İthaki Yayınları Soru Hattı

Yirmi karakter boyunca üzgün sürat atmak istedim.:sweat:

Wells’in Gelecek Günlerin Hikayesi kitabı BKK serisine girecek mi? Veya ayrı bir şekilde basılacak mı?

Wells’in Efendi Uyanıyor ve Açık Komplo: Dünya Devrimi Üzerine kitabı basılacak mı?
Açık komplo kurgu dışı.

4 Beğeni

Thomas Pynchon öksüz nerdesin ey İthaki.Bir tarih bir umut yok mu?

Merakla bekleniyordu buraya da ekleyelim. :slight_smile:

7 Beğeni

Yenibahar gelsin de tamamlayalım şu arkadaşları oh be :slight_smile:

3 Beğeni

Niran Elçi değil miydi o? Kendi soyadı da mı değişmiş yabancıyla evlenince?

3 Beğeni

Bilgim yok bu konuda.

Neyse bizi ilgilendirmez kendisi çok değerli bir çevirmen, var olsun. Catch 22’yi ondan okuduk. Diablo III’ü bile çevirdi kendisi.

2 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam şöyle: Asıl soyadı Bahçekapılı. Elçi ilk evliliğinde aldığı soyadı, çevirmenlikte öyle tanındığı için bu isimle devam ediyor, artık bir nevi müstear isim. İlk eşinden boşandığında Bahçekapılı geri döndü, daha sonra tekrar evlendiğinde kendi soyadının yanına alıyor diğer soyadını.

9 Beğeni

Tamamlayalım şu seriyi de uzun süre seri falan toplamayacam artık, okulda aç geziyorum resmen. :roll_eyes:

3 Beğeni

Diablo 3’ün nesini çevirdi?

Beni unuttunuz sanırım @irbis

Unutmadım.

Fakat herhangi bir gelişme yok, zaten olsa görürdünüz. Herkes yoğun şu sıralar İzmir fuarı yüzünden. Çizgi romanları ofis içerisinde yapmıyoruz, Gerekli Şeyler ofisinde hazırlıyoruz. Onlar yoğun. Biz yoğunuz. Gerekli Şeyler ofisinde mesai yapacak fırsatımız olmadı. Çeviriler %100 tamamlanmış değil. Grafik işleri hazır değil. Hazır olduğunda yayımlayacağız. Başka ne diyeyim bilmiyorum.

5 Beğeni

Haklısınız Emre bey. Çok meraklı bir şekilde beklediğim için gelecek olanları ondan tekrar sorma gereksinimi duydum. Zor durumda bıraktıysam eğer özür dilerim. Umarım işler tez zamanda yoluna girer de en azından bi sandman daha görürüz. İyi çalışmalar ve iyi akşamlar :slight_smile:

4 Beğeni

Şu sıralar Karakarga ve jbc’nin çizgi romanları okumadıysanız çok doyurucu,ithaki’den kaç tane çıkar onu bilmediğimden fazla beklemiyorum. @irbis bey tahmini kaç tane çizgi roman çıkar acaba onun bilgisini ögrenmek mümkün mü?

1 Beğeni

Estağfurullah. Kötü niyetle sormadığınızın farkındayım. Elimizden gelen en iyi kaliteyle sunmak istiyoruz sadece çizgi romanları. Şu önümüzdeki birkaç ay yine yavaş geçebilir ama ondan sonra çizgi roman çıkarma hızımızı artırmak için bazı planlarımız var. Ancak yayıncılıkta planların yürürlüğe girmesi ve istenen sonucun alınması ne yazık ki sabır gerektiren bir şey. Ama üzerinde çalıştığımızı bilin yeter. Unutmuş değiliz, neredeyse her gün konusu açılıyor ofiste.

Aklımızda bir rakam var ama muhtemelen yine ulaşamayacağız bu sene. O yüzden onu vermesem daha iyi.

3 Beğeni

Okuyorum okuyorum fakat bir Sandman değiller üzgünüm :slight_smile:

2 Beğeni

Telifini alıp duyurmadığınız kaç çizgi roman serisi var Emre Bey söyleme ihtimaliniz var mı?

“Diablo 3’ün çıkışı tüm dünyada heyecan fırtınası yaratırken ülkemiz için ilginç şeyler oluyor.

Diablo 3’ün çıkışını geceden beri heyecan ve merakla oyun oynayarak kutlayan Diablo 3 severlere müjdeli bir haberimiz var.

Blizzard’ın çok gizli bir şekilde yürüttüğü Türkçe lokalizasyon detayları, oyunun Credits kısmı sayesinde ortaya çıktı.

Credits’te gördüğümüz isimler bize oyunun her an Türkçe olabileceğinin sinyallerini veriyor doğrusu. İsimlere baktığımızda fantastik kurgu ve çizgi roman severlerin de yakından tanıdığı isimleri görüyoruz.

Blizzard’ın anlaştığı Alpha CRC Ltd. şirketinin Lokalizasyon ekip lideri Mehmet Özgür Çaylak’ın kurduğu ekipte Niran Elçi, Hasan Gümen, Zeynep Karagözoğlu, Sertaç Kılıcı, Koray Özbudak ve Barış Yıldırım yer alıyor. Seslendirmeler ise AK’LA KARA Productions ile yapıldı.

Oyun için Türkçe çeviri altyazıdan ibaret değil. Pek çok dublaj ve metin lokalizasyonu da oyunda yer alıyor. Projenin büyük bir gizlilik ile yürütüldüğü belirtiliyor.

Oyunun içinde Türkçe dil dosyaları göründüğü söylenmişti. Diablo 3 Türkçe olarak çıkmadı ama gelecek bir patch (ile) her an Türkçe dil desteği ile karşılaşabiliriz.

Herkese iyi oyunlar. :slight_smile:

http://frpnet.net/haberler/diablo-3-turkce-oluyor-mu

Oyunu ilk aldığımda bu haberi görmüştüm ama sonra iptal oldu bu. Boşuna beklemeyin. :slightly_smiling_face: Neyse konuyu dağıtmayalım.