gerektiğini anladım. Teşekkürler ithaki.
Seri kitaplarda insanlar diyor ki ilk seri kitabı çıktığı gibi almazsanız yayıncılar devamını nasıl getirsin. Belki haklılık payı olabilir ama ben yine de hak vermiyorum. Seri tamamlanmadan da bir seriyi kolayına almıyorum açıkçası. Bir seriye başladım mı arka arkaya okumayı seven biriyim. Bundan dolayı serinin ilk kitabını oku 2yıl sonra ikincisi gelsin sonra devamı kötü oluyor. Unutulmuş diyarlardaki durumumuz belli zaten ithaki iki ayda bir yayınlayacağım dedi seriyi öteliyor da öteliyor. Bundan dolayı seri tam çıksın ondan sonra okuyacaksak alırız.
Bu kitabı BKMKitap’tan almıştım ama bandrolü deforme olmuş halde elime ulaştı. Bu normal midir?
Bir de elimdeki baskıda bu kitabın 2. Baskısı olduğu yazıyor. Bu kitap yeni basılmadı mı?
Evet yeni basıldı. 2. Baskı yapıp yapmadığını yayınevine sorabilirsiniz.
10.03.2021’de birinci baskının, 17.03.2021’de ikinci baskının bandrolü alınmış. Ancak yanılmıyorsam kitap 18.03.2021’de satışa çıktı. Satılır düşüncesiyle arka arkaya baskı yapmış olma ihtimali epey yüksek.