Sandman 6 ve Preacher 2’nin Şubat ayında çıkacağını söylemiştiniz. Tam olarak ne zaman çıkarlar?
O konudaki son açıklama bu şekildeydi.
Fuar sonrası yoğunluk bitince yayınlayacaklar sanırım ya da en azından öyle umuyorum ben.
Silmarillion,Tehlikeli Diyardan Öyküler, Bitmemiş Öyküler, Kayıp Öyküler kitapları ile ilgili bir gelişme var mı?
David Brin’in Postacı romanını basma olasılığınız var mı?
Sanmam.
Bir bakalım, fırsat bulunca tekrar gözden geçirelim.
Niye vazgeçelim ki?
Bunu yavaş yavaş her kitapta uyguluyoruz.
Silmarillion için hâlâ beklemedeyiz. Vakıf için de öyle. Yaz Alevi Ejderhaları için de öyle. Bu üçü de şu an bürokratik meseleler yüzünden bekliyor.
Çok kalmadı.
Pek ihtimal vermiyorum, sözleşme durumlarını kontrol etmem gerek. Natsu Kirino’nun tekrar baskısı olmayacak.
Ne yazık ki.
Bir tanesi çeviriden geldi gelecek. Yakında bu konuda ufak bir duyurumuz bile olabilir.
Site hâlâ güncelleme aşamasında. Yavaş yavaş eski kitaplar da ekleniyor.
Tekrar geleceğini sanmam setin.
Tamamen yeni tasarımla çıkaracağız Gormenghast’ı.
Keşke daha önce yazsaydınız, şu an baskısı tükenmiş durumda. Haliyle muhtemelen elimizde değişim yapılacak kitap yoktur. Normalde matbaa kaynaklı hataları yayınevine gönderdiğinizde değişimini yapıyoruz.
Görürsünüz.
Şimdilik düşünmüyoruz.
Henüz basmadığımız, hiçbir yerde duyurmadığımız altı tane fantastik serimiz var. Bunların en az ikisini bu sene başlatmayı düşünüyoruz.
Elric’le ilgili planlarımız henüz nihayete ermedi. ![]()
Voice of the Fire.
Yayınevine açıklamalı bir notla gönderirseniz değişim yaparız.
Yahu zaten basılıyorlar, başka yayınevinin bastığı kitabı biz nasıl basalım?
Afrika Üçlemesi + daha önce basmadığımız 2 kitabı basılacak.
Wells’in telifi düştü. Kitabın hakları herkeste.
70+1. +1’de basabiliyorsunuz. Yazar 2000’de öldüyse, 2071’de basılabilir.
-
Kıyamet Gösterisi’nin yeni baskısı için yeni sözleşme bekliyoruz. O gelmiş olsa bugüne kadar basardık zaten. Şimdilik özel baskılardan ziyade normal baskıları yenileme sürecine odaklanacağız.
-
Beren ve Luthien bu sene içerisinde çıkıyor kesinlikle. Çeviride epey ilerleme kaydetti Çiğdem Hanım. Özel baskı konusunda bir şey diyemem.
-
Bu hafta matbaaya gönderiyoruz Günler Haritası’nı.
-
Bu çok genel bir soru. Piyasa bu haldeyken çok fazla özel baskı beklemeyin. Bazı baskılar için planlarımız olmasına rağmen. Haaa, gerçi bir tane gelecek yakında.
Şimdi hatırladım.
Yayımlamaz. En azından şimdilik.
Fuar sonrasına kaldılar.
Olmaz olur mu.
Şimdi Feist kitapları hakkındaki yıllık açıklamamı tekrar yapayım. Basmayı hâlâ düşünmüyoruz arkadaşlar.
Bunun birçok nedeni var ancak en basit nedeni şu: 15 senedir depoda çürüdü bu kitaplar. Biraz bakarsanız hâlâ 2003’te basılmış kitapların baskılarını bulabilirsiniz. İlk 1 ya da 2 kitap dışında tekrar baskı yapabilen kitap olmamış. Talep olsaydı bu kitaplar basılmaya devam ederdi. Gerçekten herhangi bir yayınevinin bir yazara 21 kitaplık bir yatırım yapıp sonra keyfine basmayı bırakacağına inanıyor musunuz? Neredeyse 1500 kitaplık kataloğumuzda 20 üzerinde kitabını bastığımız belki 4 yazar vardır. Bunların üç tanesinin fantasik yazar olduğunun farkındasınızdır, umarım.
Biliyorum çok can sıkıcı bir durum ancak işin aslı bu.
Depo masrafı yayıncılığın belki de en pasif ama en ağır masraflarından biri. Satmayan kitap depoda bekliyor. Bu kitap 20 sene depoda beklerse siz hesap edin.
Reklam mevzusunu da çok yanlış bir bağlamda değerlendiriyorsunuz. Çok yakın bir zamanda yepyeni bir çağa geçildiğinin farkındasınızdır. Sosyal medya hayatımızda çok uzun süredir varmış gibi görünse de çok yeni bir fenomen. Sosyal medya öncesi reklamlar dergilerde, gazetelerde yapılırdı zaten. İthaki bunu yapıyordu zaten. Bugün reklamlar sosyal medya üzerinden, çok daha dinamik, çok daha hızlı yapılabiliyor. Biz de buna ayak uydurduk. Billboardlar bile şurada 1-2 senelik bir reklam yöntemi İthaki için. Fahrenheit’ın kitlelere ulaşma potansiyeli vardı, bu potansiyeli gerçekleştirmek istedik. Senede potansiyel olarak reklam yapabileceğiniz 150 kitap çıkarıyorsanız, reklam yapacağınız kitapları özellikle seçmeniz gerekir. Bu çok karmaşık bir sistem değil.
