Yaşlı Adamın Savaşı’nın ikinci kitabının baskısı bittiğinde yeni kapağa geçecek. Üçüncü ve dördüncü kitaplar için de bu geçerli. Baskıları bittiğinde. Kitaplar yenilendiğinde serinin kalan iki kitabını da basacağız bu arada. O konuda da çalışmalarımız var.
Yeni serinin ikinci kitabı çıktı. Bu yıl içinde çıkaracağız biz de.
Öte yandan ufak bir duyuru yapayım madem. Birkaç ay içinde Scalzi’nin Lock-In kitabını da yayımlayacağız.
Mezarlık Kitabı (ÇR) 2. cilt uzun zamandır gelmedi, basılmayacak mı acaba
Kralların Merhameti ( Karahindiba krallığı serisi ) " bir şey diyemiyorum" demişsiniz hem uzun süredir ses çıkmaması hem de sizin cevabınızla devam kitaplarının basılması düşüncesi yok diye mi anlayalım bunu.
Sizin ilgilendiğiniz kitaplar değil ama gözünüze Yılmaz Güney yeni kitaplar ve Noam Chomsky yeni kitapları çarpmış olabilir mi ?
BK, Karanlık, Modern seri dışında yeni seriler düşüncesi var dediğinizi anımsıyorum, doğruysa bu sene yeni seri gelme ihtimali var mı?
Mezarlık Kitabı 2 Sandman 6 ve Vaiz 2’den sonra gelecek. Sandman 6 ve Vaiz 2 de şubatta bu arada.
Kralların Merhameti konusunda gerçekten bir şey diyemiyorum.
Yılmaz Güney Konusunda bir fikrim yok. Chomsky’yi de sormuştum, sanırım gelecek.
Bu sene gelecek evet. Hatta geçen hafta yeni bir dizi daha tasarladık. İnanılmaz hızlı bir yaratım süreci oldu. Birkaç aya önce onu başlatacağız. Bazı kitaplar bundan sonra hak ettikleri ilgiyi görecekler. Senenin ilk yarısında bu dizi, diğer yarısında da önceden bahsettiğim diziyi başlatacağız.
Kralların Merhameti için bir şey söylenememesini anlıyorum, ilk kitap muhtemelen çok az ilgi gördü Türkiye’de. Devam kitabı The Wall of Storms daha iyi yorumlar almış olsa da o da 880 sayfa, yani belli bir güvence olmadan hiçbir yayınevi çevirip yayınlamaz herhalde bu hacimdeki bir kitabı. Üçüncü kitaptan sonra kesinleşeceğini umuyorum İthaki’nin kararının.
Gelgelelim Ken Liu’nun bir de öykü kitabı var, The Paper Menagerie and Other Stories. Sırf kitabın adındaki hikayenin bir Hugo ve bir de Nebula ödülü var. Acaba bu kitabı yayınlayıp okuru Ken Liu’ya alıştırmak gibi bir yol izlenebilir mi, yayın programınızda var mıdır bu öykü kitabı?
Benzer şekilde yeni öykücülerden Charles Yu hakkında bir girişiminiz de olabilir mi?
Zaman çarkı dünyası 1997 yılında yayınlanmış. Biraz araştırdım ama türkiye’de basımı olmamış sanırım
Emre bey şu anda ithaki hem yeni kapaklar hemde piyasada tükenen serinin bir kaç kitabını basmayı düşünürken arada bu kitabı basmayı düşünür mü? Türkiye'de zaman çarkı hayranı az değil seçecekleri umuyorum hatta zaman çarkı ismi bile yeter diye düşünüyorum:)
Asimov’u yeni yeni okumaya başlayacağım. İthaki’den çıkmış Vakıf, Vakıf ve İmp, İkinci Vakıf, Sonsuzluğun Sonu kitaplarını aldım. Uzay Akımları’nı da az önce D&R’da gördüm. Yeni basım mı bu?
Selam, başlıkta gezinirken “Transmetropolitan” hakkında sorulan bir soruya açık kapı bırakmışsınız. Bu seriyi yeni keşfettim ve ilgimi çekti. 2019 yılı içerisinde bir girişiminiz olur mu acaba? Bir de Before Watchmen için en son çeviride demiştiniz, son durum nedir?
Bu arada ufak bir eleştiri yapacağım; instagram hesabınızdan Karanlık Orman ve Üç Cisim Problemi’nin 28 Aralık’ta raflarda olacağına dair bir paylaşım yapılmıştı. Karanlık Orman’a bugün denk geldim ama Üç Cisim Problemi maalesef hala yok. Biraz geç kalındı, kalbim kırıldı. Sevgiler.