Bence güzel bir fikir. Kızıl Mars okurken dağıldı. Ellinci kitaptan sonra bilim kurgu serisinden kitap almayacağım.
Geri gönderince değiştiriyorlar kitabı sağlam baskı ile matbaa hatalarına bu kadar takılmamak lazım. Değişim yapmasalardı sorun olurdu. Kağıt inceliği sıkıntı ise sizin için o ayrı.
Bir iki değil ki çoğu kişide bu sorun var.Değişim de normal bişey miş gibi bakmamak lazım bence,yayınevi matbaaya uyarı çekmeli bir daha bu sorunlar olmaması için yoksa yayıncı zararlı olur.Yani artık İthaki den kitap alanlarda şu soru geliyor akıllara ya bu da yırtık çıkarsa?Bence göndermek yerine boykot en iyisi.Misal Arkabahçede bu sorun çok sıktı yoğun bir şikayet ve okuyucu kaybı sonucu kagıt kalitesi ve kopma sorunu çözülmüştü.
Telefonda sorduğumda basılacak demişlerdi.
Bana bir seferlik bir sıkıntı gibi geldi bu, bu şekilde baskı hataları olan kitaplar dağıtıldı ve bu hata kitabı şöyle bir açıp kapakla belli olmuyor. Emre Bey zaten bunun tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtmişti. Bu açıklama yapıldıktan sonra yapılan baskıda da aynı durum söz konusu ise o zaman haklısınız, çok önemsenmemiş demektir. Ama bu hatalar önceki baskılarda ise değişim dışında yapacak bir şey yok.
Ben ayrılma sorunu olduğu için değişime kitap yolladım. Yollarken balon naylona koydum. Ancak ithaki sağ olsun hem 10 gün sonra yolladı hem de kitabı atmış poşete yollamış. Kitabın kapağı hasar görmüş. Uğraşmak istemedim. Bundan sonra İthakiden iyi indirim olmadıkça kitap almayı düşünmüyorum.
Merhaba, Silmarillion, Bitmemiş Öyküler, Hurin’in Çocukları ve diğer satışı durdurulan Tolkien kitapları İthaki yayınlarında tekrar basılacak deniyor. Bilgisi olan yanıtlarsa çok sevinirim. İthaki tekrar çıkaracak mı bu kitapları çıkaracaksa ne zaman çıkaracak?
Forumda tekrar basımlar için genelde tarih bulamayız. Bulsak da genelde “bu sene içinde” gibi geniş ama içimizi ısıtmaya yetecek cevaplar oluyor. Bunun nedeni matbaa işlerinin zor olması.
Bu eseri tekrar basacak mısınız?
Bu mesajı şimdi gördüm.
Ya arkadaşlar bi durun , zaten rap savaşları yüzünden ortalık karışık. Bakın güzel güzel haberler var. Oturalım kitaplarımızı okuyalım hem kendimize hem çocuklarımıza.
Son çıkan kitapların durumu nedir? Düzelecek gibi herhangi bir bilgi var mı? Postacı kitabını almak istiyorum ama tereddütteyim.
Bir kitabın veya bir serinin beğenilmemesi subjektif bir durumdur. Kişi beğenmeyebilir. Ancak bu, kitabın veya serinin kötü olduğunu göstermez tabi ki. Örneğin İthaki Modern’den benim de beğenmediğim kitaplar çok oldu. Ama bu benim kişisel düşüncemdir, serinin kötü olduğunu göstermez
Soru Hattı, Soru Hattı olarak kalabilir mi?
Sorum arada kaynadı ya da bu konuda kimsenin bilgisi yok.
İthaki kitapların dağılma tartışmalarından sonra kayboldu. Bir açıklama olursa ona göre son kitapları almayı düşünüyorum.
İnşallah sonu Akılçelen Yayınları Soru Hattı gibi olmaz. Uzun zamandır yayınevi gözükmüyor.
Olmaz. Neden olsun. İthaki olaydan kaçmıyor ki. Sorunlu kitabı gönderin değiştirelim diyorlar. Son dönem bazı kitaplar da matbaa kaynaklı sorun var ama çözüm de var.
Bazı arkadaşlar biraz abartıyı seviyor. Evet, sorun var ama çözüm de var.
Emre Bey gerekli uyarılar yapıldı demişti matbaaya, baskı tarihi Temmuz öncesi ise dağılma hatası ile karşılaşma ihtimaliniz olabilir. Hangi baskı grubunda bu sorun var o konuda net bir bilgi yok gördüğüm. Net cevabı @irbis verebilir. İkinci baskıyı beklerseniz de çok bekleyebilirsiniz. Ben şansımı denerdim