Yayıncı-okur ilişkisinde güvenin çift yönlü olduğu her zaman unutuluyor nedense. Okurlar da yayınevlerine mesaj verebilir. Bu sadece imza toplayalım, istediğimizi yaptıralım şeklinde görmek kısıtlı bir bakış açısı olabilir. Okurlar tercihleriyle mesaj verir yayınevlerine. Bir yazarın, en fazla 2000 basılmış 21 kitabından sadece 2 tanesi tekrar baskı yapıyorsa, okur nasıl bir mesaj vermiş olabilir sizce?
Satan fantastik seriler çok spesifik seriler. Fantastik hâlâ en az satan türlerden biri. O yüzden hâlâ çok temkinli davranmamız gerekiyor fantastik serilerde.
Az baskı doğrudan yüklü miktarda zarar etmek demek ama. Baskı adetiniz ne kadar azsa matbaa masrafınız o kadar artar. 5000 basmak, 2000 basmaktan daha kârlı olabilir çoğu durumda. Ki diğer masraflar sabit. E-kitap apayrı masrafları beraberinde getiriyor, Türkiye’nin bu sisteme geçmesi zaman alacak. Matbu baskı yapmaktan birazcık daha ucuza geliyor e-kitap, o kadar.
Yeni seriler konusunda içiniz rahat olsun. Hepsinin gayet makul bir yol haritası var elimizde. Son 2 senedir elimizden geldiğince düzenli bir şekilde çıkarmaya çalışıyoruz ki 2019’da şimdilik boş ayımız geçmedi.
Barut büyücüsü serisi benim çok severek okuduğum bir seri. Ama dünyada gördüğü ilgiyi türkiye’de pek göremedi sanırım.
Benim sormak istediğim "brian mcclellan " yazarın yeni kitaplarını da bamayı düşünüyor musunuz?
Ben de çok severek okudum seriyi. Henüz bir karara varmadık ama. İkinci seri yurtdışında tamamlandı. Biraz daha beklemek istiyoruz karar vermeden önce.
@irbis achebe’nin henüz yayınlanmamış eserleri a man of the people ve anthills of the savannah olabilir mi?
Emre bey Rüzgarın Adı 10.yıl edisyonu hakkında bir gelişme var mı?
Harbiden bunu yapın ya. 
Bilimkurgu Klasiklerinde yer alacak bir kitabı açıkladığınız şeklinde yorum yapabilir miyiz? ![]()
İstediğiniz şekilde yorum yapabilirsiniz. ![]()
Öyle olmalılar.
Şimdilik buna yönelik bir çalışmamız yok.
Emre bey, Unutulmuş Diyarlar ve Ejderha Mızrağı dışında basmayı düşündüğünüz klasik fantastik seri var mı acaba?
Var ve planlar zamanında gerçekleşirse sene sonuna doğru ne olduklarını öğrenebilirsiniz. 
Ben bu yayınevini çok seviyorum be! 

Edit: Sizi de çok seviyorum, iyi ki forumdasınız. En sevdiğim editör. 
Emre bey çok fantastik soruldu-cevaplandı, yeni serilere başlandı, müsaadenizle ben biraz da bilimkurgu kanayan yarasını deşmek istiyorum. 
- Rama ve Bir Uzay Efsanesi için zamanı gelince demiştiniz, zamanın göreliliğini düşünürsek bu zaman kime göredir?
- Enginlik serisi baskısı tükenenler ve yeni kitaplar kaç ışık yılı ötededir?
- Yaşlı Adamın Savaşı serisini bitirmek için yaşlı bir adam olmak mı gerekmektedir?
- Dönüş 3(Vortex) hangi vorteks tarafından yutulmuştur, ne zaman karaya vuracaktır?
- Uzun Dünya yeni baskısı ve yeni kitapları için paralel evrene gitsek taksimetre ne kadar yazar?
- Vakıf serisinin ikinci yarısı için Asimov Estate’in camına taş atıp kaçsak bizi yakalayabilirler mi?
- Son birkaç ayda gerçekleşen fantastik atılımı bilimkurgu tarafına da jump drive vasıtası ile geçebilecek midir yoksa Coruscant’tan aşağı vurdurmak mı gereklidir?
- Bize göredir.
- Işık yılı bir zaman ölçü birimi olmasa da 1-2 aya geleceklerdir.
- Gerekmemektedir, gençlikte de okunabileceklerdir yakında.
- Eksen çıkalı henüz 3 ay olduğundan yola çıkarak vortekste biraz daha zaman geçireceğini söyleyebilirim.
- Mesafe kısa olduğu için taksici üzerinize yürüyebilir.
- Yakalayamazlar. Taş atmak istiyorsanız sizi vazgeçirmem.
- Siz sanırım halihazırda bir alternatif evrende yaşıyorsunuz. Bilimkurgu atılımı başarılı olduğu için şu an bir fantastik atılımı var. Neredeyse her ay 2 bilimkurgu çıkararak sınırı zorluyoruz zaten.
Cyberpunk’ın babası olan William Gibson’ın kitaplarını dilimize kazandırmayı düşünüyor musunuz acaba? Malum daha önceden bu kitabı basan yayınevi kitabı pek dilimize kazandırmadı.
Bir çeviriden gelsin, ondan sonra. ![]()