Aşağıdaki kitapları basacaklar mı?
The Rest of the Robot
The Complete Robot
Robot Dreams
Robot Visions
The Positronic Man
Nemesis ile ilgili ithaki bir şey söyledi mi ? Aradım, ancak bir bilgi bulamadım.
Muhtemelen yayınevinde basılan son kitaplarda hep aynı sıkıntı vardır ama Asimov Kitaplığı özelinde bir eleştiri yapma ihtiyacı hissettim. İlk çıkan kitap olan Vakıf ile son çıkan Robot kitabı arasında gerek kapak gerekse kağıt kalitesi olarak o kadar fazla fark var ki. Fiyatlar böylesine artarken aynı zamanda kaliteden de ödün veriyor olmak çok üzücü. Kitap emanet gibi duruyor, kolayca eğilip bükülüyor. Gelecek yıllarda çıkacak kitaplar için pek iç açıcı bir süreç beklemiyor gibi bizi. (Bahse konu kıyaslama Vakıf 1.baskı göz önünde bulundurularak yapılmıştır)
Tamamen bilmediğim için soruyorum; Sonsuzluğun Sonu daha önce Monokl’dan çıkmış ama İthaki tekrar basar mı acaba? Çıkaracaklarsa İthaki’yi bekleyeyim.
İthaki basamaz, telifi Monokl’de…
Anladım, öyleyse Monokl’dan alacağız. Teşekkür ederim bilgi için.
Robotlar ve İmparatorluk bu hafta piyasaya çıkar mı?
Redaksiyonu tamamlandı. Bir gecikme olmazsa bu cuma ön satışa girip 18 Şubat’ta raflara çıkabilir diye tahmin ediyorum. En kötü ihtimalle bir hafta ileri atar.
İthaki nadir gördüğümüz bir şey yapıp serileri tamamlamış ve ayrıca, kapaklarda da uyumluluğu bozmamış gibi görünüyor. Ben daha Vakıf serisinin ilk 2 kitabını aldım ve kapakları gerçekten çok güzel, ayrıca kalitesi de güzel. Sadece bi’ dezavantajı çok pahalı olması.
Robotlar ve İmparatorluk kitabını bekliyorum ama İthaki’den ses yok maalesef…
Helal olsun, bu seriyi uzatmadan sündürmeden bitirdiler.
Darısı diğer tekil kitaplarına ve öykülerine.
Onları basarsalar artık kaymaklı ekmek kadayıfının kaymak kısmı tamamlanmış oluyor.
Asimov’u tavsiye edilen okuma sırasına göre okuyorum. İkinci vakıfı da okuyup robot serisi tamamlansın sonra devam edeyim diyerek başka kitaplara geçtim. Robot serisinin tamamlanması çok iyi oldu ancak Nemesis isimli kitap eksik kaldı sadece. Anlaşılan o ki yakın bir zamanda geleceğe de benzemiyor çünkü bu kitabın geleceğine dair herhangi bir haber okuyamadım. Ya bu kitabı okumadan sırayı takip edeceğim ya da altın kitapların bastığı kitabı temin etmeye çalışıp öyle sırayı bozmamaya çalışacağım. Nemesis kitabını okuyan kişiler bu konuda birkaç bilgi verebilirlerse sevinirim. Nemesis’i okumamak ne kaybettirir okumak ne kazandırır?
Bu kitapla hem Vakıf hem Robot serisi bitmiş mi oluyor?
Bana göre tekil olarak okusanız da hiçbir sorun olmaz. Okuma sırası denilen şey Asimov’un romanlarındaki tarihlere göre oluşturulmuş bir şey. Hadi serileri anlarım ama tekil kitaplar ve öyküler için bunu şart olarak görmüyorum. Robot Serisi ve Vakıf Serisinden önce ya da sonra da okuyabilirsiniz Nemesis’i.
@MelihAntepli Evet her iki seri de tamamlandı.