Ben de onu diyorum işte. Toz karısı bir yana Marra cin pazarında tam prenseslerin hayallerini süsleyen kibar, kaslı, centilmen biskolata erkeği, pardon şövalye buluyor. Adamda yardım etmeye dünden razı. Ee ne olacak canım, senin için bir kral öldürürüm, modunda geziyor adam. Hayır süreci bir sorgulasa bir şey demeyeceğim.
En çok takıldığım “otobüs” ve “şoför” oldu, çevirmen yorumu mu ki acaba…
Oraya ben de takıldım. Fazla yolcu alabilen atlı araba olarak düşündüm. Belki de çeviriden kaynaklıdır.
Masal tadında ilerliyor, çok iyi değil çok kötü de değil. Bence ortalamanın biraz üstü bir kitap gibi ama bakalım, sonuna göre yorumumu güncellerim. Çeviri konusuna orijinal dili bilmediğim için bir şey diyemiyorum ama gördüğüm kadarıyla yazılan yorumlardan biraz o konuda da muzdarip gibiyiz
Kitabı bitirdim. Sayfa 238’de Bonedog diye yazıyor. Sanırım Kemikli diye çeviri yapmayı unutmuşlar Kitap dediğim gibi kendini okutuyor, kötü değil ama iyi bir kitap da değil. Yine de hikâyeyi sevdim, vakit geçirtti. Market otoparkında aklına gelmiş ve yazmış zaten. Bence ortalama bir kitap, çok beklentiye girmemek lazım. Yazarın diğer kitaplarını da deneyimleyeceğim.
Kitaba puanım 7/10
Ben de bitirdim kitabı. Ortalamanın altında bir kitap. Masal anlayacağınız, hatta masallardaki krallar daha iyi korunuyordur.
Marra karakteri de pek oturmamış. 30 yaşında sıradan insan gibi bile düşünemiyor, bir de prenses yani. 12-13 yaşlı çocuk kafasında ve durmadan herşeyden korkuyor. Çeviri özensiz, editörlük hiç yapılmamış herhalde. Ama kendini de okuttu yani zaten kısa kitap, sonu nasıl olacak diye okuyor insan.
Ben daha başlayamadım bile. Senin yorumlarına göre okuyup okumayacağıma karar vereceğim.
Kitabın türü ne oluyor?
Okuduğun daha önce hangi kitaba benziyor.
Kitap tür olarak fantastik ama büyük beklentilerle okumamak lazım. Masal tadında ilerliyor kitap, ne biliyim çocuk kitabından halliceydi. Dediğim gibi okunur ama öyle önereceğim bir kitap da değil. Okuduğum hiçbir kitaba benzetemedim
Tamamdır üstat teşekkürler
Kitabı ben de bitirdim. Okuması kolaydı ne sıkıldım ne heyecanlandım. “Cozy fantasy” dediğimiz türden bir kitaptı. Masalsı kitapları sevenler için güzel bi alternatif olabilir. Yazarın diğer kitaplarını da okumayı düşünüyorum. Ayrıca bu benim ilk etkinliğimdi ve çok keyif aldım düzenleyenlere teşekkür ediyorum. 3,5/5
Daha yarısındayım ben, uzun süredir masal okumadığım için olsa gerek şimdilik beğendim kitabı. Çok basit ama anlatımı hoşuma gitti. Otobüs-fayton ve şoför-sürücü hatalarına çok ayıp diyorum, gözden kaçmamalı bu kadarı da.
Ben başlardayım, kitaba hala giremedim diyebilirim. Bir bölüm okuyup sıkılıp bırakıyorum 2 gündür Bunda masalsı anlatımları sevmemem büyük etki muhtemelen, bu tarz yazılan yeni eserlerde beğendiğim nadir denk geliyor.
Hafta sonu bir yüklenip bitirmeyi planlıyorum, arada bir update daha yaparım etkinliğe.
Kitabı ben de bitirdim. Her şeyden önce çok rahat okunuyor ben metroda gidip gelirken bitirdim. Bence ortalamanın bi tık altındaydı. Maranın her işinin fazla yolunda gitmesini maalesef sevemedim en azından biraz olsun bi mücadele gerekiyordu mesela en eski kralı bulup laneti kaldırırken bile çok rahatlardı üstüne bi de tavuğun maskeyi ibiklemesi sonucu yok olması çok saçmaydı. Yazar bazı yerlerde mesaj vermeye çalışmış ama her olayı o kadar sıradan göstermiş ki araya kaynamış. En sevdiğim karakter heralde içinde iblis olan tavuk oldu. Gerçekten de tavuklarda bir sorun olduğunu düşünüyorum
Kitabı yarıladım. Toz-karısı hafiften Diskdünya’daki cadılarımıza benzemiyor mu sizce de? İçine biraz Havamumu Nine kaçmış gibi geldi bana.
Fenris efsanevi bir kurtmuş. Kitapta insan elbette. Malazan’daki kurt tanrılardan birisi de bu efsaneden esinlenme sanırım. Görselleri kitapla alakasız paylaştım renk katsın diye🙂.